Az Athenaeum Kiadó könyvheti újdonságai
2016. június 02. írta: redbandita

Az Athenaeum Kiadó könyvheti újdonságai

Rögtön a nyár első hónapja, egy jelentős könyves eseménnyel, a Könyvhéttel indul. Az idei Könyvhét június 9-13. között zajlik majd a Vörösmarty téren. Mi most az Athenaeum Kiadó újdonságait szedtük össze.

13178709_1041206845916281_815631788042905686_n.jpg

Bíró Szabolcs - Anjouk III - Az utolsó tartományúrig

1323. Alighogy Anjou Károly serege visszatér a tengermellékről, az ország déli fertályán ismét zavarossá válik a helyzet. Úgy tűnik, Subics Mladent hiába fosztották meg zsarnoki hatalmától, ő csak egyike volt a gondok okozóinak, s a rend helyreállítása érdekében előbb-utóbb ismét hadjáratot kell indítani Szlavónia, Horvátország és Dalmácia területére.
A királyságban ennek ellenére végre megszilárdulni látszik a béke. Az uralkodó feladja több mint egy évtizede tartó, önkéntes temesvári száműzetését, és birodalma szívében, Visegrádon kezd új, minden korábbinál fényesebb hatalmi központ építésébe. Míg a gazdasági zűrzavar megfékezése céljából, tárnokmestere több éves munkáját megkoronázva, új pénz verését rendeli el és külpolitikai kapcsolatait is sikeresen rendezi, az utódnemzés kérdésében továbbra is setét fellegek tornyosulnak fölé.
Gutkeled Miklós, az Anjou-sereg hadnagya váratlan kitüntetést kap Károlytól, amit azonban egy diadalmas hadjárattal kell kiérdemelnie. Parancsnoksága alatt vele tart Lackfi István, akit egyre többen emlegetnek Magyarország fehér sárkányaként, és Bátor Attila, aki úgy hiszi, végleg elveszítette családját, s így nem maradt más számára, csak a kegyetlen bosszú.
Bíró Szabolcs tizenöt kötetesre tervezett történelmi regényfolyamának harmadik része egyben egy trilógia záróakkordja is. Az utolsó tartományúrig a széria eddigi legkomorabb hangvételű, legsötétebb tónusú regénye, mely bizonyos szereplőktől talán örökre elbúcsúzik, miközben megágyaz egy új korszaknak, és még mélyebbre vezeti az olvasókat a XIV. század sűrűjébe.

unnamed_3_4.jpg

Carin Gerhardsen - Aludj csak, kicsim!

A stockholmi Hammarby-rendőrség értetlenül áll egy Fülöp-szigeti nő és két kisgyermekének gyilkossági ügye előtt. Az áldozatok békésen, kihűlve, és elvágott torokkal fekszenek az ágyban. Az elkövetőnek nyoma sincs, de a kérdések száma egyre csak nő: Miért él a gyerekek svéd apja elszigetelten, úgy, hogy szinte semmi kapcsolata a külvilággal? És honnan volt pénze a takarítással foglalkozó anyának egy több milliót érő lakásra? Conny Sjöbergnek meggyűlik a baja a nyomozással, Jens Sandén az infarktusa következményeivel dacol, Petra Westman továbbra is erőszakolója azonosításán fáradozik, kollégájuk, Einar Eriksson pedig egyszerűen köddé válik...
Carin Gerhardsen regénye A Mézeskalács ház és a Mama, papa, gyerekek után a svéd krimisorozat harmadik része.

unnamed_5_2.jpg

Dirk Kurbjuweit - Félelem - felhatalmazás gyilkosságra

A belvárosi építész nem is lehetne elégedettebb: csodás lakásban él gyönyörű feleségével és két szép gyermekével. A kissé bogaras szomszédjuk azonban hamarosan rémálmaik zaklatójává válik: a jószomszédi közeledést szerelmes levelek, fenyegetések és feljelentések követik. A házasság megrendül, és lassan minden szavukat megválogatják, hiszen a zaklató a fal túloldalán fülel. A házaspár a jogállam keretei között nem talál kiutat: a rendőrség tehetetlen, az ügyvéd nem segíthet. Végül a családapa a legvégső megoldást választja.

unnamed_6_2.jpg

Kati Hiekkapelto - Védtelenül
A nagy sikerű Kolibri szerzőjének új regénye

Észak. Késő délelőttbe nyúló komor éjszakák, fénytelen nappalok Milyen környezet lehetne ennél alkalmasabb a gyilkosságokra, a holttestek eltüntetésére?
A viszonylag nyugodalmas finn város hirtelen brutális gyilkosságokra és kábítószeres leszámolásokra ébred. Vajon van-e a zord télnek is szerepe az erőszakos halálesetekben vagy a küzdelmekkel teli lét feladásában, a sokkoló végső megoldásokban? Legfőképpen pedig: milyen szánalmas motiváció vezethet egy önmagából kivetkezett gyilkost? Ezt kell kiderítenie a vajdasági magyar származású nyomozónak, Fekete Annának és társainak. És Anna persze ezúttal sem vall kudarcot...
De ez még nem minden. Az írónő igazságérzete, empátiája, társadalomkritikus hangvétele megint átüt az izgalmas történet kommersz burkán. Neki az is fontos, hogyan keveredik ebbe a mészárlós rémálomba egy szerencsétlen, kitaszított menekült, aki előtt az utolsó sorompó is lecsapódott. Akit a biztos halálba küld vissza a lelketlen bürokrácia. A drogos bandaháborúk, a kicsinyes emberi haszonlesésből fakadó tragédiák háttere előtt a humánumot, az együttérzést, a nyílt emberi arcot és szívet keresi. És bár ritkán találja meg, még mindig hisz benne. Hát ezért szeretjük Kati Hiekkapeltót.

unnamed_2_5.jpg 

Kresley Cole - Vámpírbosszú - Halhatatlanok alkonyat után 12.

Kresley Cole, a New York Times első számú sikerkönyv-szerzője ezzel az izgalmas történettel folyatja sziporkázó Halhatatlanok alkonyat után-sorozatát, amelyben a Szövetség titkait leplezi le…
MINDENKI FÉL AZ ŐSELLENSÉGTŐL…
A Szövetség legkegyetlenebb vámpírja, a csillapíthatatlan bosszú hajtotta Lothaire eltökélte, hogy megszerzi a Horda koronáját, mégpedig úgy, hogy új, bájos foglya, Elizabeth Peirce lelkét ajánlja fel. Azonban a fiatal halandó lány hamarosan mindennél erősebb csáberővel kezd hatni rá…
HALÁLOS ERŐ ÉBREDEZIK A LÁNYBAN…
Ellie Peirce élete maga volt a pokol – már azelőtt is, hogy egy gonosz halhatatlan elrabolta őt. Bár Lothaire fel akarja áldozni a lányt, mégis vágyakozik az érintése után, és szexuális gyönyörökkel halmozza el. Hogy megmentse saját lelkét, Ellie feláldozza a testét, de megfogadja, hogy megvédi a szívét.
AMIKOR MEGTÖRIK A TÖBB ÉVSZÁZADOS, JEGES KÖZÖNY…
Lothaire-nek egyetlen hónap alatt kell döntenie az ezer éves vérbosszú és ellenállhatatlan foglya között. Vajon összeroskad múltja súlya alatt… vagy mindent kockára tesz, hogy Ellie-vel közös jövője lehessen?

1192369.jpg

Makai Rita - Határtalan szerelem Párizsban (Magyarok külföldön 2.)
Egy magyar lány és egy arab fiú nagy találkozása

Volt egyszer egy lány, aki a karrierjét, a családját, a barátait és a teljes addigi életét hátrahagyva úgy döntött, hogy belevág a nagy kalandba és Párizsba költözik, mert ott várt rá a szerelem.
Egy lány, aki kezdetleges nyelvtudással (ami nagyjából arra volt elég, hogy rendeljen egy italt, és még azt sem értették a kiejtése miatt) összepakolt és repülőre szállt.
Egy lány, aki ahelyett, hogy „munkanélküli vagyok” (je suis au chômage), olykor azt találta mondani, hogy „fűtés vagyok” (je suis un chauffage).
Egy lány, aki sokszor sírta magát álomba, mert minden önbecsülését elvesztette, és úgy érezte, nem tud majd boldogulni, hiányzott neki a család és a barátok támogatása, egy ölelés, egy jó (magyar) szó.
De ez a lány nem adta fel, tanult és küzdött, mert volt valami, ami minden pillanatban erőt adott neki: egy kedves arc, egy meleg barna szempár, és a hit, hogy a szerelemnek semmi sem szabhat határt.
Ez a történet két különleges emberről szól, és arról, hogy ha kinyitjuk a szívünket a világ felé és elhisszük, hogy kivételesek vagyunk, akkor mindent megváltoztathatunk. Különösen a szerelem városában.

unnamed_5_3.jpg

 

Robert Wittmann – David Kinney - Az ördög naplója

Az ördög naplója új területeket feltáró történet és detektívregény a második világháború idejéből. Adolf Hitler „főideológusa”, Albert Rosenberg személyes naplója után nyomozva friss és revelatív módon mondja el a nácik útját a hatalomhoz és a Holokauszthoz vezető utat.
Rosenberg ötszáz oldalas, az „uralkodó faj intellektuális főpapjának” elméjébe elborzasztó betekintést nyújtó naplóját a háború végén egy bajorországi kastélyban találták meg. A nürnbergi háborús bűnös perek idején az ügyészek megvizsgálták, ám Rosenberg elítélése és kivégzése után rejtélyes módon nyoma veszett.
Robert K. Wittman, aki előbb az FBI ügynökeként, majd privát tanácsadóként történelmi jelentőségű műtárgyak visszaszerzésére specializálódott, 2001-ben értesült a napló létezéséről. Az Egyesült Államok Holokauszt Emlékmúzeumának fő levéltárosa azzal kereste fel, hogy valaki több mint egymillió dollárért akarja eladni neki a dokumentumot. A telefonhívás egy évtizeden át tartó hajszát indított el, amelynek tekervényes útján találkoztak két nyolcvanéves titkárnővel, egy különc professzorral és egy szemétben turkáló opportunistával. A keresztes hadjáratot folytató nürnbergi vádlótól, aki kicsempészte a naplót Németországból, egészen addig az emberig, aki végül átadta a hatóságoknak, mindenkinek volt valami oka az igazság elrejtésére.

unnamed_4_4.jpg

Samuel Bjørk - A bagoly röpte

Egy tinédzser lány eltűnik az ifjúsági otthonból. Nem sokkal később az oslói gyilkossági csoport rátalál a rituális módszerekkel megölt lány holttestére. Mia Krüger gyönyörű sztárnyomozó és mentora, a Holger Munch alkotta páros sikert sikerre halmoz, ám ez a nyomozás egyelőre falakba ütközik. Ekkor egy titokzatos hacker felveszi a kapcsolatot a csapat rendszergazdájával, s átad neki egy felkavaró felvételt a meggyilkolt lányról. A filmben feltűnik a bagolynak, a halál madarának öltözött tettes bizarr körvonala is.
A bagoly röpte kifinomult és bonyolult, pszichológiailag megrázó krimi.
Visszatérnek a Magányos utazóban megismert figurák is: Mia alkohol- és drogfüggésétől menekül a nyomozásba, míg Munch a válását nem tudja feldolgozni, s egyre csak a kapcsolatot keresi elhidegült lányával.
A nyomozópáros fémjelezte krimisorozat eddig 29 országban jelent meg.

unnamed_17.jpg

Plusz egy

InstaVers

Az InstaVers irodalomnépszerűsítő projekt 2014-ben indult útjára a Facebookon, azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljuttasson kortárs magyar verseket. Azóta már több mint 8000 felhasználó követi az oldalt. Két saját szervezésű fesztivál, rendhagyó irodalomórák és nagy sajtóérdeklődés után idén megjelenik az InstaVers könyv. Ez a különleges könyvtárgy velünk kávézik reggel, együtt utazunk a metrón, és alkalmas arra is, hogy megosszuk másokkal. Ez a könyv nem egy könyv, vagyis nem csak egy könyv. Rajtunk múlik, hogy mit kezdünk vele. 1194065.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr208772298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása