Agave könyvek karácsonyra!
2015. december 13. írta: redbandita

Agave könyvek karácsonyra!

Az elmúlt napokban megpróbáltunk bemutatni néhány újdonságot a hazai könyvpiacról, most kövezzenek az Agave kiadó új megjelenései. Érkezik a legnagyobb idei sikerkönyvük, A varázslók folytatása; befejezik John Scalzi népszerű Vének háborúja-sorozatát; alig pár héttel az amerikai megjelenést követően már jön is a legújabb Steven Saylor; s végül, de nem utolsósorban: felújították az Alien-regényeket, amik külön és limitált díszdobozos kiadásban is kaphatóak lesznek.

056452ca-2ceb-4371-86f5-bbe60f0d7338.jpg

Steven Saylor - A fúriák haragja

I. e. 88.: az egész ókori világ háborúban áll. Nyugaton az itáliai államok Róma ellen lázadnak; keleten Mithridatész a seregével a birodalom ázsiai provinciáit hódítja meg. Még a viszonylag békésnek mondható Alexandriában sincs nyugalom, mert új fáraó került hatalomra, és az utcákon tombol a káosz. Az ifjú Gordianus ennek elmúlását várja Bethesdával, amikor titkos üzenetet kap korábbi tanítójától és barátjától, Antipatrosztól. Épp Epheszoszban tartózkodik Mithridatész kíséretében, és úgy érzi, az élete közvetlen veszélybe került. Gordianus a megmentésére indul, noha tudja, hogy ehhez ellenséges vonalak mögé kell hatolnia. Ráadásul hatalmas és halálos erők keresztezik az útját, és saját terveiket erőltetik az ifjúra. Gordianus hamarosan már nem is tudja eldönteni, kinek az oldalán áll, miközben muszáj megfejtenie a titkos üzenet mögött húzódó rejtélyt, hogy mentse a saját életét és mindenkiét, aki fontos neki.
"Steven Saylornál keresve sem találhatnánk jobb idegenvezetőt az ókori világba." - The USA Today
„Mint mindig, Saylor most is briliánsan kelti életre a múltat.” Publishers Weekly
54214073-defd-4d0b-80d3-1c0af8e7a2a3.jpg
Lev Grossman: A varázslókirály
Quentin és barátai elfoglalták Filloryt, királyokként és királynőkként uralkodnak a mesés világ felett, ahol semmi
dolguk nincs, mint élvezni a hőstörténetek végén jutalmul járó boldogságot és vagyont. Egy nap azonban a felhőtlen uralkodásnak vége szakad: előbb a mágikus órafákkal történik valami borzalmas, majd kisvártatva egy nyúl halált és pusztulást jósol a világra. Quentin hajóra száll Juliával, hogy a rejtély végére járjon, azonban Filloryt elhagyva még ő sem sejti, hogy a varázslás és ezzel együtt minden varázslatos dolog mekkora veszélybe került, az idejük pedig már jócskán fogytán van. Lev Grossman a legnagyobbakat megszégyenítő módon kerüli el a folytatások gyakori hibáit, és építi tovább lenyűgözően azt a világot, aminek A varázslókban lefektette az alapköveit. A varázslókirály nem csak elképzeli, hogymilyen lett volna a Mátrix fantasyként, de a hagyományokat felrúgva, váratlan és forradalmi ötletek folyamatos felsorakoztatásával jelzi, hogy a szerzője nem szégyelli a műfajt fenekestül felforgatni.
„Roxfort a közelébe sem ér!” - George R. R. Martin
„Zabhegyező az alternatív világok kedvelőinek.” Chicago Tribune
e46ef8c5-7f0c-4698-919a-6cf9641d6c32.jpg
John Scalzi: Árnyékszövetség
A Gyarmati Szövetség fennállása legkeményebb időszakát éli: a Földdel megromlott a viszonya, mivel lakói elárulva érzik magukat, a Konklávéval pedig a hivatalosan és a háttérben ápolt kapcsolatai szövevényesek és
átláthatatlanok. Ráadásul az univerzum egy ismeretlen pontjában felütötte a fejét egy összeesküvés, amely nem csak a megdöntésüket tűzte ki céljául, hanem valami sokkal borzasztóbbat is. Ennél nagyobb veszéllyel még soha nem néztünk szembe: Harry Wilson hadnagynak és ismert társainak fondorlatos stratégiával kell felszámolniuk ezt az árnyékszövetséget, és rendezni diplomáciai kapcsolatukat minden irányba, hogy tovább élhessünk... remélhetőleg már a hibáinkból tanulva. Az Árnyékszövetséggel John Scalzi pontot tesz A lázadás hangjaival elkezdett történet végére. A kötetben olvasható négy hosszú, összefüggő novella méltó módon búcsúzik a nagy múltú sorozattól. Egy időre.
9b19a82b-e91f-4fcc-a3e4-361527813b2a.jpg
Alan Dean Foster - Alien könyvek
az eredeti regény újraszerkesztett, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Alien-univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadásai külön-külön vagy együtt díszdobozban is megvásárolhatóak.
4ce3aa49-fd95-422d-a28c-38f8fd028173.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr358169304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása