Átejtve [2018] - avagy mi lenne, ha mégse
2018. június 16. írta: OrienTT

Átejtve [2018] - avagy mi lenne, ha mégse

Spoilermentes kritika

Alapvetően mindig pártolom az újrafeldolgozásokat, de vannak darabok, amikhez vétek hozzányúlni. Egyszerűen olyan lenne, mintha az elsős sógyurmafigurámat a nagymamám a Hollóházi nippek mellé tenné. Inkább ne, ha kérhetem, mindenki jobban jár.

 overboard_12v_main_b1_nagy.jpg

@fórumhungary

Az alaptörténet mindenki számára ismert - A vasmacska kölykei [1987] után szerintem nincs olyan ember, aki ne vágná azonnal rá valamelyik poént:
- Lenyeltem egy szúnyogot!

- Mindig is ínyenc voltál.

Vagy valamelyik jelenetet a gegparádéból - ahogy Goldie Hawn mosogat, vagy épp olvasztja a fagyasztót.
Kurt Russell és Goldie Hawn párosa egyszerűen utolérhetetlen.

És most megpróbálták utolérni. Mondanom se kell, nem jött össze.

o_11044_rgb.jpg

Amikor először hallottam a dologról, hogy készül, és megcsendült mellette Eva Longoria neve, kicsit felderült az arcom. Biztos voltam benne, hogy majd őt rakják be a női főszereplőnek, hiszen igazi komika, jó kis vérbő dolgokat tud lendületből előadni, bár még mindig nagy falat lenne neki egy ekkora dívát csak megközelíteni, mint GH, de azért nem reménytelen.

Sajnos tévedtem.

Anna Faris  lett a befutó, bár ugyanolyan szőke szépség, de se az újraírt karaktere, se ő maga nem tud annyira vicces lenni.  És szomorú pillanatok következnek, hogy ezt le merem írni - Eugenio Debrez kettőjük közül a hitelesebb színész.

Valamiért jó ötletnek tartották - Hollywoodban új szelek fújnak jeligére - megcserélni a történet szerepeit - a gazdag jachttulajdonos ezúttal férfi, a szegény takarító (???) leány pedig.

anna_faris_as_kate_and_eva_longoria_as_theresa_in_overboard_photo_credit_metro-goldwyn-mayer_pictures_pantelion_films_rgb.jpgDe addig a nagy emancipációban nem jutottak, hogy esetleg Kate ne takarító legyen, hanem asztalos. Valamint hogy Leonardo ne segédmunkásnak álljon.
Szóval ezt még gyakorolni kéne egy kicsit, én azt mondom.

A történet többi pontjával nincs baj, indokolatlanul lecserélték a fiúkat lányokra, de ez is aranyos. Valamint belerakták a jóval nagyobb szerepet vállaló Eva Longoriát Theresa szerepébe, akinek a férfi megfelelője eléggé mellékszereplő volt az eredeti filmben.

Szerencsénkre azért a készítők tudták, hogy vannak jelenetek, amiket lehetetlen überelni, így meg se kísérlik - ahogy Goldie Hawn takarítani próbál, az reprodukálhatatlan!

Persze erőltetni kellett a kötelező rassz-dolgot is - itt most végeláthatatlan mennyiségű latino karaktert kapunk, akik közül ugyanúgy akad szegény, mint gazdag (jé!), gonosz, jellemtelen, segítőkész és önfeláldozó lélek is. Meglepődtünk? Nem.
De nagyon célzottan a latino nézők a közönség.
Itthon tuti giroszos törökök lennének a kötelező színfolt.

A férfi szerepe a háztartásban - nyomvonal se rossz benne, hogy az apukák rendesen kivegyék a részüket az otthoni munkából egy dolgozó ÉS tanuló feleség mellett.

Van egy csomó tényleg aranyos jelenet - ahogy az apa-lánya párbeszédek megtörténnek, ahogy megmutatják, milyennek is kéne lennie egy tényleg jó apának, ahogy a latino munkások egymással beszélnek, mind csodálatosan aranyos.
És a férfi főhős igazán nagyot alakít, de még mindig nem az igazi. Működik a kémia a két főhős között, nagyon is, mégis úgy érezzük, utánnyomást nézünk.


Az utalgatások az eredeti filmre legalább ötletes, de a legtöbb mellékszál nem is vicces, pl Leonardo és családja teljesen feleslegesen szerepel. Valamint az esküvős bevágások többsége is vállalhatatlanul vacak.

Ha ajánlani kéne - kellemes egyszernézős, de csak ha nem láttad az eredetit!

https://www.youtube.com/watch?v=1UE1OaCvqN4&feature=youtu.be

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr8214044536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása