Ősszel a vígjátékoké a főszerep
2016. szeptember 09. írta: redbandita

Ősszel a vígjátékoké a főszerep

Ebben a hónapban a Bontonfilm Magyarország leginkább vígjátékokkal kedveskedik Nekünk: megjelenik DVD-n és Blu-ray lemezen is a Rossz szomszédság második része, amit mindenkinek ajánlok, akinek tetszett az első, valamint a sikeres komikus páros, Tina Fey és Amy Poehler filmje, a Lánytesók. De jön a Vadász és a Jégkirálynő is, illetve az Angry Birds - A film, valamint az X-Akták 10. évada. De ez még nem minden!

 A Vadász és a Jégkirálynő (megjelenés: szeptember 2.)
Rendező: Cedric Nicolas-Troyan
Szereplők: Jessica Chastain, Chris Hemsworth, Sam Claflin, Emily Blunt, Charlize Theron

Ha érdekel Hófehérke meséje, ismerd meg azt is, ami előtte játszódott! Chris Hemsworth és az Oscar®-díjas Charlize Theron** visszatér ebben a látványos akció-kalandfi lmben. A további főszerepeket Emily Blunt és Jessica Chastain alakítja. Charlize Theron a gonosz Ravenna királynő, aki megbocsáthatatlan árulást követ el jószívű húga, Freya (Emily Blunt) ellen. Freya szíve megfagy, ujjaiból pedig addig ismeretlen erő: jég és zúzmara árad. A két koronás nővér között egyre hűvösebbre fordul a viszony, ezért Eric, a vadász (Chris Hemsworth) és harcostársa, Sara (Jessica Chastain) felkerekedik, hogy segítsenek Freyának a harcban – ha elbuknak, Ravenna gonoszsága örökre sötétbe borítja a világot.

09_vadaszesajegkiralyno.jpg

Angry Birds - A mozifilm (megjelenés szeptember 16.)

Ebben a kacagtató animációs vígjátékban végre kiderül, miért dühösek a madarak! Madár-szigeten csupa kedves, boldog és repüléssel nem is kísérletező szárnyas éli világát. A vidám társaságból azonban kilóg a három jó barát: Piros, aki sokszor ingerült, valamint hű haverjai, a szélsebes Chuck és a robbanékony Bomba. Amikor titokzatos, zöld malacok szállnak partra náluk, a kívülállókra marad, hogy rájöjjenek, miben sántikálnak a hívatlan vendégek.

angry_birds_movie_hubd000618_2d.jpg

Az ükhadsereg (megjelenés szeptember 2.)
Rendező: Oliver Parker
Szereplők: Catherine Zeta-Jones, Bill Nighy, Toby Jones, Michael Gambon, Sarah Lancashire

1944-et írunk, a II. világháború a tetôpontjához közeledik. A szövetséges hatalmak arra készülnek, hogy partra szállnak Franciaországban, és végre legyôzik a német hadsereget, de a Walmington-on-Sea partvidéki városkában így is alacsony a harci kedv a Nemzetôrség szedett-vedett tagjai között. Új küldetésük a Dover katonai bázis körüli ôrjáratozás, amely remek lehetôséget biztosít arra, hogy ismét feltámadjon az önkéntesek lelkesedése, ám a nagy áttörést végül valami más hozza: amikor az elbûvölô újságírónô, Rose Winters (Catherine Zeta-Jones – Zorro álarca, Chicago) megérkezik a városkába, hogy a véderô tagjainak hôstetteirôl tudósítson, a férfiakba rögtön visszatér a tettvágy, a helyi asszonyokban pedig feltámad a féltékenység tüze. Eközben az MI5 elfog egy Walmingtonból Berlinbe küldött rádióüzenetet, amely csak egyetlen dolgot jelenthet: kém van a város lakói között! Botcsinálta hôseinkre vár a feladat, hogy felfedjék a tégla kilétét, és ismét kedvezô irányba tereljék a háború menetét.

dad_s_army_hubd000619_2d.jpg

Büszkeség és balítélet meg a Zombik (megjelenés szeptember 16.)
Rendező: Burr Steers
Szereplők: Lily James, Jack Huston, Sam Riley, Suki Waterhouse, Bella Heathcote, Lena Headey, Douglas Booth, Charles Dance

Jane Austen klasszikusának eme vérgőzös feldolgozásában a XIX. századi Anglia társadalmi különbségei mellett az állandó zombitámadások is megnehezítik a szerelmesek életét. Ennek megfelelően itt még az ifjú hölgyek is remek kardforgatók – kiváltképp a Bennet-lányok. A makacs és harcias Elizabeth (Lily James) egy nap megismerkedik a híres élőhalott-ölő Mr. Darcyval (Sam Riley), és azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz, ám ebben a történetben nem csak büszkeségük és előítéleteik nehezítik meg a fi atalok boldog egymásra találását, hanem a tény, hogy két házassági ajánlat és kifogástalan modorban elköltött ebéd között le kell győzniük a zombik seregét.

pride_prejudice_zombies_hud001314_2d.jpg

Három király tesó  (megjelenés szeptember 16.)
Rendező: Jonathan Levine
Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Jillian Bell, Lizzy Caplan

Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) és Chris (Anthony Mackie) gyerekkoruk óta barátok. A három haver több mint egy évtizeden keresztül minden esztendôben összejött karácsony estéjén, hogy együtt ünnepeljenek a maguk fékevesztett módján. A felnôttkor küszöbét átlépve azonban érzik, hogy ez a hagyomány már nem sokáig tudja tartani magát, ezért úgy döntenek, még egyszer utoljára csapnak egy olyan ôrületes mulatozást, amelyet soha nem felejtenek el. Elindulnak, hogy megkeressék, hol tartják idén a karácsonyi bulik Szent Grálját, a hírhedt Diótörô Bált.

the_night_before_hud001335_2d.jpg

Lánytesók (megjelenés szeptember 02.)

Rendező: Jason Moore
Szereplők: Tina Fey, Amy Poehler, John Cena, Madison Davenport, John Leguizamo, James Brolin

Napjaink egyik legnépszerûbb nôi komikus párosa, Tina Fey (A stúdió) és Amy Poehler (Városfejlesztési osztály) ebben a fergeteges vígjátékban két egymástól nagyon különbözô testvért alakít, akikben csupán annyi a közös, hogy képtelenek felnôni. Amikor a szüleik bejelentik, hogy eladják gyerekkori otthonukat, a lánytesók hazatérnek, hogy kitakarítsák hajdani szobájukat, és egyszersmind egy ôrült buli keretében egykori osztálytársaikkal együtt idézzék fel a dicsô gimis éveket. Az immár negyvenes éveiket taposó vendégek aztán annyira ráéreznek a féktelen banzáj ízére, hogy a szolidnak induló buliból eszeveszett tombolás kerekedik. Fey és Poehler mellett a Saturday Night Live címû zseniális szkeccsmûsorból több másik ismert arc is felbukkan a Lánytesókban: Maya Rudolph és Kate McKinnon egyaránt brillírozik a rájuk osztott epizódszerepekben.

09_lanytesok.jpg

Rossz szomszédság 2. (megjelenés szeptember 16.)
Rendező: Nicholas Stoller
Szereplők: Seth Rogen, Chloë Grace Moretz, Zac Efron, Rose Byrne, Dave Franco, Selena Gomez

Most, hogy úton van a második baba, Mac (Seth Rogen) és Kelly (Rose Byrne) úgy érzi, itt az ideje, hogy megtegyék azt a lépést, amellyel végérvényesen belépnek a felnôttkorba: elhatározzák, hogy kiköltöznek a külvárosba. Csak hogy elôtte el kell adniuk a házukat, ezt azonban jelentôsen megnehezíti, hogy a szomszédba beköltözik egy lányszövetség – a Kappa Nu tagjainak ugyanis eszük ágában sincs alább adni a fékevesztett partikból a környék nyugalmának érdekében. Nincs mit tenni, Mac és Kelly ismét felveszi a harcot rossz szomszédságával, ezúttal azonban van egy titkos fegyverük is: az elsô részben ôsellenségként felbukkanó Teddy (Zac Efron) immár az ô oldalukon veti be ôrült ötleteit és lehengerlô sármját, de a lányszövetség így is kemény dió lesz, hiszen a vezetôjük egy mindenre elszánt, eszement csaj, Shelby (Chloë Grace Moretz).

09_rosszszomszedsag.jpg

Sivatagi rock (megjelenés szeptember 16.)
Rendező: Barry Levinson
Szereplők: Bill Murray, Bruce Willis, Zooey Deschanel, Kate Hudson, Scott Caan, Danny McBride, Taylor Kinney

Richie Lanz (Bill Murray), a lecsúszott zenei menedzser Afganisztánba utazik utolsó megmaradt ügyfelével (Zooey Deschanel). A popénekes épp a háború tépázta Kabulban hagyja faképnél menedzserét, ám Richie számára mégis megcsillan egy reménysugár, hogy bebizonyítsa: van még keresnivalója a szakmában, ugyanis találkozik egy gyönyörû hangú lánnyal, akinek minden vágya, hogy ô legyen az elsô nô, aki megméretteti magát a helyi énekes tehetségkutatóban. A menedzser a lány álmainak megvalósítása érdekében összefog egy csavaros eszû prostival (Kate Hudson), egy a háborúból nyerészkedô partipárossal (Danny McBride és Scott Caan) és egy lobbanékony természetô zsoldoskatonával (Bruce Willis). Együtt szállnak szembe a kulturális elôítéletekkel, és tesznek meg mindent annak érdekében, hogy protezsáltjuk legyen Afganisztán új sztárja. A vicces és megkapó filmet Barry Levinson, a Jó reggelt, Vietnam! és az Esôember Oscar®-díjas* alkotója rendezte.

rock_the_kasbah_hud001334_2d.jpg

Védelmező fegyver (megjelenés szeptember 16)
Rendező: Alex Kendrick
Szereplők: Ben Davies, T.C. Stallings, Meg Crosbie, Priscilla C. Shirer, Karen Abercrombie, Beth Moore

Tony és Elizabeth Jordannek mindene megvan, amirôl mások csak álmodoznak: nagyszerû a munkájuk, van egy gyönyörû kislányuk és csodás az otthonuk – a látszat azonban néha csal: a pár házassága válságban van. Míg Tony szakmai sikerei fényében sütkérezik, és – engedve a kísértésnek – kedvére flörtölget, addig Elizabeth szép lassan megadja magát a benne növekvô keserûségnek. Az életük aztán váratlan fordulatot vesz, amikor az ingatlanügynökként dolgozó feleség találkozik egy új ügyféllel: Elizabeth az idôs Miss Clara bölcs tanácsainak segítségével száll harcba házassága megmentéséért. A Szerelempróba és A bátorság emberei alkotóinak új filmje megkapó dráma a hit erejérôl – tele humorral és lélekkel.

war_room_hud001333_2d.jpg

X-Akták 10. évad (megjelenés szeptember 16)

Közel 14 év telt el azóta, hogy véget ért az Emmy®- és Arany Glóbusz®-díjas széria, amely nézôk millióit szegezte a tévé elé. A rajongók hosszú ideje remélték, hogy egyszer folytatást kap a misztikus történetsorozat. A kínzó várakozás idén véget ért: az X-akták™-at újra megnyitották. A hat epizódos évadot – csakúgy, mint az eredeti sorozatot – Chris Carter készítette, és természetesen visszatért ikonikus szerepéhez David Duchovny (Fox Mulder) és Gillian Anderson (Dana Scully) is. Két kedvenc FBI-ügynökünk mellôl fônökük sem hiányozhat: Walter Skinner (Mitch Pileggi) tartja továbbra is szemmel a rejtélyes ügyek után nyomozó párost.

the_x-files_s10_hud001256_2d_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr3311682763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása