A Betűtészta Kiadó újdonságai a Könyvfesztiválon
2016. április 19. írta: redbandita

A Betűtészta Kiadó újdonságai a Könyvfesztiválon

A legtöbb kiadó, így a Betűtészta is számos újdonsággal várja az olvasókat az április 21-24 között megrendezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra. A kiadó D24-es standjánál szombaton, 13.30-kor Nyulász Péter dedikálja legújabb könyvét!

12986932_1044171728962788_174870732717074674_n.jpg

Fabian Lenk - Oktopus a polip csapdájában (Dr. Dark hihetetlen kalandjai 3.)

Dr. Dark alakja rengeteg ismerős és sikeres karaktert ötvöz: találkozik benne a titkos ügynökök szakértelme és technika iránti rajongása, a régimódi detektívek eleganciája és éleslátása. Nem fogja el a félelem, ha küldetése egzotikus és vad tájakra hívja, akár a régi kalandregények hőseit. Feltaláló, egy ősi kastély ura. Nem mellesleg igazi családapa is, aki minden kalandot meg akar osztani két ikergyermekével, Leandróval és Lunával. Más szóval olyan titokzatos főhős, aki méltán keltheti fel a fiatal olvasóközönség figyelmét.

Fabian Lenk Dark-regényei ezért olyan családi olvasmányok, melyekben vegyülnek a gyerek-krimik, klasszikus ifjúsági kalandregények és a kortárs sci-fi elemei.

Nem messze Nagy-Britannia partjaitól egy tengeralattjáró nyomtalanul eltűnik, fedélzetén egy nagyra  becsült tudóssal és kutatócsoportjával. A brit kormányt hatalmas botrány fenyegeti. Már csak egyvalaki segíthet! Dr. Dark, a különleges ügyek magánnyomozója és csapata azonnal az elveszett Horizont keresésére indul. Ám amint a helyszínre érnek, saját tengeralattjárójukat is támadás éri…

dr_dark_3_borito.jpg

A hazájában igen népszerű gyerekkönyv- és ifjúsági könyvszerző, Fabian Lenk (1963, Salzgitter magyar olvasóknak főként az Idődetektívek című sorozat és a futballrajongó iskolásoknak írt Szamba csapat kötetei kapcsán ismert. Újságíró végzettséget szerzett Münchenben, sokáig szerkesztőként dolgozott. A magát „mindig is rejtélyek, titkok rajongójának” valló Lenk először felnőtteknek írt krimivel jelentkezett, ám utána ifjúsági íróként folytatta pályáját. Szereti, ha egy szöveg egyszerre izgalmas és informatív. Brémában feleségével és fiával, szabadidejében szívesen dobol, szereti a kék színt és a pekingi kacsát.

Kelly Jones - Különleges csirkék egy nem mindennapi baromfiudvarból

A 12 éves Sophie Brown szüleivel bácsikájának üresen álló otthonába, a Feketerigó Farmra költözik. A nagyvárosi kislány számára teljesen idegen a vidéki környezet és az elvadult kert, ahol Jim bácsi egykori holmijai hevernek. Ezek között Sophie egy régi csirkeólra lesz figyelmes, melynek lakója is van: Henrietta, a csirke, aki Sophie szerint különleges képességekkel bír. Vajon megtarthatja a csirkét? Van még több csirke is a Feketerigó Farmon? Csirketartó kalandjairól humoros napló-leveleket ír rokonainak és csirkeszakértőknek.

kulonleges_csirkek_borito.jpg

Gyermekien eleven hangon megszólaló, sodró történet az elhivatottságról, a család fontosságáról, a levelezés öröméről, az állatok szeretetéről és még ki tudja, mennyi gyerekeket érdeklő témáról –ajánljuk minden leendő és képzeletbeli csirketartónak!

Kelly Jones gyerekkönyvtárosként és könyvárusként kezdte pályafutását. Kaliforniában nőtt fel, jelenleg Seattle közelében él imádott, képzeletbeli szuperképességgel megáldott csirkéivel. Ők ihlették első könyvének megírására.

Nyulász Péter - Kamor - Helka mennyegzője (Helka 3. kötet)

A Helka trilógia első kötete, a Helka – A Burok-völgy árnyai, 2011-ben  elnyerte az Év Gyermekkönyve díjat (IBBY Hungary). A fantasy határát súroló könyv már hatodik kiadását éli, és megjelenése óta több mint 18.000 példányban kelt el. Az izgalmas kaland folytatása, a Ciprián – A Balaton hercege is kedvező fogadtatásra talált a gyerekek körében. A ciprián harmadik kiadása is a Könyvfesztiválra jelenik meg, új borítót is kap a kötet.
A trilógia zárókötete, melyben minden titokra fény derül, a Könyvfesztiválra jelenik meg. A Kiadó koncepciója szerint a sorozat egységének megtartása mellett mindhárom könyvhöz más-más kortárs illusztrátor készítette a rajzokat. A harmadik részben Baracsi Gabriella rajzai színesítik az olvasói képzeletet.

kamor.jpg

Helka és Ciprián már többször megóvta hőstetteivel a Víz, a Part s az Erdő népét, ám a Balaton és a Bakony vidékén tart még a varázshatalmasságok csatározása. A trilógia zárókötetében Kamor, a Bakony varázslója, végre felfedi a régmúlt titkait, és Helka hercegkisasszony is párjára talál.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr418643384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása