Folytatódik a Lépcsők városa - februárban megjelenik a Pengék városa
2017. február 02. írta: redbandita

Folytatódik a Lépcsők városa - februárban megjelenik a Pengék városa

Az amerikai fantasy egyik legfiatalabb és legtehetségesebb új írójaként aposztrofált Robert Jackson Bennett e regényével bizonyítja, hogy a műfajban bestsellernek számító és több irodalmi díjra jelölt Lépcsők városa nem egyszeri kimagasló teljesítmény volt: a február 14-én megjelenő Pengék városában mindent ott folytat, ahol tavaly abbahagyott, kihagyhatatlan élményt ígérve ezzel a műfaj rajongónak.

unnamed_27.jpg

"Fantasztikus… a Pengék városa egy mély, erőteljes regény, amit nem csak olvasni, de újraolvasni is rendkívül ajánlott." (Publishers Weekly)

Az Agave kiadó idén feburárban folytatja a Lépcsők városát, és megjelentetik a Pengék városát, amiben a címhez hűen a cselekmény egy új városba költözik: az értelmetlen vallásos erőszak és véres felkelések terméketlen földjére, Vúrtyavasztánba. Ide száműzik az első részben megismert Turjin Mulaghesh kormányzót – a bulikovi csata istenkáromló hősét, az állítólagos háborús bűnöst, a hadirendbe felállott miniszterelnök hű szövetségesét –, ahol eltöltheti az utolsó napjait nyugdíjazása előtt, hogy aztán a feledés homályába vesszen.

Legalábbis ez a tökéletes fedősztori.

unnamed.png

Az igazság viszont az, hogy a kormányzó még egyszer utoljára szolgálatba áll, hogy a végére járjon egy olyan felfedezésnek, ami örökre megváltoztathatja – vagy elkárhoztathatja – a világot. Sok veszély leselkedik rá, és nemcsak a múltból előtörő saját szellemei miatt kell aggódnia, hanem azok miatt is, akik a túlvilágban ragadtak, miután az istenségek eltűntek. Vajon a lelkük nyugodtan pihen a halál földjén, vagy esetleg valami szörnyűségre készülnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr6312177158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása