Szólíts a neveden: minden korosztályban
2018. január 26. írta: redbandita

Szólíts a neveden: minden korosztályban

A Szólíts a neveden (Call Me By Your Name, hazai bemutató: február 8.) nem a szélsőségek filmje: egy észak-olaszországi nyár nosztalgikus, játékos felidézése, amely a szerelem minden formájára egyforma örömmel tekint – és ezt olyan hatásosan teszi, hogy sok más díja mellett a múlt héten 4 Oscar-díj jelölést is elkönyvelhetett. Méghozzá a legfontosabbakat: a legjobb film, a legjobb főszereplő, a legjobb forgatókönyv, és a legjobb betétdal díjában reménykedhetnek az alkotók.

szolitsaneveden_jelenetfoto_3.jpg

És közben mégis: a filmben ott bujkálnak a szélsőségek. Például az, hogy az idei legfiatalabb és majdnem legidősebb Oscar-jelölt is ebből a filmből való. A főszereplő, Timothee Chalamet mindössze 22 éves, és mindenki egyetért benne, hogy nagy jövő és sok szerep vár rá: már a képregényfilmek producerei is látják benne jövendő hőseiket. És ugyanezért a filmért kapott újabb jelölést a film forgatókönyv-írója, számos legendás film egykori munkatársa, a 89 éves James Ivory… aki egy héttel fiatalabb az idei szezon legidősebb Oscar-jelöltjénél, Agnes Vardánál, aki 1928 májusának végén született.

Ivorynak ez a negyedik jelölése: a Szoba kilátással, a Szellem a házban és a Napok romjai forgatókönyve is jelölést jelentett számára. A Szólíts a neveden remélhetőleg meg is hozza neki végre a legnagyobb filmes dicsőséget.

IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr6613620850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása