A S.H.I.E.L.D ügynökei - Agents of S.H.I.E.L.D első évad
2016. május 23. írta: redbandita

A S.H.I.E.L.D ügynökei - Agents of S.H.I.E.L.D első évad

2013 őszén a Marvel úgy döntött ideje a TV képernyőkön keresztül is megszólítani a rajongókat, és megpróbálták felvenni a versenyt a DC-vel. Ugyanis amíg a mozivásznon sokkal jobban teljesítenek a filmjeik, addig a sorozatokban eddig utóbbiak vitték a pálmát. A S.H.I.E.L.D ügynökeinek éppen most fejeződött be a harmadik évada, és már biztos, hogy ősszel az ABC sugározni kezdi a negyediket is. A pilot epizódot Amerikában 12 millióan nézték meg, azóta a nézettség kicsit csökkent, de még így is jónak mondható.

marvels-agents-of-s_h_i_e_l_d_-logo-672x372.jpg

Na de miről is szól? 

Phil Coulson (Clark Gregg) 8-as szintű S.H.I.E.L.D ügynököt mindenki halottnak hiszi, hiszen annak idején, még a Bosszúállók filmben, Thor testvére, Loki szíven szúrja őt egy hatalmas lándzsával. Csakhogy az igazgató, Nick Fury (Samuel L. Jackson) túl nagy veszteségnek tartja és feltámasztatja őt. Igen, a S.H.I.E.L.D.-nél még ilyesmire is képesek! Szóval Coulson ügynök él és virul, új feladatot kap, egy különleges osztagot kell létrehoznia a S.H.I.E.L.D-en belül, akiknek az lesz a feladata, hogy felkutasson különleges képességű embereket, és megakadályozzák, hogy ezeket az embereket valaki fegyverként használhassa fel.

A csapat

  • A csapat tagjait maga Coulson toborozza össze. Ott van régi barátja, társa, Melinda May (Ming-Na Wen), aki rendkívüli harcos, 7-es szintű S.H.I.E.L.D ügynök, remek pilóta. A S.H.I.E.L.D.-en belül is felnéznek rá, a beceneve "Lovasság", mert az a hír járja, hogy egy akció során egymaga elbánt vagy 30 rosszfiúval, ezzel megmentve egységét. Ám évek óta egy íróasztal mögé bújva, irodai munkát végez. Hogy miért az majd szép lassan ki fog derülni. Coulson kérésére feláll az asztal mellől, de csak "sofőrmunkát" vállal, terepre nem akar menni. May ügynöknél szűkszavúbb sorozat szereplő nem sok van, de persze ennek is oka van...
  • Grant Ward (Brett Dalton) egy beajánlás miatt kerül a csapatba, meg persze azért, mert 7-es szintű S.H.I.E.L.D. ügynök. Tudvalevő, hogy nem csapatjátékos. Sőt! Zűrös gyerekkora volt, így egész életét a katonaság teszi ki, remek mesterlövész. Nagyon szabálykövető, de rendkívül zárkózott is. Ward először ódzkodik attól, hogy egy csapat tagja legyen, de aztán Skye iránti érzései felülírják józan eszét...

agents-of-shield-1x10-01.jpg

  • Van két tudós palántánk is, akik rendkívül fiatalok, az Akadémiára is szinte még gyerekként kerültek be, és még most is szemtelenül fiatalok. Elképesztő tehetséges, és nagyon jól összetudnak dolgozni. Befejezik egymás mondatatit, és inspirálják is egymást. Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) szakterülete a biokémia, de minden érdekli, mindent szívesen tanulmányoz legyen az emberi, vagy idegen. A másik tudós, Leo Fitz (Iain De Caestecker), aki mérnök. Így leginkább az elektronikai kütyükért rajong. 

agents-of-shield-seeds-3.jpg

  • Aztán ott van Skye (Chloe Benett), aki rögtön a pilot epizódban feltűnik, mint egy hacker, aki bejut a S.H.I.E.L.D. rendszerébe, ami elképesztő teljesítmény, nem sokaknak sikerül. Coulson lát azonban benne fantáziát, szeretné, ha a csapat tagja lenne, szeretné, ha a lány tudását, inkább a S.H.I.E.L.D. használná, mint mások... A lány azonban nem hisz a S.H.I.E.L.D.-ben, eléggé öntörvényű, az információ a mindene, de nincs ínyére, hogy a S.H.I.E.L.D. titkolózik. Skye árva, senkije nincsen, egy furgonban él. Így amikor kezd belelátni a S.H.I.E.L.D. különleges csapatának mindennapjaiba, elkezdi megkedvelni őket, és szép lassan elkezd csapatjátékossá válni. De mi lesz így az Árhullámmal?

marvels-agents-of-shield-season-1-episode-5-girl-in-the-flower-dress-recap.jpg

Néhány epizódban feltűnik Maria Hill (Cobie Smulders) ügynök, aki ugye mindig is Fury jobbkeze volt, és 1-1 epizódban maga Fury is előkerül.

135211_9402cc_pre.jpg

SPOILERVESZÉLY!

Rögtön az első rész nagyon izgalmas, hiszen egy különleges képességű férfi kerül a képbe, őt kellene felkutatni a csapatnak. Pontosan ennek a férfinek a nyomában volt Skye is, amikor elkapják. A férfit Mike Pettersonank (J. August Richards) hívják. Kiderül, hogy egy különleges szerrel kezelik, a Százlábú projekt szerves része a férfi. Az anyag azonban nem túl stabil, szó szerint robbanékony. Szerencsére sikerül megfékezni egy kisebb katasztrófát, Skye pedig ajánlatot kap Coulson-tól, hogy legyen a csapat tagja...

agents-of-shield-clark-gregg-j-august-richards-1.jpg

A második részben a csapat egy 084-es ügyön dolgozik, azaz idegen dolog kerül a képbe, méghozzá egy fegyverként is használható anyag, amiért egészen Peruig kell utazni. Ez az első epizód, hogy maga Fury igazgató is feltűnik a sorozatban, figyelmezteti Coulson-t néhány rizikófaktorra pl. Skye-ra... A harmadik részben egy S.H.I.E.L.D.-es professzor után nyomoznak, akit egy üzletember, Ian Quinn rabol el. Szeretné, ha a férfi az ő segítségével kifejlesztene egy elképesztő erejű fegyvert, a gravitont. 

81219f9c37de2cbd46611446227bd6bc.jpg

Szegény Coulson ügynök majdnem minden részben egy régi ismerősbe botlik, akiben csalódnia kell, így történik a negyedik részben is, amikor egy egykori S.H.I.E.L.D. ügynök, Akela Amador (Pascale Armand) kerül a képbe. A nőt mindenki halottnak hitte. Coulson hisz a nő ártatlanságába, ami tulajdonképpen be is igazolódik, hiszen a nő nem önszántából cselekszik. Egy a szemébe ültetett kamerával irányítják, ott kapja a feladatokat is, és ha nem engedelmeskedik felrobbantják. 

marvels-agents-of-shield-season-1-episode-4-10-9fec.jpg

Megint előkerül egy különleges képességű férfi, aki a tenyerével tüzet tud gyújtani. Természetesen a S.H.I.E.L.D. régóta figyeli a férfit, ám az most eltűnik, elviszi őt egy nő, Raina (Ruth Negga), aki azt ígéri a S.H.I.E.L.D.-el ellentétben, ők tiszteletben tartják majd a férfi képességeit, szabadságot és hírnevet ígér neki. Persze ebből semmi nem lesz... Kiderül, hogy a férfit is a Százlábú projektnek akarják alávetni, tökéletesíteni akarják a szert. Skye pedig árulást követ el, az Árhullámnak ad át információkat, és egy nagyon közeli barátja is előkerül. Vajon megbocsájtja ezt neki a csapat?

agents-of-shield-105.jpg

Nagyon furcsa körülmények között hal meg két férfi, a csapat ezután nyomoz. Kiderül, hogy egy Chitauri sisakot pucolgattak, amiből egy halálos vírus került a szervezetükbe. Van egy harmadik társuk is, Coulson-ék azonban nem érnek oda időben. Ennél is nagyobb baj, hogy Simmons is elkapja a vírust, mivel nem akarja, hogy miatta az egész repülő, és a teljes csapat felrobbanjon, így öngyilkos próbál lenni. Ám Fitz az utolsó pillanatban rájön a megoldásra, de már késő...

Kiderül mi Skye igazi célja azzal, hogy a S.H.I.E.L.D. csapatának tagja lesz, szeretne információkat megtudni a szüleiről, akik még kisbabaként elhagyták őt. Coulson ígéretet tesz a lánynak, hogy kérdezősködni fog. Eközben a lány megismerkedik a S.H.I.E.L.D. egyik fontos létesítményével a Tárcsával. Itt aztán bőven tudna információt keresni, csakhogy van egy cuki kis karperece, ami ezt nem hagyja. Ward és Fitz küldetésre mennek, veszélyes terepre, és nincs segítségük. Coulson annyit megtud, hogy Skye-t egy S.H.I.E.L.D. ügynök tette ki az árvaháznál.

detail.jpg

A nyolcadik epizód a Thor: Sötét világ című egész estés filmhez kapcsolódik. Egy szekta tagjai elkezdik felkutatni egy nagyon veszélyes Asgard-i fegyver hollétét. A Berserker erősebbé teszi az embert, ám aki megérinti nagyon fájó, nagyon borzalmas emlékeket lát viszont. Ward is megérinti...A csapat Elliot Randolph (Peter MacNicol) professzor segítségét kéri, akinek súlyos titka van. Az epizód végén May és Ward összemelegednek.

agents-of-shield_well2.jpeg

A kilencedik részben a csapat egy nő megmentésére siet, aki egy robbanás után tárgyakat kezd mozgatni. vagy mégsem... Sokkal inkább valaki üldözi. Ez az első olyan rész, amikor May ügynök a szavak erejével győz le valakit. A tizedik epizódtól kezdve a nézettség kicsit megzuhant, a 8 millió nézőből, nagyjából hat millió maradt, pedig izgalmakból nincs hiány! Megint előkerül a Százlábú projekt, és Raina is.

sdmjipguu44lmkoijdyriy35sig.jpg

A csapat Mike Petterson segítségét kéri, ám Raina olyan ajánlatot tesz a férfinak, amit az nem tud visszautasítani. Coulson a Százlábú fogságába kerül, akiket egy bizonyos "Látnok" irányít. Raina egy különleges gép alá teszi Coulson-t, megakarja tudni, hogy a S.H.I.E.L.D. hogyan hozta őt vissza az élők sorába. Coulsonnak egyre több dolog jut eszébe, amik egyáltalán nem jó emlékek. Sosem járt a Tahitin, ez már biztos. A csapat szerencsére még időben a nyomára bukkan. Raina elmenekül.

marvel-agents-of-shield-season-1-episode-10-dvdbash-20.jpg

A tizenkettedik epizódban egy régi ismerős megint előkerül, Ian Quinn megint egy furcsa és persze rohadt veszélyes gépet akar megvenni, amit a S.H.I.E.L.D. Akadémián egy különlegesen okos srác, Donnie Gill (Dylan Minette) fejlesztett ki, ám Fitz segítségére van szüksége ahhoz, hogy a végső simításokat befejezze. Coulson és May Skye családjának ügyében nyomoz, de amit megtudnak az nem túl jó... Nagyon úgy fest, hogy Skye szülei meghaltak, egy szörny ölte meg őket, és az egész falut, ahol éltek.

fitz-saves-donnie-gill-ice.png

Talán az egyik legizgalmasabb rész a tizenharmadik, amikor csapat a Cybertech, azaz Quinn cégének szállítmányát követi. Lebuknak, Ward, Coulson és May is kizuhannak a vonatból, Simmons eszméletlen, így Fitz és Sky egyedül marad. Sky azonban nem bír a vérével, bemegy az oroszlán barlangjába, ahol rájön, hogy a titkos szállítmány, Mike Peterson, akit újabb kísérlet alá vetnek, így születik meg a Deathlok projekt. Sky-t életveszélyes sérülés éri, Simmons csak úgy tudja megmenteni az életét, hogy hibernálja.

agents-of-shield-tracks-skye-shot.jpg

Rátalálnak a helyre, ahol annak idején Coulson-t visszahozták az életbe, T.A.H.I.T.I-re, abban bíznak, hogy találnak még olyan szert, amivel segíthetnek Skye-nak. Segítségükre van Coulson régi barátja, Ward kiképzője, John Garett (Bill Paxton) és Antoine Triplett ügynök (B.J. Britt). Megvan a szer, de amikor Coulson rájön valójában honnan származik a csodaszer már nem biztos abban, hogy azt bekéne adni Skye-nak. Késő...

tahiti.jpg

Még anno a Thor: Sötét világban, megszökik a hatszáz éves börtönbüntetésből, Lorelei (Elena Satine), aki hangjával, és érintésével mindenre rátudja venni a férfiakat. A csapat, Lady Sif-el (Jaimie Alexander) kiegészülve próbálja elkapni a nőt, ami még így sem megy könnyen, ráadásul Ward és Fitz is a nő befolyása alá kerül.

_1393996013.jpg

Néhány ügynökkel kiegészülve a csapat ennek a bizonyos "Látnok"-nak a nyomába ered, aki már eddig is rengeteg gondot okozott. Rá is találnak a magatehetetlen Thomas Nash-re és a bizonyítékok alapján úgy vélik ő a Látnok. Ward kiiktatja. Ám Coulson arra gyanakszik nem Nash volt az igazi Látnok, sőt felmerül, hogy egy tégla van köztük.

end.jpg

Ráadásul Fitz egy titkos telefonvonalat fedez fel a gépen, ami May szobájába vezet. Senki se bízik már senkiben... Ami nagy baj tekintve, hogy most derül ki, a HYDRA végig be volt épülve a S.H.I.E.L.D.-be, és most kilépnek az árnyékból. Tudjátok ez volt az Amerika Kapitány - A tél katonájában... A HYDRA a legmagasabb szintekre is beépült, Fury pedig halott...

Innentől pedig nagyon csúnya dolgokra derül fény, nagyon sokan dolgoznak a HYDRA-nak, olyanok is, akikre nem számítottam, és a kis csapaton belül is van egy áruló. De nem May az, az ő titkos vonala csak Fury-hoz volt bekötve és azt kellett figyelnie Coulson nem változott-e meg, nem lett-e labilis a T.A.H.I.T.I. miatt... Úgy tűnik minden elveszett, az egész S.H.I.E.L.D.-nek annyi, ám ekkor Coulson egy Fury által hagyott üzenetet talál, és ezt követve maréknyi csapatával megpróbálja megtalálni ezt a titkos helyet. Senki sem hiszi, hogy ez jó ötlet, de követik őt. Nincs is nagyon más választás, hiszen a katonaság, élükön egy bizonyos Talbot tábornokkal (Adrian Pasdal), a S.H.I.E.L.D.-et feloszlatja, veszélyesnek nyilvánítja őket és minden ügynököt leakar tartóztatni vagy megölni.

A HYDRA igyekszik mindenre rátenni a kezét, ezért a vezetőjük, John Garett, Ward segítségével kifosztja a Hűtőt, ahol a S.H.I.E.L.D. fegyvereit, és minden elkobzott idegen anyagot tárol. De Garett állapota miatt szükségük volna a T.A.H.I.T.I projekt részleteire is. A kinyomozott dolgokat Skye egy merevlemezen titkosítja, amit csak ő tud feltörni, ezért Ward-nak vissza kell mennie a lányért. A csapat széthullik, Coulson, Fitz, Simmons és Triplett segítségével megakar fogni egy a HYDRA által szabadjára engedett veszélyes embert, aki ráadásul az ügynök régi szerelmére pályázik. May ezalatt elhagyja a rejtekhelyet, Skye pedig bajba kerül, mivel nagyon későn jön rá, hogy Ward áruló. 

agents-of-shield-episode-19-providence-abc.jpg

Coulson megbocsájt May-nek, de már késő. A csapat pedig nem érti hová ment Skye és Ward, amikor rájönnek, akkor sem akarják elhinni, hogy Ward áruló. May felkeresi Maria Hill-t, aki már a Stark vállalatnak dolgozik, de most besegít a csapatnak is. Ward és Mike Peterson mindent megtesz, hogy megtörjék Skye-t, aki sokáig ellenáll, de aztán a jó szíve miatt végül megadja amit akarnak. Ám hátrahagy egy kis meglepit.

agents_of_shield_nothing_personal_08.jpg

A csapat rájön, hogy Garett-en is elindították a Deathlok projektet, aki emiatt mostanra életveszélyes állapotban van, ezért érdekelte őt a T.A.H.I.T.I, ezért akarta Raina-val újra előállítatni a szert, amit Coulson kapott. Egy kísérleti adagot be is adnak neki, csakhogy teljesen megőrül tőle. Vésni kezd furcsa jeleket mindenhova. Ward azt a parancsot kapja ölje meg a foglyul ejtett Simmons-t és Fitz-et. Utóbbi végig hisz Ward ártatlanságában, ez nagy hiba.

fitzsimmons.jpg

A csapat megpróbálja kiiktatni Garett-et és támadást indít a Cybertech épülete ellen. Simmons és Fitz nagy bajban van, a fiú végül bevallja valódi érzéseit Simmons iránt, majd az életét adja a lányért. Ez az utolsó rész, ahol végül feltűnik Nick Fury is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr358738006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása