Az Athenaeum Kiadó programjai a Könyvfesztiválon
2016. április 21. írta: redbandita

Az Athenaeum Kiadó programjai a Könyvfesztiválon

Összegyűjtöttük milyen új megjelenésekkel és izgalmas programokkal várja az Olvasókat az Athenaeum Kiadó az idei Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából, a Millenáris B15-ös standján. Érdemes kilátogatni, mert egész hétvégén számos különlegesség, és elképesztő akciók is lesznek!

Újdonságok

Cecelia Aunnamed_14.jpghern - A Vétkes

A skarlát betű és A beavatott izgalmas és gondolatébresztő ötvözete a bestsellerszerző, Cecelia Ahern lélegzetelállító regényében.
Celestine North minden szempontból tökéletes életet él. Példás testvér és gyermek, osztálytársai és tanárai kedvelik, és a barátja is lenyűgöző pasi. Egy nap azonban váratlan helyzetben találja magát, és ösztönösen dönt. Szabályt szeg, ez pedig hatással lehet egész életére. Akár börtönbe is kerülhet. Kiközösíthetik, megbélyegezhetik, billogot süthetnek rá. Lehet, hogy Vétkessé nyilvánítják.
Az ismert sikerszerző, Cecelia Ahern fiatal felnőtteknek írt első regényének társadalmában csak az engedelmeseknek van helye, a lázadást csírájában elfojtják. Egy fiatal lány, aki kiáll magáért, mindent elveszíthet.
A Vétkes és folytatása, a Perfect hamarosan a mozivásznon is látható lesz, filmes jogaikat nemrégiben megvásárolta a Warner Bros.

 

Jandácsik Pál - Állatok maszkabálja

Egy civilizált, antropomorf állatok uralta világban újabb brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott áldozat hullájára lelnek a rendőrök. Cesar Darlington németjuhász nyomozó tehetetlen az ügyben - egyetlen segítsége a pszichopata szfinx macska, Dr. Lex Siegfried lenne, akit ő juttatott rácsok mögé. De vajon hihet-e a doktor meséinek?
Mindeközben Arthur, a róka és Christie, a fekete párduc, a nem mindennapi páros a barátaikkal készülnek szórakozni, de a város felé tartó viharfelhők a halloweeni maszkabált véres rémálommá változtatják mindenki számára.

„Ha fiatalabb lett volna, keresztüllövi az ajtót. A tapasztalat és az évek azonban megfontoltabbá tették - nem eshetett baja civileknek. Ráadásul, ha tényleg a Virágos Gyilkos van odakinn, akkor többet nyer azzal, ha élve kapja el azt a rohadékot.”

1183933_2.jpgJandácsik Pál első regénye egy sötét, ismeretlen, mégis hátborzongatóan ismerős univerzumot fest le. A karakterek, habár állatok, soha sem tűntek ennél emberibbnek, a gyilkos után folytatott hajsza pedig még soha nem volt ennél idegtépőbb.

Az ország első furry regénye nem szűkölködik sem vérben, sem pedig erőszakban; a kérdések pedig megállíthatatlanul záporoznak, egészen a legutolsó oldalig.

Kakuk György - El Camino de Balkan – Menekültként a Nyugat-Balkánon és a Közel-Keleten

Kakuk György újságíró, politikus tavaly egy görögországi családi nyaralás során elhatározta, hogy csatlakozik a menekültekhez, velük tart egészen a magyar határig, és tapasztalatait El Camino de Balkan nevű blogján dokumentálta is. Saját bevallása szerint ez az 5 nap megváltoztatta az életét. Útja azonban ezzel nem ért véget, hamarosan továbbindult a Közel-Keletre, hogy bejárja az Európán túli menekültútvonalat is. Tudósításai a 2015/2016-os év legfontosabb, legaktuálisabb riportjai, könyvében részletekbe menően, testközelből mutatja be korunk legégetőbb válságát, miközben személyes sorsokon keresztül tart tükröt a társadalomnak. Arcunkba kiáltja az üzenetet: minden embernek joga van az élethez.

1189109_2.jpg

„Rania és Ahmed fiatalok és szerelmesek. Irakból jöttek. Élni szeretnének. Ami Bagdadban van, az rosszabb, mint a háború. Ha túléled a napot, nem robbantottak fel vagy nem raboltak el, már azt mondod: jó napod volt. A fiú alszik, fejét a lány ölébe hajtva. Ezt soha nem tehették volna meg ott, ahonnan jöttek. Ebben benne van minden, amire vágynak. Lábjegyzet volt, persze, nem több, de apró betűkkel azt írta minden nyelven olvashatóan: szabadság.”

Kolcovers_386817.jpgozsi László - A bejrúti járat

Meddig mondhatjuk, hogy semmi közünk a merényletekhez, a terrortámadásokhoz, meddig mondhatjuk, hogy csak áldozatok vagyunk? Meddig vagyunk urai sorsunknak? A haldokló nagyapa egy orosz szót suttog, mintegy búcsúképpen, unokája fülébe. Az unokát, a sikeres budai ügyvédet, Kozma Pétert, nem hagyja nyugodni, mit akart mondani az öreg. Ahhoz, hogy közelebb kerüljön az igazsághoz, meg kell találnia a nagyapa Don-kanyarnál és a megszállt területeken vezetett naplóját. Ugyanakkor ezeket a háborús feljegyzéseket, a magyar hadsereg viselt dolgairól, nem csak ő akarja megszerezni, hanem mások is. És ezek a mások az ő életére törnek... Tipikusnak nem mondható, mégis hamisítatlan magyar családtörténet bontakozik ki a nyomozása során. A napló, az elhallgatott borzalmak, nemcsak az unoka, de a fiak sorsára is kihatott. Ennek (pontosabban az elfojtásnak és elhallgatásnak) a következménye, hogy a jeles biológus apa (a szegei kutatóintézet egyik prominense) egykor felszállt 240-es, bejrúti járatára.

 

Randall Munroe - Magyarázókönyv

Próbáltál már valaha többet megtudni valami érdekes dologról, de csakis azért nem sikerült, mert megbotlottál a szakzsargon buktatóiban? Ha igen, neked találták ki Randall Munroe új kötetét! A Magyarázókönyvben vonalas rajzok segítségével és az ezer leggyakrabban használt szóval (igen, jól látod: 1000 szóval!) fejti ki egyszerűen jó néhány érdekes dolog hátterét. Többek között a mikrohullámú sütő, a Nemzetközi Űrállomás, a periódusos rendszer, a tektonikus lemezek, a mosó- és szárítógépek működési elvéről és/vagy felépítéséről hull le a lepel.
Hogyan működnek a dolgok? Mi az eredetük? Hogyan élhet(t)ünk nélkülük? Mi történik velük, ha felnyitjuk, felmelegítjük, lefagyasztjuk, vagy éppen szokatlan módon használjuk őket?
És ami a legfontosabb: mi történik, ha megnyomjuk AZT a gombot?
A szerző ezekre a kérdésekre a Mi lenne, ha?-ban már megszokott szarkasztikus humorral válaszol - ráadásul 5-től 105 éves korig bárki számára érthető nyelven.1190247_2.jpg

Rebecca Chance - Luxuscovers_384542.jpg és csók

Amber, a gyógyszerfüggő szupermodell lassan kiöregszik a friss szépségek közül, de tényleg csak a szexipar az egyetlen út a számára?
Skye egy éjszakai klub egzotikus táncosnője, aki bármilyen feladatot elvállal, csak hogy célt adjon kokainnal felpörgetett életének. Joe, a harmincas filmsztár jófiús hírnevét és újabb milliókat ígérő házasságát csak a szexfüggősége veszélyezteti.
Petal, a világhírű rockzenész elkényeztetett lánya meg van győződve arról, hogy szupersztár lesz belőle, s bárkin átgázol céljai elérése érdekében.
Vajon a 30 napos luxus elvonókúra alatt meg tudnak szabadulni függőségüktől, s képesek a saját kezükbe venni sorsuk irányítását?

 

Tóth Csaba - A sci-fi politológiájatoth-csaba-a-sci-fi-politologiaja.jpg

Vajon a valóságban is működhetne a Star Trek pénz nélküli világa? Miért nem akart Katniss Everdeen a lázadás arca lenni? Aligha van olyan sci-fi-rajongó, aki ne akarna még többet olvasni Luke Skywalkerről vagy a Dűne sorozat fűszeréről. Ez a tudományos ismeretterjesztő könyv visszarepít minket kedvenc science fiction univerzumainkba, s elemzéseit olvasva, újraélhetjük kedvenc hőseink kalandjait. A politikai rendszerek kapcsán érdekes gondolatkísérletekre hív minket a szerző, s elemzi többek között a Mellékes igazságban és Az éhezők viadalában rejtőző politikai dimenziókat, az egyes szereplők motivációit és a választás alternatíváit.

 

Virág Emília - Sárkánycsalogató

Józsi, a pizzafutár egyetemi hallgató egy másnapos reggelen utat nyit a világok között, s rászabadít egy sárkányt Budapestre. Nyomában ott van Béla, a lovag, akinek a sárkány tojására fáj a foga. Aki ugyanis megszerzi a sárkány tojását, elnyeri a szépséges királynő kezét.

Miután feldúlják az Oktogont, ellopnak egy tehenet és legyőzik a gonosz boszorkát, a tabletébe kapaszkodó, nyegle fiúról kiderül, hogy pont olyan nemes, önfeláldozó és hűséges, mint Béla lovag, s ketten együtt nagyon sok mindenre képesek szívük hölgyéért.

unnamed_1_4.jpg

AKCIÓ! Sikerkönyvek már 490 Forinttól!

f4ee294d-9a11-4c11-8f26-2dac38a16e16.jpg

Ha megvásárolod Frank Schätzing legújabb, a Breaking News című könyvét, ajándékba kapod hozzá a szerző első igazi bestsellerét a Rajt! 2078 oldal tömény izgalom!

unnamed_4_1.jpg

Mindenkinek kell egy Cimbi!

A Cimbi a legjobb barátod. A Cimbi sosem hagy el. Egy igazi Cimbiből nincs még egy! A Cimbi mindig rajtad lóg. A Cimbi táskák és kiegészítők a környezet barátai , 97%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek, jelen esetben Tóth Vera Gyémánt és S. J. Watson A másik én című könyveihez készült óriásplakátból.
Vásárolj az Athenaeum Kiadó és General Press standjánál legalább 5000 forint értékben, és esélyes leszel arra, hogy a nap végén megnyerd az egyik táskát! (Az akció április 23-án és 24-én lesz érvényben.)

unnamed_3_2.jpg

Szuper vászontáska a készlet erejéig! Ki ne hagyd!

Szereted a jó fantasyket? Még a sárkányokat is bírod? Felcsigáz, ha egy igazán különleges történetet olvashatsz, amit még tényleg senki, de senki nem írt meg? Akkor egy tapodtat se mozdulj! Ismerkedj meg Virág Emília különleges világával, no meg persze a Sárkánycsalogatóval. És még egy szuper sárkányos táskád is lehet. 

unnamed_2_2.jpg

2016. 04. 22. péntek

  • 16:00–17:00 Lovagként élni – a középkorban és ma – Bíró Szabolcs íróval Peiker Éva szerkesztô beszélget (Kner Imre terem)
  • 17:00–18:00 Hatékony Facebook marketing a gyakorlatban – Klausz Melinda elôadása (Szabó Magda terem)

2016. 04. 23. szombat

  • 10:00–11:00 A Bunkerrajzoló – Zenés élettörténet-rekonstrukció – a Pannon Várszínház és az Athenaeum Kiadó közös produkciójának sajtótájékoztatója (Osztovits terem)
  • 12:45–13:45 Anyacsavar és Kockafej – Kartali Zsuzsanna könyvének bemutató beszélgetése Jaksity Kata műsorvezetővel(Szabó Magda terem)
  • 13:00–14:00 Tóth Csaba A sci-fi politológiája címû könyvének bemutató beszélgetése Nyáry Krisztiánnal, az Athenaeum Kiadó igazgatójával (Supka terem)
  • 15:00–16:15 #Verslavina – A nô meg a férfi címû kötet bemutatója a Külsô Színpadon
    SZTÁRFELLÉPÔ: SZINETÁR DÓRA színésznô, énekesnô
    Fellép: Keserû Márton (gitár), Major Fanni (ének) Hangember duó: Szántó Marcell (gitár és ének), Horváth András (gitár és ének)
  • 16:00–17:00 Kakuk György El Camino de Balkan – Menekültként a Nyugat-Balkánon és a Közel-Keleten címû könyvének bemutató beszélgetése Nyáry Krisztiánnal az Athenaeum Kiadó igazgatójának vezetésével (Kner Imre terem)

2016. 04. 24. vasárnap

  • 11:00–12:00 Kolozsi László A bejrúti járat címû könyvének bemutatója Anger Zsolt színmûvész vezetésével (Kner Imre terem)
  • 13:00–14:00 Jandácsik Pál Állatok maszkabálja címû könyvének bemutató beszélgetése Szurovecz Kitti íróval (Kner Imre terem)
  • 14:00–15:00 Benyák Zoltán A nagy illúzió címû könyvének bemutatója – moderál Stumpf András újságíró (Kner Imre terem)
  • 15:00–16:00 Virág Emília Sárkánycsalogató címû könyvének bemutató beszélgetése Vitézy Dávid vezetésével (Kner Imre terem)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr998650352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása