Trónok harca 6X01 A vörös asszony
2016. május 01. írta: redbandita

Trónok harca 6X01 A vörös asszony

Ma este Amerikában már a második részt vetítik, de én most az elsőről szeretnék írni. Nagyon vártam a premiert, nem is tudom van-e olyan sorozat, amire ilyen sokat kell mindig várakozni... Ám az első rész okozott számomra csalódásokat, nem igazán kaptam választ semmilyen kérdésre, sőt inkább csak több lett belőle. Ráadásul néhány súlyos hibát is felfedezhettünk benne, ennekellenére a nyitó epizód új rekordot döntött, 10,7 millióan nézték emg. Nagyon remélem, hogy a második rész jobban sikerült!

got_vi_cover_freepreview_v2.jpg

Talán könnyebb, ha sorba vesszük a szereplőket, hiszen lassan annyi a szál, hogy könnyen elkeveredhetünk az események között.

Azt hiszem az elmúlt egy évben a legtöbb kérdés Havas Jon (Kit Harrington) körül merült fel. Meghalt-e valóban, feltámasztja-e a Vörös Papnő stbstb. A rossz hír az, hogy erre nem kapunk választ még most sem. Sőt egyes fórumokon azt lehetett olvasni, hogy ezt majd csak az évad vége felé tudjuk meg. Mindenesetre a Falon nagy gázok vannak, hiszen az árulók, és Jon hűséges pártfogói igencsak egymásnak feszülnek. Bár utóbbiak jóval kevesebben vannak. Még Sir Davos (Liam Cunningham) és a Melisandre (Carice van Houten) sem biztos, hogy eléggé megtudják erősíteni őket, és visszaveszik a Falat az árulóktól.

game-of-thrones-6-davos-seaworth.jpg

Ráadásul ez utóbbi elég rossz bőrben is van. Itt vélték felfedezni a szemfülesek az egyik nagy hibát. Nevezetesen a nyakék körül... Elméletileg arra kéne, hogy gondoljunk, hogy a boszi, azért aszalódik úgy meg, mert többszázéves, amit eddig a nyaklánca miatt nem láttunk. Most leveszi és rögtön nagyooooon megöregszik. Csakhogy egy korábbi fürdőzős jelenetben is levette már, és akkor nem volt ilyenre példa. Néhány úgy vélik a fiolákkal kevert valamit. Egyesek szerint azért öregíti meg magát, hogy így adhassa át erejét Jonnak. Meglátjuk...

5-lady-melisandre.jpg

Jon halála nagyon hamar eljut Deresbe is, a Boltonok azonban egyelőre nem tudják ez jó-e vagy rossz az ő szemszögükből. Roose Bolton (Michael McElhatton) azt semmiképpen sem tartja jó dolognak, hogy Ramsay (Iwan Rheon) hagyta elszökni Sansa-t (Sophia Turner) és bűzös Theont (Alfie Allen). Ramsay mindent megtesz, hogy elfogja a szökevényeket, kiengedi rá a legjobb, legvérszomjasabb vadász kopóit, legjobb embereivel. Itt is felfedezhető egy hiba. Amikor a Bolton katonák rátalálnak Sansa-ékra, az addig vérszomjasnak vélt kutyák, úgy nagyjából egy másodperc alatt eltűnnek,amikor kitör a csata a Bolton katonák és Brienne (Gwendoline Christie) és hű apródja között. Nagyon remélem, hogy Sansa végre olyan helyre kerül, ahonnan bosszút tud majd állni a Boltonokon.

Tyrion (Peter Dinklage) és Varys (Conleth Hill) próbálják fenntartani a rendet Meereen-ben, ami egyre nehezebb, hiszen a Hárpia fiai nem nyugszanak. A nép is kezdi elveszíteni a hitét a Khalesii-ban, hiszen az továbbra sem tér vissza.

got_mp_100515.jpg

Daario (Michiel Huismann) és Jorah Mormont (Iain Glen) egyre közelebb kerülnek a foglyul ejtett királynőhöz, de egyelőre el se tudom képzelni, hogy szabadítják majd ki. Daenerys (Emilia Clarke) egyébként elég nagy bajban van, összekötött kezekkel, rabként állítják Kahl Moro (Joseph Naufau) elé, akit nem igazán hat meg, hogy ki is valójában a szőke szépség. Amikor megtudja, hogy ő Kahl Dhrogo felesége, akkor leveszi róla a rabláncot, ám ekkor sem akarja elengedni. Egészen más tervei vannak. Cseberből vederbe kerül a lány...

c05f479f06c882e9e372dfff1a503ddf7d70f750c7c5a93e59e576d51d9eb01aa81e006258072cf6d3845409488768f4.jpg

Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) visszatér Királyvárba, és elmondja a rossz híreket Cersei-nek (Lena Headey). Akit látszólag nagyon megtör egyetlen lánya elvesztése, de azért mi sejthetjük, hogy megfogja bosszulni a dolgot.

got_090715_hs_dsc_5068.jpg

Hozzáteszem, hogy Ellaria Sand (Indiria Varma) sem nyugszik, puccsot követnek el lányaival, megölik az általuk gyenge uralkodónak vélt, Doran Martell-t (Alexander Siddig). Itt pedig a harmadik hiba, ugyanis mikor az előző évad végén Jaime-ék kihajóznak, akkor még a Sand lányok a mólóról "búcsúztatják" őket. Most pedig rátámadnak a Királyvárba nemrég megérkező Trystane-t (Toby Sebastian). Több néző vetette fel hogyan érhettek oda olyan gyorsan, de ezt valószínűleg nem tudjuk meg sosem. 

Végül essen szó Arya Starkról (Maise Williams) is, aki még nem nyerte vissza szeme világát. A kiképzése azonban folytatódik, és vakságára nincs tekintettel Waif (Faye Marsay), aki edzésképpen jól elveri egy nagy bottal... Hát ezek a szegény Stark lányok nagyon kifogják mindig...

got_mp_090315_ep601-0155.jpg

Összességében izgalmas rész volt, csak semmilyen kérdésre nem kaptunk kielégítő választ. A fentebb említett hibák pedig eddig nem voltak jellemzőek a sorozatra, remélem a jövőben sem lesz ebből tendencia. Sokan úgy vélik ez már annak köszönhető, hogy a sorozat lehagyta George R. R. Martin regényeit. Így szinte attól függetlenül zajlanak az események, bár az író azért részt vesz a forgatókönyv elkészítésében. Várom mit hoz nekünk a második rész.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr418676980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása