A legsötétebb óra volt a hétvégén a legnézettebb film Magyarországon
2018. január 24. írta: redbandita

A legsötétebb óra volt a hétvégén a legnézettebb film Magyarországon

Több mint 38 millió forintos bevétellel A legsötétebb óra a volt a hétvégén a legnépszerűbb mozi Magyarországon, Angliában pedig állva tapsolva ünneplik a főszereplő Gary Oldman alakítását. A színész a minap Arany Glóbuszt kapott Winston Churchill megformálásért, és komoly Oscar-esélyesként emlegetik. A produkciót hat kategóriában jelölték az aranyszobrocskára: legjobb film, legjobb férfi főszereplő (Oldman), legjobb látvány, legjobb operatőri munka, legjobb jelmez, legjobb smink és frizura.

4106_d036_00119_r_crop.jpg@uipdunafilm

A film annak a három hétnek a történetét meséli el, amikor Churchill 1940-ben meggyőzi a brit politikai elitet, hogy a rendkívül rossz kilátások ellenére folytatni kell a háborút a náci Németország ellen. Oldman maszkja naponta öt órán át készült, hogy hitelesen alakíthassa a nála jóval idősebb és testesebb politikust. A színész könyvtárnyi irodalmat olvasott el az egykori miniszterelnökről, többször végignézte a róla készült archív felvételeket és hónapokon át gyakorolta jellegzetes hanghordozását és gesztusait. Az átlényegülés megdöbbentő, Churchill leszármazottai is szuperlatívuszokban nyilatkoztak Oldman teljesítményéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr2513621040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása