A Manó Könyvek újdonságai és programjai a 87. Ünnepi Könyvhéten
2016. június 06. írta: redbandita

A Manó Könyvek újdonságai és programjai a 87. Ünnepi Könyvhéten

A nyár első hónapjában, részben a héten zajló Könyvhét miatt a Manó Könyvek rengeteg újdonsággal kedveskedik a legkisebbeknek, és a kicsit nagyobbaknak egyaránt. Még olyan klasszikusokat is új bundába húznak, mint az Aranyember vagy az Odüsszeia.

Csapody Kinga - Szuper napom lett

Sziasztok! Hanka vagyok, és néha kicsit akaratos és morcos. Anyu szerint néha igazi kis duli-fuli. Aztán persze rájövök, hogy felesleges pukkancskodni, minden alakulhat nagyon jól, és lehet szuper a napom. Tudjátok mit nem szabad elfelejteni? Azt, hogy minden napban van valami jó!
Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, hogy miért is jó kipróbálni új dolgokat, miért nem kell félni mondjuk a fogorvostól, és miért fontos szót fogadni.
Kívánjuk, hogy legyen ez egy kis mentőöv az óvodás évek és a dackorszak végtelennek tűnő napjaiban.

3256200_5.jpg

Király Levente - Van egy kutyánk

Ez a könyv tele van kutyákkal. Nem is akármilyenekkel! Van például egy skót juhász, aki pulcsit horgol magának; egy yorkie, akinek a kedvence a meggy; no meg egy bernáthegyi, aki eladó egy hordóboltban. Talán ennyiből is kiderült, hogy Király Levente kötete nem tudományos igénnyel összeállított kutyahatározó, hanem remek humorral megírt versbe szedett kutyasoroló, amely kicsit és nagyot egyaránt szórakoztat. Az élményt Igor Lazin illusztrációi teszik teljessé.

1209806_2.jpg

Kőrösi Zoltán - Ami a szívedet brummja

Kőrösi Zoltán medverseinek medvéi akár gyerekek is lehetnének, ahogy minden gyerek egy kicsit medvebocs is. Hol kicsit rendetlenek, hol kicsit lusták, de mindig nagyon szerethetőek. Pláne, ha Nagy Eszter rajzait is látjuk a bukfencező, tortát evő, huncut kis bocsok mellett. És közben az is kiderül, hogy mi az, Ami a szívedet brummja.

1209799_2.jpg

Mechler Anna - Zebulon, az autódaru

Hallottatok már pizzaimádó autódaruról? És olyanról, aki barátságot köt egy kiselefánttal? A Kerék mesék legújabb részének hőse - Zebulon - ilyen. Ellátogat egy cirkuszba, egy osztálynyi gyerek pizzakirállyá választja, irodaházat épít, majd máskor Bartoló, a markoló segédletével medencét varázsol egy udvarra. A tizenegy izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a daruk munkájával kapcsolatban. Ajánljuk a daruk és járművek szerelmeseinek, és annak, aki szerette a Kerék mesék korábbi köteteit - most sem fog csalódni!

1209807_2.jpg

Nagy Katalin - A világ legrosszabb gyereke

A regény főszereplője, Kavics a világ legrosszabb gyereke. Legalábbis Nénike szerint, aki a szomszédban lakik, és ő vigyáz a kisfiúra, amíg a szülei haza nem érnek. Persze Kiskő Ambrus Kavics egyáltalán nem rossz, csupán olyan, mint minden nyolcéves: az unalmas uzsonnázás helyett szeretne lemenni az udvarra és a többi gyerekkel játszani. Igaz, van egy bökkenő: még nincsenek barátai. Ugyanis nemrég költöztek az új lakótelepre, és a lakatosműhely mesterén kívül senki nem akar vele szóba állni. Nagy Katalin, a regény szerzője kiváló ismerője a gyerekeknek, és azt is tudja, hogy a nehéz helyzetekben az őszinteség és a humor a legjobb segítség.

unnamed_2_3.jpg

Régi kedvencek című sorozatunkban olyan könyvek megjelentetését tűztük ki célul, melyek egyszer már belopták magukat sokak szívébe. Mi elővesszük és új, friss illusztrációkkal töltjük meg őket, hogy a mai gyerekek is szívesen vegyék kézbe ezeket a remekműveket, és számukra is legalább akkora élményt jelentsenek, mint nekünk jelentettek évekkel ezelőtt.

Nógrádi Gergely - Az aranyember - Klassz 5.

Timár Mihály teljesíti egy gazdag basa utolsó kívánságát: megmenti a lányát és a vagyonát, majd úgy lesz dúsgazdag kereskedő, hogy magához veszi a basa kincseit. Timár csaló? Feleségül veszi a basa lányát, így visszakerül a vagyon jogos tulajdonosához. Timár arany ember? Szerelembe esik egy másik nővel, ám erről nem szól a feleségének. Timár csaló? Megszökik otthonról, és elbújik egy szigeten... Jókai legkedvesebb regényének modern, könnyen olvasható változatából kiderül, hogy Timár valójában arany ember vagy csaló?

3254914_5.jpg

A Manó Könyvek Klassz!-sorozatában Nógrádi Gergely rövidebb, illetve prózai formában írja újra a klasszikus irodalom néhány gyöngyszemét, azzal a céllal, hogy a mai fiatalok számára is könnyen befogadható, szerethető olvasmány legyen. A sorozat köteteinek különlegessége, hogy az eredeti regényekből kiemelt szövegrészleteket is tartalmaznak, segítve ezzel azok iskolai feldolgozását.

Nógrádi Gergely - Odüsszeia - Klassz 6.

A Homérosznak tulajdonított nagyszerű eposz, az Odüsszeia, Ithaka királyának, Odüsszeusznak a trójai háborúból való viszontagságos hazatérését meséli el, úgy, hogy személyében közben megismerhetjük a kor ideálját: az okos, kíváncsi, leleményes és bátor hőst.

748674f.gif

Simon Réka Zsuzsanna - Majdnem egy tucat királylány

Borzas Füzike, Fürtös Bodza, Erdei Szamóca, Sáfrányos Szeklice... néhányan e kötet szereplői közül. Ők, és társaik igazi vidám, cserfes, rakoncátlan királylányok, akik körül mindig történik valami izgalmas!
A Csukás István-díjas Simon Réka Zsuzsanna legújabb kötete a tőle megszokott humorral, és szójátékokkal fűszerezett csodás nyelvezettel meséli el a tíz különleges királylány egy-egy vidám történetét. A kötetet Egri Mónika mosolyt fakasztó képei teszik teljessé.

1210657_2.jpg

A Könyvhét programjai

  • június 10. péntek, 16:30 - Milyen A világ legrosszabb gyereke? Múltidéző beszélgetés a regény újabb kiadása kapcsán a Nagy Péter Tiborral, a könyvből készült legendás film rendezőjével, Takács Verával, főszereplőjével Kovács Róberttel és az új illusztrációk rajzolójával, Dudás Győzővel.
  • június 10. péntek, 17:00 - Nagy Katalin: A világ legrosszabb gyereke című könyvét Dudás Győző, az illusztrációk készítője dedikálja
  • 2016. június 11. szombat, 10:00 Majdnem egy tucat királylány! Legyél te is az, és hallgasd meg, ahogy Simon Réka Zsuzsanna mesél! Nem csak királylányoknak. Gyertek, vegyétek fel a koronát és rajzoljatok Egri Mónival!
  • 2016. június 11. szombat, 10:30-11:30 - Simon Réka Zsuzsanna és Egri Mónika dedikálja Majdnem egy tucat királylánycímű mesekönyvét
  • 2016. június 11. szombat 15:30 - Milyen és mire jó egy családi beszélgetőkönyv? Hogyan és mitől lesz szuper egy napunk? Hogyan éljük túl a dackorszakot, és milyen egy ovissal az élet? Kiss Enikő Hajna gyerekpszichológus kérdezi a Szuper napom lett!szerzőpárosát, Csapody Kingát és Pásztohy Pankát.
  • 2016. június 11. szombat 16:00 - Csapody Kinga és Pásztohy Panka dedikálja Szuper napom lett!, Jó gyerek lettem! és Tesó lettem! című köteteit
  • 2016. június 11. szombat 15 óra - Balázsy Panna és Rippl Renáta dedikálja Szandra és a 3.b című sorozatát
  • 2016. június 11. szombat 17 óra - Kalapos Éva dedikálja a D.A.C. című sorozatot és Massza című regényét
  • 2016. június 12. vasárnap 14 óra - Nógrádi Gergely dedikálja a Klassz!-sorozatot és további köteteit
  • 2016. június 12. vasárnap 15:00 - Van egy kutyánk… vagyis sok. Legalábbis Király Leventének és Igor Lazinnak, akikkel verset hallgathattok és faraghattok, kutyákat rajzolhattok és garantáltan nagyokat nevethettek!
  • 2016. június 12. vasárnap 15:30 - Király Levente és Igor Lazin dedikálja Van egy kutyánk… című kötetét
  • 2016. június 12. vasárnap 15:30 - Itt van Zebulon az autódaru! Mechler Anna és Hajba László darumakettekkel és vicces feladatokkal készül a Kerék mesék-sorozat legújabb részének bemutatóján.
  • 2016. június 12. vasárnap 16 óra - Mechler Anna és Hajba László a Zebulon az autódaru című mesekönyvét és aKerék mesék-sorozat többi részét is

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr28783972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása