Januári mozipremierek
2016. január 04. írta: redbandita

Januári mozipremierek

Pár napos csúszással, de összeszedtem, hogy az év első hónapjában milyen filmek kerülnek a hazai mozikba. Ti melyiket várjátok leginkább?

16jan.jpg

Január 7.

Az aljas nyolcas - The Hateful Eight [2015] - amerikai western, 182 perc
Rendező: Quentin Taratntino
Szereplők: Samuel L. Jackson, Kurt Russel, Tim Roth, Michael Madsen

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

Az én Szerelmem - Mon Roi [2015] - francia romantikus film, 124 perc
Rendező: Maiwenn Le Besco
Szereplők: Emmanuelle Bercott, Vincent Cassel

Tony (Emmanuelle Bercot) súlyos síbalesetet szenved. Az elhúzódó rehabilitáció során felidézi intenzív szerelmi viszonyát férjével, élete szerelmével, Georgio-val (Vincent Cassel). A traumatikus kapcsolat feldolgozásában lábadozó betegtársai és nem kevés önirónia is segítségére lesznek. Tony nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is a gyógyulás útjára szeretne lépni.

Megjött apuci - Daddy's Home [2015] - amerikai vígjáték, 96 perc
Rendező: John Morris, Sean Anders
Szereplők: Will Ferrel, Mark Wahlberg

Will Ferrell legújabb vígjátékában egy galamblelkű rádiós nagyfőnököt alakít, aki nagyon szeretne felesége két gyerekének a legjobb nevelőapja lenni - de nem számít arra, hogy felbukkan a hiperlaza és élősködő vérszerinti apa, és így komoly versenyre kényszerül a gyerekek kegyeiért.

Január 14.

A kórus - Boychoir [2014] - amerikai dráma, 103 perc
Rendező: FranÇois Girard
Szereplők: Dustin Hoffman, Kathy Bates

A 11 éves Stet nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stet-nek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. A Nemzeti Fiúkórus Akadémia vezetője is látja benne a tehetséget, és a bentlakásos iskolában igazi mentorává válik a fiatalnak. Előtte azonban még a fiúnak meg kell békélnie életével, és megtalálnia a közös hangot a tanárával.

A visszatérő - The Revenant [2015] - amerikai kalandfilm 
Rendező: Alejandro Gonzáles Inárritu
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához.

Az 5. hullám - The 5th Wave [2016] - amerikai fantasztikus thriller, 111 perc
Rendező: J Blakeson
Szereplők: Chloe Grace Moretz

Sötétség. Rombolás. Járvány. Invázió. És ez csak a kezdet. Eddig négy hullámot kellett kibírniuk a Föld lakóinak. Az idegenek nem kérdeznek, nem magyaráznak. Megfosztják az emberiséget az energiájuktól, a földdel teszik egyenlővé a városaikat, betegségeket küldenek rájuk, és támadásba lendülnek. De a legrosszabb még hátravan. Az érkezők emberi alakot tudnak felvenni. Így már a legyőzöttek közötti bizalomnak is vége, senki nem tudhatja, hogy embertársa nem az ellenség ügynöke-e. Egy kamaszlány azonban nem törődik azzal, hogy semmi esélye. Amikor elrabolják az öccsét, a nyomába ered, és makacs elszántsága minden támadót meglep. Reménytelen, őrült harca során egy srác az egyetlen segítsége. Csak az nem biztos, hogy ember-e egyáltalán.

Steve Jobs [2015] - amerikai életrajzi film, 123 perc
Rendező: Danny Boyle
Szereplők: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen

A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.

Január 21.

Alvin és a mókusok 4 - A mókás menet - Alvin and the Chipmunks: The Road Chip [2015] - amerikai családi film, 85 perc
Rendező: Walt Becker

A mókusok szeretnének nyugodtan élni. Számukra a nyugalom sok éneklést, sok evést és rengeteg rendetlenséget jelent, ám nevelőapjuk, Dave (Jason Lee) felforgatja a békés hétköznapokat. Meg akarja kérni a barátnője kezét, és hogy ne álljanak az új családja útjába, meg akar szabadulni a mókusoktól. Vagy hát lehet, hogy mindez nem is igaz. A fékezhetetlen Alvin, Simon és Theodore néhány őrült félreértésnek köszönhetően mégis azt hiszi, hogy ez a helyzet és bármire hajlandó, hogy megakadályozza a kézfogót. Először is megszöknek otthonról, és hosszú útra indulnak, hogy előbb érjenek oda a választott nőhöz, mint Dave és megakadályozzák a katasztrófát. Ami így aztán ki is tör.

Creed - Apolló fia [2015] - amerikai dráma, 95 perc
Rendező: Ryan Coogler
Szereplők: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan

Adonis (Michael B. Jordan) egy fiatal bokszoló, akinek az apja nem más, mint Apollo Creed, a volt ökölvívó sztár. A fiú sajnos nem találkozhatott apjával, mivel még a születése előtt meghalt. Mivel nagyon szeretne az apja nyomdokaiba járni, így tanítónak felkéri a nagy ellenfelét, Rocky Balboat (Sylvester Stallone).

Gondolj rám [2014] - magyar film
Rendező: Kern András
Szereplők: Kern András, Eszenyi Enikő, Liptai Claudia, Elek Ferenc, Bereczki Zoltán

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Egy szép vagy inkább csúnya napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak még mindig él, holott az emberi, orvosi számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie.

Így jártam a mostohámmal - Lolo [2015] - francia vígjáték, 99 perc
Rendező Julie Delphy
Szereplők: Julie Delphy, Vincent Lacoste

Violette a barátnőivel nyaral, mikor megismerkedik Jean-Rene-vel, aki a munkamániás nő totális ellentéte. A kezdeti konfliktusok után teljesen egymásba habarodnak, minden szép és jó, mígnem Violettenek be kell mutatnia új párját fiának, Lolo-nak.

Pofázunk és végünk Miamiban - Ride Along 2 [2015] - amerikai vígjáték
Rendező: Tim Story
Szereplők: Ice Cube, Kevin Hart

A kőkemény zsaru és a kőlúzer sógorjelölt ezúttal Miamiban támadja be a bűnözőket és a rekeszizmokat.

Január 28.

A dán lány - The Danish Girl [2015] - amerikai-angol életrajzi dráma, 120 perc
Rendező: Tom Hooper
Szereplők: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard

Koppenhága, 1926. Einar Wegener (Eddie Redmayne) és Gerda Wegener (Alicia Vikander) művészházaspár, a férfi nagy sikereket arat tájképeivel. A kevésbé elismert Gerda köztiszteletben álló polgárok portréfestője. Boldog házasságban élnek, bár a személyes és a művészi megvilágosodás eddig mindkettejüket elkerülte. Mindez változni kezd, mert egy napon Gerdának gyorsan be kell fejeznie egy portrét, ezért megkéri a férjét, hogy öltözzön nőnek és legyen a modellje. Az élmény sorsfordító erejű, Einar rájön, hogy Liliként tudja kifejeznie valódi énjét, és elkezd nőként élni. Gerda váratlanul rádöbben, hogy új múzsája lett, ami kreatív lendületet ad művészetének. A házaspár azonban kénytelen szembenézni a társadalom rosszallásával. Elköltöznek hazájukból és a jóval toleránsabb Párizsban telepednek le. Gerda karrierje szárnyalni kezd. Házasságuk új tartalmakkal telítődik, de nem minden feszültség nélkül. Gerda azonban folymatosan támogatja párja törekvését, hogy fizikailag is nővé alakulhasson. Egymásnak köszönhetően mindketten bátorságra tesznek szert, hogy merjék vállalni valódi önmagukat.

A szoba - Room [2015] - ír-kanadai filmdráma, 118 perc
Rendező: Lenny Abrahmson
Szereplők: Brie Larson, Jacob Tremaly

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

Breki, a békakirály - Ribbit [2014] - amerikai animációs film, 88 perc
Rendező: Chuck Powers

Breki nem egészen olyan béka, mint a többi, ugrándozni sem szeret és a vízért sem lelkesedik. Hogy megtalálja önmagát, útra kel barátjával, egy repülő mókussal, s nekivágnak dzsungelnek. A kalandos utazás során számtalan furcsa állattal találkoznak, de némi veszéllyel is szembe kell nézniük.

Egy tökéletes nap - A Perfect Day [2015], spanyol dráma 106 perc
Rendező: Fernando León de Aranoa
Szereplők: Benico Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko

Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva - mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul egy bombanő (Olga Kurylenko) is csatlakozik a csapathoz, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival. Az Oscar-díjas Benicio Del Toro és az Oscar-díjas Tim Robbins a főszereplői ennek az egyetlen őrült nap történetét elmesélő filmnek. Az Egy tökéletes nap akcióval teli road-movie, háborús film és őrült fekete vígjáték egyszerre, melyben a kiváló színészek végre komikus oldalukat is megmutatják a közönségnek.

Nagyfater elszabadul - Dirty Grandpa [2016] - amerikai vígjáték, 102 perc
Rendező: Dan Mazer
Szereplők: Zac Efron, Robert de Niro

Sosem tudhatod a nagyfater milyen extra igényekkel áll elő. Jason Kellyt (Zac Efron) egy hét választja el, hogy feleségül vegye főnöke irányításmániás lányát, és így végre társtulajdonossá váljon apósa ügyvédi irodájába, amivel megkezdődhet kiszámítható, tökéletesnek tűnő élete. Azonban ez a szépen megtervezett jövő egy csapásra veszélybe kerül, mikor Jason szabadszájú nagyapja, Dick (Robert De Niro) csőbe húzza a mit sem sejtő ifjú titánt. Dick a felesége halálát követő napon arra kéri unokáját utazzon el vele Daytonába, ahová a feleségével jártak el minden évben, és ahol éppen a Tavaszi Szünet nevű, vad partijairól híres fesztivál zajlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr118236386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása