A rendező megszenvedett ezért a filmért
2017. június 05. írta: redbandita

A rendező megszenvedett ezért a filmért

Ha egy látványos film kerül a mozikba, vele együtt mindig érkeznek hírek arról, hogy mit mert vagy nem mert a főszereplő. A Nyomd, Bébi, nyomd (Baby Driver, hazai bemutató: június 29.) hőse egy bankrabló banda (Kevin Spacey, Jamie Foxx, Flea, Jon Hamm, Lily James) valamint fiatal sofőrje (Ansel Elgort), és a film elképesztő autós üldözésekkel van tele. És a forgatáson a rendező, Edgar Wright volt a legbátrabb.

nyomdbebinyomd_jelenetfoto_2.jpg@intercom

A meghökkentő autós trükkök jó részét a főszereplőkkel és élőben vette fel: és volt olyan jelenet, amelynek rögzítése során – mivel közelről akarta látni a színészei arcát – az egyik versenyző autó külsejéhez szíjaztatta magát.

– Kicsit úgy néztem ki, mint egy statiszta a Mad Max-ből – vallotta be utóbb a brit kultuszfilm rendező. – Megszenvedtem ezért a filmért. De most legalább tudom, milyen egy óránként 100 kilométeres tempóban tolató autón lógni.

A film nagy részét atlantai sztrádákon forgatták, méghozzá úgy, hogy nem zárták le hozzá az utat.

– Az is elég izgalmas, ha az ember egy olyan autóban ül, amely a sztrádán szembe száguld a forgalommal, és a gázpedált tövig nyomja egy srác, aki nagyjából a forgatás előtt tanult meg vezetni – tette ehhez hozzá Jon Hamm. – Az nem színészkedés a filmben, amikor a hátul ülőket kiveri a víz, és úgy látszik, mintha nagyon be volnának tojva. Tényleg be vannak.

IC Presss

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr512566553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása