Dunkirk három nézőpontból
2017. március 05. írta: redbandita

Dunkirk három nézőpontból

Az idei nyár egyik legizgatottabban várt filmje Christopher Nolan, a világ egyik legsikeresebb, talán legtehetségesebb rendezőjének új munkája, a Dunkirk (Dunkirk, hazai bemutató: július 20.) lesz. A II. világháború egyik legdrámaibb, legkülönlegesebb csatája, talán az egész háború fordulópontja volt a dunkerque-i, és a rajongók izgatottan várják, hogy mit hoz ki belőle a csavaros forgatókönyvei miatt legendássá vált Nolan. Eddig nagyon keveset lehetett tudni a filmről, most maga a rendező árult el néhány titkot.

dunkirk_jelenetfoto.jpg@intercom

– A történetet három szempontból mondjuk el. A levegőből (repülőgépek), a földről (a parton körülzárva várakozó angolok) és a vízről (hiszen 330 ezer Franciaországban ragadt katonát sikerült a Csatornán át Angol földre menekíteni). És a három nézőpont háromféle időt is jelent. Aki a szárazföldön várt, akár egy hetet is töltött a parton, aki vízre szállt, annak talán egynapos volt a kaland, a brit Spitfire vadászgépek pedig eleve csupán egy órára elég üzemanyaggal szálltak fel. Ezt a három világot, három tempót keverjük. A történet nagyon egyszerű lesz, de e három nézőpont egyesítéséből végül mégis valami izgalmasan bonyolult jön majd ki.

IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr9912317349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása