Júliusi mozipremierek
2016. július 06. írta: redbandita

Júliusi mozipremierek

A nyár közepén is érkezik néhány olyan alkotás a hazai mozikba, amiért érdemes lesz jegyet váltani. Ti mit vártok legjobban?

16julius.jpg

Július 7.

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres [2016] - Mike and Dave Need Wedding Dates -amerikai vígjáték, 98 perc
Rendező: Jake Szymanszki
Szereplők: Zac Efron, Adam DeVine, Anna Kendrick

Mike (Zac Efron) és Dave (Adam DeVine) igazi sportember: ők a felelőtlen bulizás, az elhajlás, a komolytalanság és fel nem növés bajnokai. A sok futó kapcsolatnak csak egy hátránya van: amikor nővérük férjhez megy, fogalmuk sincs, kit vigyenek magukkal a hawaii lakodalomba. Így aztán, feladnak egy hirdetést, ami viszont valahogyan önálló életre kel: pillanatok alatt százezrek látják és lájkolják a szöveget. A sok jelentkező között a srácok végre rátalálnak az igazira: arra a két csajra, aki felelőtlen bulizásban, elhajlásban és komolytalanságban is túltesz rajtuk.

Csontok és skalpok [2015] - Bone Tomahawk - amerikai western, 133 perc
Rendező: S. Craig Zahler
Szereplők: Kurt Russel, David Arquette, Patrick Wilson

Vad kannibálcsoport rabolja el a Bright Hope nevű kisváros telepes lakóit. Az áldozatok megmentésére induló lövészeket Franklin Hunt seriff vezeti. Ellenségük azonban könyörtelenebb, mint gondolták: a csoport küldetése és saját túlélése is súlyos veszélybe kerül. A Bone Tomahawk akciódús és felkavaró horrorwestern, a régi vadnyugat egyik félelmetes mentőakciójának krónikája.

Az ember, akit Ovénak hívnak [2015] - En Man som heter Ove - svéd komédia, 133 perc
Rendező: Hannes Holm
Szereplők: Rolf Lassgard, Tobias Almborg

Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkiről, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. De hirtelen minden a jelentőségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyéről. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve.

 A messzi észak [2015] - Long way North - francia-dán animáció, 81 perc

Oroszország, a 19. század vége. A fiatal arisztokrata lány, Szása a messzi északról álmodozik, miközben aggodalommal várja haza felfedező nagyapját annak legutóbbi, északi-sarki expedíciójáról. Szása is felfedező szeretne lenni, de a szülei nem nézik jó szemmel a terveit: azt akarják, hogy lányuk mielőbb férjhez menjen: már a vőlegényt is kiszemelték. Szása fellázad a sorsa ellen, elmenekül otthonról, és elhatározza, hogy felkutatja nagyapját - a messzi északon.

Július 14.

Jégkorszak 5 - A nagy bumm [2016] - Ice Age:Collision Course - amerikai animáció
Rendező: Mike Thurmeier

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego) valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld!
És egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be - pedig csak egy makkot szeretne elspájzolni.
Ez alatt Manny a férjhez készülő lányától való elszakadást gyakorolja, Diego, szintén rájön, hogy a kardfog nem feltétlen akadálya a családalapításnak, és Sid kénytelen szembenézni a ténnyel: az összes barátja rátalált az igaz szerelemre, csak ő nem. De azután szembenéz egy dögös lajhárlánnyal is...

Emlékezz! [2015] - Remember - kanadai-német dráma
Rendező: Atom Egoyan
Szereplők: Christopher Plummer, Martin Landau

Zen demenciában szenved, idős napjait egy öregek otthonában tölti, állandó felügyelet alatt. Egy nap rájön, hogy a férfi, aki hetven éve meggyilkolta családját egy koncentrációs táborban, Amerikában él. Elhatározza, hogy bosszút áll rajta.

Életem NAGY szerelme [2016] - Un hommé á la hauteur - francia romantikus vígjáték, 98 perc
Rendező: Laurent Tirard
Szereplők: Jean Dujardin, Virginie Efira

Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével.
Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Az én csontsovány nővérem [2015] - Min lilla syster - svéd-német dráma, 95 perc
Rendező: Sanna Lenken
Szereplők: Rebecka Josephson, Amy Diamond

A tinédzserkorba lépő Stellában egy világ omlik össze, amikor rájön, hogy példaképe, a jégkorcsolyázó nővére étkezési zavarral küzd. A lány szeretné szüleik elől eltitkolni egyre jobban elhatalmasodó bulimiáját és árulásnak tekinti, amikor az aggódó Stella felfedi előttük testvére titkát. A betegség pedig lassan, de biztosan emészti fel a családi békét.
A hegedűtanár [2015] - The Violin Teacher - brazil zenés dráma, 102 perc

Rendező: Sérgio Machado
Szereplők: Lázaro Ramos, Kaique de Jesus

A hegedűművész Laerte a zenének él, álmai azonban szertefoszlanak, amikor nem válogatják be a nagy presztízsű Sao Pauló-i Állami Szimfonikus Zenekarba. Hogy eltartsa magát, tanári állást vállal egy állami iskolában a nyomornegyedben. Az új tanár és a kemény világban felnövő diákok eleinte nehezen jönnek ki egymással. Laerte bármit megtenne, hogy kiszabaduljon ebből a közegből, egy idő után azonban különleges tehetséget talál a diákjai között, és elkezdi élvezni a tanítást. Pedig a nyomornegyedből szinte lehetetlen kitörni.

Július 21.

Star Trek - Mindenen túl [2016] Star Trek Beyond - amerikai sci-fi
Rendező: Justin Lin
Szereplők: Chris Pine, Zachary Quinto, Anton Yelcin

A Gene Roddenberry átal kreált és J.J. Abrams által 2009-ben újraindított, világszerte népszerű Star Trek sorozat várva várt új része Justin Lin (Halálos iramban sorozat) rendezésében tárja elénk az Enterprise űrhajó és elszánt legénysége újabb nagyszabású útját. A Mindenen túl kalandja során ez Enterprise az űr felfedezetlen zugaiba merészkedik, ahol egy új, titokzatos ellenséggel találkoznak, és ez a találkozás komoly próbára teszi a legénységet, és mindazt, amit a Föderáció jelent.

Amikor kialszik a fény [2016] - Lights Out - amerikai horror, 81 perc
Rendező: David Sandberg
Szereplők: Teresa Palmer, Maria Bello

Amíg ég a villany, minden rendben van. De amikor elsötétül a ház, valaki életre kel, és szabadon járkál a szobákban... Először egy kisfiú teszi szóvá, hogy egy árnyék lopakodik körülötte éjszakánként, és csinos fiatal nagynénikéje nem sokáig kételkedik a szavában: ő is látja az árnyékot. Sőt, túlságosan testközeli bizonyítékot is szerez a létezéséről. A kisfiú kénytelen fiatal nagynénjénél lakni, mert az édesanyja már nem alkalmas a gyereknevelésre: a szorongás teljesen maga alá gyűrte. Ám lassacskán kiderül, hogy ő mindenkinél többet tud a családtagjait kísértő árnyékról, és ha meg akarnak szabadulni az egyre borzasztóbb jelenségtől, tőle kell segítséget kérni. De a titkait csak úgy deríthetik ki, ha nála töltenek egy éjszakát a hatalmas, zegzugos, elhagyott házában. És a biztonságot jelentő első hajnali fénysugár nagyon messze van...

A klán [2015] - El Clan - argentin-spanyol krimi, 110 perc
Rendező: Pablo Trapero
Szereplők: Guillermo Francella, Peter Lanzan

A klán a Buenos Aires-i Puccio család megtörtént eseményeken alapuló története. A Falkland-szigeteki háború után, a nyolcvanas években az addig átlagos, polgári életet élő Arquímedes Puccio elveszíti az argentin kémelhárító szolgálatnál betöltött állását. A családfő ezek után úgy dönt: fiaival együtt alvilági tevékenységbe kezd. Alejandro, az elsőszülött híres rögbisztár, ismertsége és népszerűsége miatt a gyanú árnyéka sem vetül rá. Ő választja ki az áldozatokat, akiket váltságdíj reményében rabolnak el. Az egész család bűnrészességet vállal a mesterien megtervezett és kivitelezett emberrablás-sorozatban. A feszültséggel teli bűnügyi történet az argentin katonai diktatúra utolsó éveiben játszódik.

Szex receptre [2016] - Kiki, el amor se hace - spanyol vígjáték, 102 perc
Rendező: Paco León
Szereplők: Natalia de Molina, Alex Garcia

A film öt történetből áll, melyek mindegyike a szex és szerelem kettősével foglalkozik. Paco és Ana házasok, akik a kezdeti szenvedélyt szeretnék visszakapni hosszú ideje elégedetlen kapcsolatukban. Jose Luis megpróbálja visszaállítani érzéseit felesége, Paloma irán, aki egy kerekesszékbe kényszerült egy baleset következtében. Candelaria és Antonio kapcsolatában az jelent gondot, hogy a nő képtelen az orgazmusra, bármit is próbálnak. Álex Natalia fantáziáját próbálja kielégíteni, míg kételkedni nem kezd abban, hogy ez jó ötlet-e. Sandra pedig egy szingli nő, aki folyamatosan azt a férfit keresi, akibe szerelmes lehetne.

Július 28.

Jason Bourne [2016] - amerikai akciófilm
Rendező: Paul Greengrass
Szereplők: Matt Damon, Alicia Vikander

Matt Damon visszatér legikonikusabb szerepében, mint Jason Bourne. A Bourne csapda és A Bourne ultimátum rendezője, Paul Greengrass áll ismét a kamerák mögé a nagysikerű akció sorozat újabb izgalmas, látványos fejezetéhez, melyben a CIA leghalálosabb ügynöke előjön az árnyékból.

Szellemirtók [2016] - Ghostbusters - amerikai fantasy, 108 perc
Rendező: Paul Feig
Szereplők: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Chris Hemsworth

Szellemek még mindig vannak, és szellemirtókra is szükség van. Az új szellemet Paul Feig ereszti ki a palackból, aki Melissa McCarthy-val a főszerepben az elmúlt évek legnagyobb vígjátékait hozat tető alá: Nekik köszönhetjük a Koszorúslányok-at a Női szervek-et és A kém-et is.
Az új szellemirtókban három nő alakítja New York megmentőit, de az eredeti filmek sztárjai (Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver) is mind visszatérnek - és persze jönnek a digitális forradalomnak megfelelően felturbózott földöntúli lények is!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr338870198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása