Az Agave újdonságai a Könyvfesztiválra
2016. április 06. írta: redbandita

Az Agave újdonságai a Könyvfesztiválra

Alig több mint két hét múlva kezdetét veszi a XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amin idén először mi is jelen leszünk saját standdal. Ennek alkalmából öt újdonsággal jelentkezik a kiadó. Jön a Varázslók-trilógia befejező része, megjelenik C.J. Sansom legújabb Shardlake-regénye, amit világszerte nagy rajongás övez (és Angliában több mint 500000 példányban kelt el), Dexter története pedig befejeződik... Ez még nem minden!

 

C. J. Sansom - Egy bűnös siralmai

Sansom tévedhetetlen ritmusérzékkel, biztos kézzel festi meg a régmúlt hangulatát.”The New Yorker

1546 nyarán VIII. Henriket már kínzó fájdalmak gyötrik - a királynak legfeljebb hónapjai lehetnek hátra. Udvarában a katolikus hitelveket valló és a vallási reformokkal rokonszenvező tanácsosok között mindenre elszánt harc bontakozik ki a hatalomért. Miközben London utcáin hajtóvadászat folyik az eretnekek után, és a vallási radikálisok máglyahalált halnak hitükért, a katolikus udvaroncok csoportja megpróbálja megbuktatni Henrik hatodik feleségét - és Matthew Shardlake régi pártfogóját - Parr Katalint. Bár Shardlake-et még mindig kísérti az egy évvel korábbi halálos veszedelem emléke, azonnal a tettek mezejére lép, amikor a kétsegbeesett királyné a Whitehall palotába hívja, és a segítségét kéri egy veszélyes kézirat felkutatásában. A királyné írása, az Egy bűnös siralmai olyannyira radikális eszméket fogalmaz meg, hogy ha a király kezébe kerül, az Katalin és a vele rokonszenvezők bukásához vezethet. Mivel a királyné minden lépését árgus szemmel figyelik ellenségei, Katalin titokban írta meg könyvét, és azt lakosztálya egyik ládájában elzárva őrizte, ám a kéziratnak megmagyarázhatatlan módon nyoma veszett. Csak egyetlen lapja került elő: egy meggyilkolt londoni nyomdász szorongatja markában. A nyomozás során Shardlake bejárja a londoni sikátorokban megbúvó nyomdákat, és korábbi fogadalmát felrúgva, a királyi udvar sötét ármánykodásainak útvesztőibe is betéved hű segédjével, Jack Barakkal. A hatalom és az ambíció labirintusában a protestáns barátok éppolyan veszélyesnek bizonyulhatnak, mint a katolikus ellenségek - C.J. Sansom hatodik Shardlake-regényében az eddigi legnagyobb és legrészletgazdagabb képet tárja az olvasó elé az angol királyságról, a tőle megszokott, letehetetlen stílusban.

c_j_samson_egy_bunos_siralmai_b1_300dpi.jpg

C.J. Sansom angol regényíró, 1952-ben született. A Kard által című, 2003-ban megjelent nagy sikerű regénye indította el a Shardlake-sorozatot, amely jelenleg hat részből áll. A legutolsó kötet Egy bűnös siralmai címmel jelent meg 2014 végén, és több mint 500000 eladott példánnyal óriási sikert aratott Angliában.

Christopher Moore - Biff evangéliuma

Jézus születésének történetét jól ismerjük. Csakúgy, mint bölcs tanításait, dicső cselekedeteit és isteni önfeláldozását a harmincadik születésnapját követően. De Isten Fiának gyermekkoráról és felnőtté válásának történetéről senki nem tud semmit - Biffet, a Messiás legjobb haverját kivéve, akit most az Úr parancsára feltámaszt egy Raziel nevű botcsinálta angyal, hogy írja meg a saját evangéliumát. Úgyhogy Biff egy szállodai szobába zárva nekiáll elmesélni az elveszettnek hitt évek történetét. Senkit és semmit nem kímélve végre kipakol a maga sajátos stílusában (persze, hogy nem véletlenül törölték ki Ę t az evangéliumokból), és megosztja velünk, hogy hogyan is történt minden valójában, a betlehemi jászoltól egészen a Golgotáig. A Biff evangéliuma tele van izgalmas kalandokkal, szerelemmel, varázslattal, gyógyítással, kung-fuval, halottkeltéssel, démonokkal és dögös csajokkal. De bármi is történjen velük, egy biztos: Biffet nem olyan fából faragták, hogy csak úgy szó nélkül hagyja a legjobb barátját keresztre feszíteni. Nem. Ő harcolni fog a végsőkig.

christopher_moore_biff_evangeliuma_b1_300dpi.jpg

Christopher Moore 1957-ben született az ohiói Toledóban. Az édesapja autópályarendőr volt, az édesanyja pedig bolti eladó. A tanulmányait az Ohio Állami Egyetemen kezdte, majd a Santa Barbara-i Brooks Fotográfia Intézetben folytatta. 19 éves korában költözött Kaliforniába, 2003-ban pedig Hawaii-ra. Jelenleg San Franciscóban él.Az első könyvének –Ördögöd van!– 1992-es megjelenése előtt ácsként, bolti eladóként, éjszakai portásként, biztosítási ügynökként, pincérként és rock and roll dj-ként dolgozott. Azóta sikert sikerre halmoz a regényeivel, melyek közül a legismertebb a Biff evangéliuma, illetve a Vérszívó démonok, Totál szívás és Csak egy harapás című kötetekből összeálló Love Story-trilógia.

Jeff Lindsay - Dexter halott

Hét New York Times bestseller kötet és egy nyolc évados, kiemelkedően sikeres televíziós sorozat után Jeff Lindsay vérfagyasztóan izgalmas formában vesz búcsút sajátosan torz lelkű ám szeretetreméltó sorozatgyilkosától, Dexter Morgantől.Dexter Morgan éveken át két végén égette a gyertyát. Egyszerre volt törvényszéki vérfoltelemző és sorozatgyilkos. Most viszont, életében először, minden összeomlott körülötte. Letartóztatták gyilkosság vádjával, és mindent elveszített – beleértve a feleségét, a gyermekeit és a húga szeretetét is. Teljesen magára maradva kell megbirkóznia azzal, hogy emberöléssel vádolják, a sors ironikus fordulataként egy olyan bűntényért, amelyet nem ő követett el. A szabadulásának lehetősége a bátyja, Brian kezében van, aki sötét tervet dédelget öccse ártatlanságának bizonyítása mellett. A tét az élet vagy a halál, és a Dexterre váró epikus leszámolás egyszer s mindenkorra hősünk tragikus végzetét rejtheti magában. Jeff Lindsay jellegzetes, ördögi és metszően szatirikus stílusa még soha nem volt ilyen szellemes. A Dexter halott egy sokak által szeretett sorozat végére tesz pontot, ugyanakkor kedvenc sorozatgyilkosunk egyik legélvezetesebb és legizgalmasabb kalandja is egyben.

jeff_lindsay_dexter_halott_b1_300dpi.jpg

Lev Grossman - A varázsló birodalma

Szívszaggató és mocskos, félelmetes és gyönyörű - mint minden jó varázslat, A varázsló birodalma is több mint részeinek az egésze. És a fenébe is... ebben történnek a legklasszabb varázslatok, amiket valaha olvastam.”Maggie Stiefvater

Quentin Coldwatert száműzték Filloryból, a mesés világból, amiben hitt és amit egész életében keresett. Vesztenivaló híján most visszatér varázslatos utazásainak kiindulópontjába, a Varázskapu Egyetemre, ám nem telik el sok idő, és a múlt kísérteni kezdi. Egy ragyogó elméjű fiatal egyetemistával együtt hamarosan útra kel, előbb az Antarktiszra, ahol régi barátokkal találkozik, majd egy szürke mágiával és elkeseredett, kétes alakokkal teli világba. Eközben Fillory mágikus határai gyengülni kezdenek, és északról egy barbár sereg támadást indít ellene. Eliotnak és Janetnek - Filloy királyának és királynőjének - hajóra kell szállniuk, hogy elvégezzenek egy veszélyes, utolsó küldetést. Kisvártatva olyan események sora veszi kezdetét, ami nem csak Filloryt és minden varázslatosat, hanem az egész Földet is pusztulásba taszíthatja. Quentinnek pedig mindent kockára kell tennie, ezúttal azonban a tét már nem csak a saját boldogsága. A varázsló birodalma egy fordulatos thriller és egy epikus fantasy találkozása, hősies történet a szerelemről és megváltásról, egy fiú férfivá éréséről, egy tanonc mesterré válásáról és egy megtört birodalom felemelkedéséről. Lev Grossman A varázslók-trilógiájának letehetetlenül lendületes, végtelenül eredeti befejezése a 2014-es megjelenését követően szinte minden tudományos-fantasztikus toplista élén végzett, szerzője pedig a modern fantasy koronázatlan királyává vált.

lev_grossman_a_varazslo_birodalma_b1_300dpi.jpg

Nick Cutter - A Falka

A frászt hozta rám, le sem tudtam tenni. Igazi horror a legjobb fajtából.”Stephen King

Tim Riggs cserkészparancsnok minden évben egyszer útra kel egy cserkészcsapattal - úgynevezett falkával - a kanadai vadonba. A Falstaff-szigeten töltendő három napos táborozás, hegymászás és túlélési ismeretek elsajátítása nem csak számára, de a fiatal cserkészeknek is az igazi nyaralást jelenti. Mégis, sehogy sem tud szabadulni az érzéstől, hogy ez az év valamiért más lesz, mint a többi. Valami várni fog rájuk a sötétben. Valami végtelenül gonosz... Éjszaka érkezik hozzájuk. Ijesztően vékony, zavarbaejtően sápadt és telhetetlenül éhes. Egy kimondhatatlan gyötrelmektől szenvedő férfi, szervezetében valami titokzatos szörnyűséggel, ami gyorsabban terjed a félelemnél. A szárazföldtől elvágva a csapatnak olyan borzalmakkal kell szembenéznie, amelyhez foghatót a tábortűz körül elmesélt legrémisztőbb történetekben sem tudtak volna kitalálni. A túléléshez meg kell küzdeniük a félelmeikkel, a tomboló elemekkel... és végül egymással is. Nick Cutter részben A legyek urát, részben a 28 nappal későbbet idéző, magával ragadó és feszes tempójú regénye egyenesen a rettegés legmélyére taszít, a sötétség szívébe, ahol a félelem uralkodik a józan ész felett.

nick_cutter_a_falka_b1_300dpi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr538584118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása