White Valentine
2010. július 08. írta: redbandita

White Valentine

Nos akkor kezdjük az első filmmel, a White Valentinnel! Ez egy romantikus dráma. 1999-ben készült a film, és ebben a filmben debütált Jun Ji-hyun. Ő a női főszereplő, Kim.


Őszintén szólva nekem nem tetszett a film, nagyon vontatott volt és igaziból nem történt benne semmi. A sztori nagyjából néhány mondatban összefoglalható, mégis 101 percen keresztül követhetjük nyomon a szereplők sorsát. Még csak azt sem mondanám, hogy könnyfakasztó vagy torokszorító. Én általában meg tudok hatódni filmeken, de ezen nem tudtam. Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor untam. Nagyon vártam, hogy vége legyen. Kb. az első hatvan percben semmi nem történik, azt nyugodtan kihagyhatták volna…

 

Aki olyan bátor, hogy ilyen bevezető után rányomott a Tovább gombra, annak sem tudok jó hírekkel szolgálni! Az biztos, hogy a White Valentine bekerül a tíz legrosszabb film közé, amiket valaha láttam!
A történetről annyit, hogy van egy lány, Kim, aki nagyapjával él, mert szülei meghaltak. Imád rajzolni, mondhatni művészlélek. A nagyapja nem szereti, hogy a lány folyton álmodozik, rajzol stb. Néha még meg is üti. Pedig próbál a papa kedvére tenni: besegít neki a családi könyvesboltban, főz stb.
 
Megismerjük közben a másik főszereplőt is, aki meg egy állatkereskedésben dolgozik, bár szinte csak madarakat tartanak. Pl. postagalambokat is. Na és ez a kulcsmomentum is, a posta galamb. A fiú azt hiszi halott menyasszonya üzenget neki a galambbal, miközben a leveleket Kim írja.
 
Kim egy nagy vitába keveredik nagyapjával, melyben a papi infarktust kap. Kórházba viszik, de meghal.
 
Ezután jóval később, de ugyanazon a helyszínen (ugyanolyan schnittben) találkozunk a lánnyal és a kutyájával, de a kutya már felnőtt, innen tudtam, hogy sok idő telt el. Szóval Kim egyedül vezeti tovább a könyvesboltot, de közben megjelentetett egy mesekönyvet a rajzaiból, híres lett! A fiú pedig egy fotóskönyvet adott ki a madaras képekből!
 
Ekkor találkoznak össze megint. És így lesz vége! Úgyhogy ránk bízzák, hogy mi történik...

 
Az egyetlen ami tetszett, az a zene és a kutya. De más miatt nem érdemes megnézni a filmet!
 
Értékelés:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr892139785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása