Betegre kereste magát A szürke ötven árnyalata írója
2016. július 03. írta: redbandita

Betegre kereste magát A szürke ötven árnyalata írója

Ízlelgessük a számot: 20 089 314 603,76 forint, azaz húszmilliárd meg egy kis apró. Ennyit, pontosabban kicsit több mint 69 millió dollárt keresett összesen E. L. James A szürke ötven árnyalata trilógiával és azzal, hogy eladta a filmjogokat. Az első filmet már be is mutatták, szép sikert aratott, a folytatásokat most forgatják Kanadában. Az írónő azzal is biztosította magának a sikert, hogy ő a filmek egyik producere is, így mindenbe beleszólhat, és a nyereségből is részesül.

el-james_0.jpg

Persze a képet árnyalja, hogy a 69 millió nem mind az írónőé, hanem a cégének az összbevétele. Ebből még becsületesen adózik, bőkezűen jótékonykodik (tavaly 1 millió fontot adományozott alapítványoknak) és tavaly osztalékként csak vacak 6,4 millió dollárt (1,8 milliárd forint) tett zsebre. A jövedelem túlnyomó részét bent hagyta a cégben, amelynek ő az egyetlen részvényese.

Az erdetileg Erika Mitchell névre hallgató írónő forgatókönyvíró férjével és két fiukkal él Nyugat-Londonban és fizetgeti 3,5 millió dollárt érő házuk rezsijét.

A második-harmadik részt, azaz A sötét ötven árnyalatát és A szabadság ötven árnyalatát párhuzamosan forgatják, mert így időt és pénzt lehet megtakarítani.

(Fifty Shades Darker - hazai bemutató: 2017. február)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr668865232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marton Lívia 2016.07.04. 15:27:05

Számomra hihetetlen, hogy egy ennyire egyszerűen, mondhatnám primitív stílusban megírt regény ilyen sikeres legyen. Mi kellett hozzá? Elég maga az ízléseket feszegető téma, vagy talán több is szükségeltetik? Talán a reklám?

Reactor 2022.05.04. 20:41:10

A hülyeség ötven árnyalata. 'Nuff said.

@Marton Lívia: Kellően bugyuta embereknek a szart is el lehet adni csokitortának, ha elég habot nyomnak a tetejébe...
süti beállítások módosítása