Fahrenheit 451 - érkezik a sci-fi klasszikus új kiadása
2016. október 08. írta: redbandita

Fahrenheit 451 - érkezik a sci-fi klasszikus új kiadása

Ray Bradbury nagy hatású klasszikusából több filmes és színházi adaptáció is készült már az utóbbi évtizedekben, az üzenete semmit nem öregedett, a népszerűsége mindmáig töretlen. A kötet számos kiadásban megjelent Magyarországon is: legutóbb az Agave Kiadó jelentette meg és elég hamar elfogyott.

unnamed_25.jpg

Ray Bradbury a kultúránkat gazdagította azzal, hogy megmutatta: a képzeletnek nincsenek határai.”
Steven Spielberg

A Kiadó most úgy döntött, hogy Philip K. Dick életművéhez hasonlóan friss, 2016-os külsőbe öltöztetjük. A kiadvány megegyezik a pár évvel ezelőttivel, vagyis a Fahrenheit 451 mellett további öt novellát is tartalmaz.

Nem titkolt cél, hogy Bradbury munkásságát is felújítsa a Kiadó: a tervek közt szerepel kiadni tőle jövőre egy új novelláskötet - ez az October Country lesz -, ezt követően pedig várhatóan a Marsbéli krónikákkal folytatják az életmű új köntösbe öltöztetését, hogy minél több olvasó megismerhesse a sci-fi műfaj egyik legfontosabb írójának örökzöldjeit.

A Farenheit 451 tartalmából:

Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki egy olyan múltról mesél neki, amiben az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr7811815637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása