Új történetekkel érkezik a Tetovált lány és J.K. Rowling
2017. március 30. írta: redbandita

Új történetekkel érkezik a Tetovált lány és J.K. Rowling

Az idei minden bizonnyal a skandináv krimi és a bestsellerek rajongóinak éve lesz. Tucatnyi sikerkönyv megjelentetésével készül ugyanis az Animus Kiadó: olyan népszerű szerzők művei mellett, mint J.K. Rowling, a Millenium-sorozat 4. kötetét jegyző David Lagercrantz vagy Jo Nesbø, a magyar olvasók előtt bemutatkozásra váró irodalmi csemegék is szerepelnek a palettán.

animus_kiado.jpg

A Harry Potter-könyvek kiadója idén igazi kedvencekkel és izgalmas újdonságokkal halmozza el olvasóit. Az év első újdonsága már a könyvesboltok polcain várja az északi rejtélyek kedvelőit: Arnaldur Indriðason Rókalyuk című regényében az izlandi fjordvidékre kalauzolja a régmúlt titkaira kíváncsi olvasókat.

indridason_rokalyuk_borito.jpg

Érkezik Stieg Larsson Hollywoodot is megihlető Millennium-sorozatának következő könyve is. A népszerű sorozatnak csak az első kötetéből több mint 50.000 példány kelt el itthon, a Tetovált lány David Lagencratz által folytatott története pedig már szeptember elején a magyar érdeklődők kosarába kerülhet.

A neves írók sorából nem maradhat ki Jussi Adler-Olsen és a több mint 30 millió eladott könyvet jegyző norvég Jo Nesbø sem, akiknek tollából szintén új, lehetetlen kalandokat remélhetünk. Yuval Noah Harari tavalyi bestsellerét, a máris közel harminc nyelvre lefordított Sapienst ezúttal a jövőre koncentráló mű, az áprilisban várható Homo Deus – A holnap rövid története követi.

lackberg_az_idomar_borito.jpg

Az ember, akit Ovénak hívtak szerzője, Fredrik Backmann nem csak friss művel örvendezteti meg rajongóit. A tőle megszokott szeretnivaló humorral vezetett blogja ugyanis mostantól magyarul is elérhető: az Animus közelmúltban indított oldalán folyamatosan teszi elérhetővé Backmann személyes blogbejegyzéseit.

A zord történetek feminin oldalát többek között a svéd krimiirodalom egyik legsikeresebb írónője, Camilla Läckberg képviseli. A varázslat szakértője, J.K. Rowling nevéhez kapcsolódóan pedig többek között A legendás állatok és megfigyelésük új borítóval ellátott, frissített kiadása és a történet alapján készült film forgatókönyve is az Animus tarsolyában van.

A kiadó a nemzetközi szcéna legjobbjai mellett a hazai szerzőkről sem feledkezik meg: Hahner Péter történelmi leleplezésekkel, a humoros írásairól ismert Kaszás György pedig tőle kissé szokatlan, de annál fontosabb témában szólítja meg olvasóit.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr6712397997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása