Almadóvár JULIETA-ja érkezik a hazai mozikba
2017. április 20. írta: redbandita

Almadóvár JULIETA-ja érkezik a hazai mozikba

Pedro Almodóvar legújabb drámája, a JULIETA, azonos címmel és magyar szinkronnal 2017. május 4-én érkezik a hazai mozikba. Almodóvar, a filmművészet élő legendája huszadik nagyjátékfilmjében ismét női sorsokról mesél, ahogy tette azt többek között a Mindent anyámról vagy az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című remekműveiben is.

julieta_1.jpg@cinetel

Julieta és lánya, Antía rettenetesen szenvednek a családfő elvesztése után. Az idő nem gyógyítja a sebeket, sőt inkább eltávolítja egymástól a két nőt. Antía a 18. születésnapja után szó nélkül magára hagyja anyját. Julieta a kétségbeesett keresés során folyamatosan azzal szembesül, hogy mennyire nem ismerte lányát. 

A JULIETA a The Guardian és a IndieWire kritikusai szerint a spanyol rendező legjobb munkája az elmúlt tíz évben. Tavaly ez volt a Spanyol Filmakadémia Oscar-nevezettje a legjobb idegen nyelvű film díjáért. A forgatókönyvet Almodóvar az irodalmi Nobel-díjas Alice Munro elbeszélései alapján írta.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr912443763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása