A Manó Könyvek augusztusi újdonságai
2016. augusztus 12. írta: redbandita

A Manó Könyvek augusztusi újdonságai

A vakációnak lassan vége, de augusztusban is jelennek meg új könyvek a gyerkőcök számára. Ráadásul két új Johanna Basford kiadvány – a világpremierrel egyidőben!

Davide Morosinotto: Nemo – A névtelen fiú

Az ifjú Nemo történetének első részében megismerhetjük a fiút, akiből később a legendás Nemo kapitány lett.
Európa, 1829. Egy barna bőrű fiú száll le egy óceánjáró hajóról Le Havre kikötőjében, ahonnan lovas kocsi viszi a Párizs környékén lévő, előkelő bentlakásos iskolába. De ő nem olyan, mint a többi diák: magányos, hallgatag, és senki sem ismeri a valódi nevét. Aki a barátja akar lenni, szólíthatja Nemónak. Bizalmatlansága és titokzatossága ellenére az intézetben csakugyan új barátokra talál. Egyikük az ifjú, szőke, szabadságra vágyó Ashlynn, másikuk a jószívű mindenes szolga, Daniel, aki korábban cirkuszi akrobataként kereste a kenyerét. Nemo csak nekik árulja el nagy titkát, vagyis azt, hogy honnan jön, és miért vesztette el a nevét. A fiúnak fontos küldetése van. Ám valaki már átkelt az óceánon, hogy a nyomára bukkanjon. Ő pedig semmiképpen nem akarja, hogy megtalálják.
A három barát olyan izgalmas kalandra indul, amelyhez vállalkozó szellem, bizalom és hatalmas bátorság szükségeltetik.

tn_205x300_139449296.jpg

Jean-Philippe Arrou-Vignod: A repülő camembert

Adott egy nagycsalád, amelyben hat fiútestvér él, és akiket mind Jean-nak hívnak: Jean-A, Jean-B és így tovább, egészen F-ig.
A gyerekek különleges szünidőnek néznek elébe: a Holdra lép az első ember, amit élő közvetítésben néz az egész család egy bérelt televízión. Kiderül, milyen veszélyeket rejt egy üres szekrény, ha költözködés közben játszik bújócskát hat fiú, hogyan lehet horgászbottal dinoszauruszt fogni, hogyan repül a camembert sajt, és milyen egy kalandokkal teli nyaralás a nagyszülőknél.
Ahogy a Jean-fiúk anyukája mondja, minden csak szervezőkészség kérdése, ahogy az apukájuk: Lesz nemulass!
Jean-Philippe Arrou-Vignod, a hazájában igen népszerű francia író és tanár új könyvében folytatódnak A cukrozott omlett-ben megismert Jean-fiúk nevettető és szívhez szóló történetei. A szerző saját gyerekkorából merített ihletet, hiszen ő maga is sok testvér között nőtt fel.

tn_205x300_139449295.jpg

Johanna Basford - Mágikus dzsungel

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országában több millióan fedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT, a BŰVÖS ERDŐ és a KINCSES ÓCEÁN után új színezője is megérkezett hozzánk, és a MÁGIKUS DZSUNGELbe kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit.
A csodálatos rajzok arra csábítanak, hogy megtöltsük őket színekkel, és életre keltsük a titokzatos rengeteg aprócska, vagy éppen óriási lakóit. Merüljünk el a sűrű és sejtelmes dzsungel világában! Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.

tn_205x300_139448830.jpg

Johanna Basford - Határidőnapló 2017

Tervezd meg a napi teendőidet ebben a varázslatos határidőnaplóban! A Johanna Basford mesébe illő rajzaival díszített heti tervezőben még a legsűrűbb programok listájára is jó lesz ránézni. Várakozás, vagy unalmas előadás, találkozó, esetleg utazás közben pedig egyből ki is színezheted a rajzokat!
A határidőnaplóba 2016 szeptembere és 2018 januárja között írhatsz és színezhetsz!

tn_205x300_139448862.jpg

Maria T. Lennon: Egy középső gyerek vallomásai

Emberek, amit most a piszkos kis kezetekben fogtok, az nem más, mint egy kiáltvány, egy hosszú vallomás, amely direkt az olyanoknak íródott, akik félreértik a középső gyerekeket és nem hagyják őket kibontakozni. Igen, amikor valaki egy buzgómócsing, szuperszőrös nővér és egy ellenállhatatlanul cuki és imádnivaló kisöccs közé születik, akkor nem sok esélye van bevágódni, ugye? Sosem úgy gondoltam magamra, mint középső gyerekre. Tehetséges számítógépes hecker? Pipa. Divatdiktátor? Pláne pipa. Az osztály legügyesebb kavarógépe? Triplapipa! De aztán valami történt. Kicsit zűrösek lettek a dolgok. Csináltam valamit, amit nem kellett volna. Valami elég rosszat. Olyat, amiért kirúgják az embert a suliból, aztán pedig még dilidokihoz is elküldik. Először azt gondoltam, hogy Dr. Scales csak egy megfáradt idős ember, akinek sok komoly gondot okoz a hajkorpa. De tudjátok, mi történt? Nyár végére egy vadiúj csaj lett belőlem. Az utolsó beszélgetésünk alkalmával, egy nappal azelőtt, hogy elkezdhettem volna a sulit az új helyen, adott egy feladatot: keressem meg azt a lányt, akit a suliban a legtöbben bántanak, akinek a legkevesebb barátja van, akin mindenki röhög és olyan magányos, mint senki más. És aztán legyek a barátja. Csak lestem: ezt most tényleg komolyan gondolja?!

tn_205x300_139449455.jpg

NemKönyv

Ne nyírd ki, ne olvasd, tedd meg vele mindazt, amit a kedvenc könyveiddel sohasem! 86 dolog, amit mindig meg szerettél volna tenni egy könyvvel, de mindig megtiltották.
„Ne csinálj szamárfüleket, ne zsírozd össze, ne gyűrd, ne önts rá vizet!” - Micsoda egy marhaság! A NemKönyvre nem érvényesek a tiltások. Használd, a végén pedig nézzen is úgy ki, mint, amit használtak!

tn_205x300_139411138.jpg

Pippa Funnel: Tilly lovas történetei 6. – Felleg – Az első verseny

Tilly Redbrow imádja a lovakat, és az Ezüstpatkó tanyán tölti minden szabadidejét. Kedvenc póniján, Szellőrózsán gyakorol szorgalmasan, ugyanis közeleg az első komoly verseny. Angela, a lovas oktatója szerint nincs oka izgulni. Közben Duncan meglepetéssel készül: Tilly felülhet végre Táltos hátára. Amikor a versenyen újra találkozik Brookkal, a szomszédos lovasiskola diákjával, egész további életét meghatározó élményben lesz része.

tn_205x300_139449294.jpg
Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb versenyzője írja, így az igazi lovas kalandok mellett, sok érdekesség és hasznos tanács is vár rád ebben a könyvben, hogy jobban megismerhesd és megérthesd négylábú barátaidat.

Ulrike Leistenschneider – Isabelle Göntgen: A szerelem egy rinocérosz – Avagy a világ legkínosabb szerelmes levele

„Miért beszél mindenki arról, hogy pillangók repdesnek a hasában, amikor szerelmes? Én valami teljesen mást érzek: inkább úgy tűnik, mintha egy rinocérosz, vagy nem is, mintha egy egész csorda rinocérosz kergetőzne a testemben. A trappolásuk sem épp kellemes - teljesen felforgatnak maguk körül minden érzést, és nem tudok miattuk semmi másra gondolni, csak rád.”

Lea életében először szerelmes. De hogy szólítsa meg a fiút? Úgy dönt, belekezd a világtörténelem leghosszabb és valószínűleg legkínosabb szerelmes levelének megírásába, ami SOHA, SOHA, de nem kerülhet Jan kezébe...
kerülhet Jan kezébe... kerülhet Jan kezébe... SOHA nem kerülhet Jan kezébe...

tn_205x300_139449414.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr3510409740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása