Jeaniene Frost- Félúton a sírhoz
2010. június 24. írta: redbandita

Jeaniene Frost- Félúton a sírhoz

Cat és Bones 1. kötete

Aki szereti a vámpíros történeteket annak kötelező darab. Inkább a Fekete tőr könyvekhez tudnám hasonlítani. A történet lényege a harc, mint a testvériségnél. De ismét egy új szemszögből látjuk a vámpírokat. Igaziból én arra jöttem rá, hogy ahány író annyiféle nézőpont a vámpírokról.

"átütő, megindító- egyszerűen fantasztikus"- Lara Adrian

A Cat és Bones történet nem romantikus, mint a Twilight Saga. De nem is olyan harc dúl, mint a Fekete tőrben. Itt vámpírok vámpírokra vadásznak.

 
 

Kicsit a történetről: Cat félvér. Ezt úgy kell érteni, hogy édesanyja ember, így félig Cat is az. Csakhogy az anyját megerőszakolja egy vámpír. Így Cat „apja” egy vámpír. A lány pedig kettőjük „keveréke”. 16 éves korában tudja meg, hogy mi ő valójában. Addig csak különcnek hiszi magát. De miután megtudja az igazat, döntést hoz. Bosszút áll. De nem az „apján” hanem minden vámpíron. Éjszakánként kocsmákba, pubok jár. Kihasználja testi adottságait, hogy csábítson. Csakhogy a vámpírok nem azt kapják tőle, amire számítanak…
 
Egyik éjjel Cat egy újabb áldozatot szemel ki magának. El is mennek arra a helyre, ahol Cat általában „dolgozik”. Csakhogy ezúttal méltó ellenfélre talál…
Egy barlangban, kikötözve tér magához. Fogva tartója a jóképű, gyönyörű de azért lássuk be, mégiscsak vérszívó, Bones. Alkut kötnek. Ezentúl együtt fognak dolgozni. Együtt gyilkolják a rossz vámpírokat.
De úgy néz ki nagyobb a baj, mint gondolják. A városban egy egész maffiahálózat működik, akik lányokat rabolnak el, és leszállítják őket a „megrendelőnek”. És a cég feje tényleg nagykutya.
 
Hát ezzel már a nagy részét elmeséltem a sztorinak, de nem szeretnék mindent elárulni. Annyit még, hogy a végére tényleg nagy fordulatot tartogat az író. Persze szerelmi szál is van benne, erről sem szeretnék többet elárulni, mint hogy azt hiszem mindannyiunk életében (a lányokéban) kellene lennie egy Bones-nak.
" Tudtam, hogy ez csakis katasztrófához vezethet. Mint ahogy azt is, hogy félvér csodabogár vagyok. De amikor a szemébe néztem, semmi sem számított..."- Cat
A történet viszont folytatódik egy második köteteben, a Karó és sírhant-ban. Én már izgatottan várom, hogy elolvassam pl. ezért: „ha elfutsz előlem, utánad megyek. És megtalállak…” Ez a könyv utolsó mondata, így már valamit sejthetünk a folytatásról...

 

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr572106549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása