A Manó Könyvek májusi újdonságai
2016. május 04. írta: redbandita

A Manó Könyvek májusi újdonságai

Májusban is kerülnek nagyon jónak ígérkező gyerekkönyvek a boltok polcaira. Ami nagy szerencse is, hiszen nemsokára gyereknap!

Irene Adler: Sherlock, Lupin és én 7. – A Kobra bosszúja

Ki az a Kobra?
Ti is nagyon várjátok már, miképp folytatódik a három jóbarát története? A regénysorozat egyre nagyobb meglepetéseket tartalmaz!
A Sherlock, Lupin és én-sorozat 7. részében Irene visszatért az apjával Londonba, ahol újra találkozik két jó barátjával, Sherlockkal és Arsene-nel. De nincs ideje, hogy örüljön az újbóli találkozásnak, mert a ház törékeny békéjét különös esemény zavarja meg: Horatio Nelson, Adlerék nélkülözhetetlen főkomornyikja egyszerűen eltűnik, mindössze pársoros üzenetet hagy a családnak.
Irene biztos benne, hogy a váratlan esemény mögött valami furcsaság rejtőzik, és elhatározza, hogy barátai segítségével nyomozni kezd. A főkomornyik eltűnése egy titokzatos bűncselekménnyel áll kapcsolatban, amely a londoni dokkokban történt. A rejtély gyökerei a távoli, varázslatos indiai gyarmatokra, egy törpékből álló indiai bérgyilkos szektához nyúlnak vissza...

unnamed_4_2.jpg

Kate Welschman: Legyen, ahogy akarod! – Pálya vagy dráma

Ha netballról van szó, Edie Thomas őstehetség, ám eddig csak hobbiból játszott, és hogy együtt lehessen legjobb barátnőjével, Tess-szel. Amikor viszont bekerül az állami csapatba, hirtelen a kézilabda lesz az élete középpontjában...
Edie-nek lehetősége nyílik szerepelni az iskolai Rómeó és Júlia-musicalben, méghozzá Freddy partnereként, akiért ezer éve odavan, így viszont lőttek a helyének az állami csapatban. De vajon valóban a musical-e Edie igazi álma, és megbocsát-e neki Tess, amiért elszúrja élete legnagyobb dobását?
Vagy pedig Edie úgy dönt, irány a csapat, és minden figyelmét a játéknak szenteli, míg csak képbe nem kerül a szexi sportoló, Finn, aki totál elvarázsolja a lányt. Képes lesz-e Edie a pályán tartani a szemét, vagy teljesen a fiú hatása alá kerül?

unnamed_3_3.jpg

Matthias Weinert: Dinójárgányok 1. - Kiincsvadászok

A dinók visszatértek, ráadásul még kerekeik is vannak!
Bo, Tanka és Pukki, a három jó barát számára Új-Pangea egy hatalmas játszótér!
A dinókölykök most azon törik a fejüket, mivel ajándékozzák meg Mama Tút, az ősöreg teknősbékát a születésnapján. Sajnos nincs sok pénzük, ezért a ravasz kereskedő, Konrád egy kincstérképet tukmál rájuk, és azt ígéri, hogy ha megtalálják a kincset, akkor pazar ajándékot vehetnek Mama Túnak. A kis kalandorok útra kelnek – és kisvártatva már nyakig vannak a pácban! Izgalom, jó mulatság és a száguldás öröme: A motoszauruszokkal nem fogsz unatkozni!

unnamed_15.jpg

Nagy Katalin: A világ legrosszabb gyereke

A regény főszereplője, Kavics a világ legrosszabb gyereke. Legalábbis Nénike szerint, aki a szomszédban lakik, és ő vigyáz a kisfiúra, amíg a szülei haza nem érnek. Persze Kiskő Ambrus Kavics egyáltalán nem rossz, csupán olyan, mint minden nyolcéves: az unalmas uzsonnázás helyett szeretne lemenni az udvarra és a többi gyerekkel játszani. Igaz, van egy bökkenő: még nincsenek barátai. Ugyanis nemrég költöztek az új lakótelepre, és a lakatosműhely mesterén kívül senki nem akar vele szóba állni. Nagy Katalin, a regény szerzője kiváló ismerője a gyerekeknek, és azt is tudja, hogy a nehéz helyzetekben az őszinteség és a humor a legjobb segítség.

unnamed_2_3.jpg

Régi kedvencek című sorozatunkban olyan könyvek megjelentetését tűztük ki célul, melyek egyszer már belopták magukat sokak szívébe. Mi elővesszük és új, friss illusztrációkkal töltjük meg őket, hogy a mai gyerekek is szívesen vegyék kézbe ezeket a remekműveket, és számukra is legalább akkora élményt jelentsenek, mint nekünk jelentettek évekkel ezelőtt.

Nele Neuhaus: Charlotte 2. – Vészhelyzet a lovardában

Még néhány óra és megérkezik az álomló! Charlotte repes a boldogságtól, alig várja, hogy bemutathassa Concorde-ot a barátnőinek. Ám úgy tűnik, nem mindenki osztozik örömében. Közvetlenül a rajtengedély-vizsga előtt valaki szándékosan tönkreteszi Charlotte nyergét. Később előkerül egy névtelen levél is; Charlotte kénytelen belátni, hogy van egy rosszakarója. A lovardában veszélyes nyomozás veszi kezdetét.

unnamed_5_1.jpg

Állati jó fejtörők! - Állatok a közelünkben vagy A vadon állatai

Ebben a könyvben 30 összetett és vicces feladatsor vár rád, hogy játszva tesztelhesd a tudásodat. Az állatokat az élőhelyük alapján négy csoportba osztottuk. A többségüket egész biztosan te is ismered, de a feladatokból számtalan kevéssé ismert, érdekes dolgot is megtudhatsz. Például azt, hogy a darázscsípés igazából nem is csípés, és hogy miért tud a bagoly nesztelenül repülni.
Az Állati jó fejtörőket játszva megoldod, majd meglátod!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr438686986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása