Budapestre jön a Star Wars In Concert szupershow
2018. április 14. írta: redbandita

Budapestre jön a Star Wars In Concert szupershow

Ősszel Budapestre látogat a Star Wars In Concert: New Hope filmshow, amelyet a Prágai Filharmonikus Zenekar kísér az Oscar-díjas John Williams művei alapján.

sw_1.jpg

Negyven évvel ezelőtti bemutatása óta a Csillagok háborúja: Egy új remény „szeizmikus” hatással van kulturális életünkre, legendássá vált története, karakterei, elképesztő látványvilága és John Williams zenéi nézők millióit inspirálták. A magyar rajongók most egy élő szimfonikus koncerttel egybekötve élhetik át a Star Wars életérzést, mert a Csillagok háborúja: Egy új remény koncert végre ellátogat Budapestre is. A filmshow-n a Csillagok háborúja: Egy új remény című film felújított változata elevenedik meg teljes képernyőre kivetítve, a legendás művet különleges technikai megoldások teszik még látványosabbá.

Örülünk, hogy a Star Wars rajongóknak végre lehetőségük lesz átélni egy ilyen élő koncertélményt. A nyitó dallamoktól az utolsó percekig John Williams alkotása a filmzenei világ mesterműve - mondta Grant Watmuff, a Disney Music Group EMEA licensz és stratégiai partnerség menedzsere.   

John Williams a nyolc Star Wars film zeneszerzőjeként vált világhírűvé, az 1977-es Egy új remény című rész zenéjéért Oscar-díjat is kapott. A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő zenéjét mind jelölték a filmipar legfontosabb díjára. Williams összesen öt Oscar, négy Golden Globe, hét BAFTA és 22 Grammy-díjat kapott. Ötven Oscar jelölésével John Williams a legtöbbször jelölt élő személy, a díj története során pedig ő a második legtöbb jelölés kapott művész Walt Disney után. John Williams 2000-ben bekerült a hollywoodi Hall of Fame-be és megkapta a Kennedy Center életműdíját is.

A Csillagok háborúja: Egy új remény szupershow 2018. október 16-án érkezik meg Budapestre. A filmshow-t Christophe Eliot irányításával a Prágai Filharmonikus Zenekar kíséri.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr2413835230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása