Szűzőrség [2018] - az új Pite
2018. június 25. írta: OrienTT

Szűzőrség [2018] - az új Pite

Spoilermentes kritika

Bevallom, nem sok jóra számítottam előzetes alapján. De a szükség nagy úr, így beültem, és megvallom, kellemeset csalódtam. Az alpári poénoktól eltekintve egy kamasznak és a szüleinek maga a tökéletes életvezetési tanácsadás - főleg ha lányos apákról és anyákról van szó.

szuzorseg_intl_pl_hun_m.jpg

@UIP Duna Film

A karakterek megválasztása egyszerűen zseniális - végre kapunk egy női sportolót is, meg egy okos geek lányt is! Hihetetlen, hogy ennyi évet kellett várni arra, hogy a női karaktereket is árnyalják egy ilyen suliromkomban.

Természetesen az alapállapottal mindenki tisztában van - még a szülők is, bár van, aki eleinte alig hiszi el. A lányaik felnőttek, éppen bontogatnák a szárnyaikat minden téren, ám ők ennek nem feltétlenül örülnének.
Mert még mindig ott van az a régi-régi babona, hogy a lányok legyenek tiszták és érintetlenek minél tovább.

2491_d004_00005r_cropv2.JPGNo de nem ragozom tovább, sejthető, hogy ennek mentén mennyi és milyen szintű poénok születnek.

Azt sajnálom igazán, hogy az eredeti angol címet - Blockers - sehogy se sikerült visszaadni. (Gondolatban mindenki hozzátett ugye egy cock-előtagot? :D )

A poénok mennyisége és minősége nem csak a karakterekből adódik, hanem a sok-sok generációs ellentétre is ki van hegyezve - a lányok emojis chatját meg kell fejteni, használjuk-e az Ubert, vagy mi mehet föl a facebookra?

Az elképesztő szituációkba keveredésért pedig nyilván a suskusoló szülők a felelősek - a lányok meglepő módon egészen szolidal tolják ezt a buli-dolgot, és bár Tolnát-Baranyát bejárják az éjszaka alatt, semmi bajuk nem esik. Szemben természetesen a szülőkkel...
Akik fura ivóversenybe keverednek, betörnek, csalnak, lopnak, hazudnak, ahogy egy komédia megkívánja. És persze ugye a hazug embert könnyebb utolérni... és az ebből adódó elképzelhetetlen mennyiségű helyzet- és jellemkomikum szórakoztat minket. Valamint végeláthatatlan hivatkozások más filmekre.
2491_d005_00323.jpg
Hol a lányoknak, hol a szüleiknek drukkolunk, ez váltakozik a vígjáték folyamán, helyzetről helyzetre. 

Vannak benne kötelező sírós részek is, merthogy szirup is kell az ilyen suliromkomba. Bár meglepően aranyosan ábrázolnak egy elég rendhagyó szerelmes szálat - talán a legjobb idén, amit láttam, ilyen téren.

Ha értékelnem kéne, és ajánlanom, akkor úgy ajánlom, hogy ne ülj be rá nagy elvárással, és akkor jó lesz. Meglepő, nyári felüdülés.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr2014044144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása