Athenaeum Kiadó karácsonyi csokra
2015. december 12. írta: redbandita

Athenaeum Kiadó karácsonyi csokra

Nagyon nehéz eligazodni a könyvek piacán, így gondoltam szétnézhetünk a különböző kiadók friss megjelenései között. Következzen most az Athenaeum kiadó, akik még egy remek program lehetőségét is nyújtják olvasóiknak!

8684255e-775e-403d-9076-9af6cbf4a90e.jpg

December 16-án azaz jövő szerdán egy zenés esttel ünneplik a közelgő karácsonyt. Az est háziasszonya Szurovecz Kitti írónő lesz. Fellép majd Tóth Vera, Szulák Andrea, Nógrády Gergely és Mr. Busta. Az esemény helyszíne a Menta Terasz.

Könyvek a fa alá:

  • Csabai Márk - A hatlövetű

A történetünkhöz adott egy fiatal író, Gyulai Emánuel, s A hatlövetű című gengszterregénye. De mi tegyen egy szerző, amikor a hősei egyszer csak bekopognak az ajtaján, s laposra verik a fejét, aztán a következő snittben már kénytelen hol egy rablásos bűncselekmény szálait kinyomozni, hol maga is rabolni, esetleg gyilkolni? Kedves írók, figyelem! Vigyázzanak, milyen történeteket írnak, hiszen van rá esély, hogy pillanatok alatt ott találják magunkat művük fikciós és valódi szálainak szövevényében. Rablás, gyilkosság, bűnözőbandák, vádalku a rendőrséggel, és egy gyönyörű PR-os lány, Imola… A szex, a pénz és a hatalom tényleg szétválaszthatatlan? A csattanót persze nem lőjük le, de annyit elárulunk, hogy mint a hasonló történetekben, vastagon gurul a forint is, és szép számmal akadnak, akik szaladnak utána.

11863217_1162178587130837_9053697293081394062_n.jpg

  • Demcsák Zsuzsa és Bali Sándor - Példa-Képek

Sosem hallott vallomások, sosem látott portrék. Példaképek. Követendő példák. Értékőrzők egy értékválsággal telített korban. A híres riporternő (Demcsák Zsuzsa) és a fotográfus (Bali Sándor) nem hamis messiások, hanem hiteles példaképek nyomába erednek. Kezük nyomán nem sztárpletyka-könyv születik, hanem egy minőségi válogatás: 27 híres magyar személyiség mesél élete küzdelmeiről és az útról, amely a „szegénylegénységből a királyságba”, az ismeretlenségből az ismertségbe vezette őket. A Példa-képek című kötet fotóalbum és vallomáskönyv egyben. Exkluzív ajándékkönyv, egyben útmutató a hiteles és sikeres élethez.

942585_2.jpg

  • Jodi Picoult - Csodalány

Mariah White életében másodszor kapja rajta férjét egy másik nővel, lányuk, a hétéves Faith pedig életének minden fájdalmas másodpercében vele van. A gyors válást követően Mariah depresszióval küzd, Faith azonban új barátra lel. Egy képzeletbeli barátra, aki lehet, hogy mégsem annyira képzeletbeli… Faith folyamatosan beszélget az „őrzőjével”, s hamarosan a Bibliából kezd idézni – a könyvből, amelyet sem ő, sem egyetlen rokona nem olvasott. Mariah pánikba esik, pszichiáterek hada vizsgálja a kislányt, de nem találnak nála semmit. Egy nap aztán Faith kezén stigmák jelennek meg, és csodás gyógyulások követik az útját. Mariah-nak szembe kell néznie a ténnyel, hogy Faith – a kislány, aki sosem kapott vallásos neveltetést – talán tényleg Istennel beszélget. Ahogy lenni szokott, Faith csodálatos gyógyító ereje nem marad titokban. A hívők és a médiacápák hordái ostromolják a házat, és ha ez nem lenne elég, a kislány apja, Colin gyermekelhelyezési pert indít volt felesége ellen. A Csodalány újra a legfontosabb kérdéseket feszegeti. Hol a határ csoda és valóság között? Összeegyeztethető-e az orvosi hivatás és a vallás? Lehet-e, kell-e választani az anyaság és az élet között?

covers_355819.jpg

Mivel az írónő személyes kedvencem, így korábban beszámoltam már néhány regényéről, amikre most újból felhívnám a figyelmet. Először A nővérem húgát olvastam tőle, majd az Elrabolt az apámat, és egy gyilkosság felderítését a Házirend-et, ezután egy hihetetlen, de csodaszép történetet, a Törékenyt. Ezután jött egy újabb, szintén egy anyáról, akinek nagyon nehéz döntést kell hoznia a Szívtől szívigben és végül (de biztosan nem utoljára) egy amis lány történetét, az Egyszerű igazságot

  • Jonas Jonasson - Gyilkos-Anders és barátai (meg akik nem azok)

Gyilkos-Anders, egy recepciós és egy kiugrott lelkésznő találkozása a boncasztalon… vagyis nem, egyelőre nem a boncasztalon, hanem egy motelnek álcázott kuplerájban a keresztény egyháztörténelemnek és a svéd kriminalisztika menetének teljesen új irányt szab. A regényben „nem szokványos” pénzkereseti lehetőségek után kutat első (és második) pillantásra jelentéktelennek tűnő fiatal portás, egy nagydumás istentagadó lelkészcsaj és egy reménytelenül fafejű verőember. Először céges szintre emelik a verési- pénzbehajtási szolgáltatást, utána bibliai alapokon nyugvó, borban tocsogó egyházat alapítanak, végül újrafazonírozzák a Mikulást, s közben – ahogy azt Jonasson korábbi hőseitől, a százéves embertől és a remekül számoló analfabétától megszokhattuk – folyton menekülnek valakik elől, közben milliókat veszítenek, hogy aztán újra nyerjenek, s közben Jonasson egy pillanatra sem áll le a sziporkáival. Vagyis ismét itt az év legviccesebb könyve!

covers_365995.jpg

  • Kati Hiekkapelto - Kolibri

Kétségbeesett éjszakai segélykérés fut be a rendőrségi ügyeletre. Fiatal lány könyörög: mentsék meg, a saját családja akarja megölni. Elrabolták. A lány kurd bevándorlók gyermeke, kiskorában érkezett Finnországba a szüleivel és testvérével. Sörétes puskával fejbe lőtt futó holtteste az erdős területet átszelő futóösvényen. Egy lányé. Aztán egy férfié. És később egy harmadik áldozat: ezt a kocogót már egészen brutálisan mészárolták le, mielőtt főbe lőtték. A zsebükben egy medál a vérszomjas azték főisten, Huitzilopochtli képmásával. Hogyan fonódik össze a két idegborzoló esemény? Természetesen a magyar származású nyomozó, Fekete Anna tartja kezében a szálakat. Az egyik nyomozást eleinte szinte titokban, a saját erejéből folytatja, míg a másikat rendőr társaival. Idegengyűlölő kollégájának piszkálódásával éppúgy meg kell küzdenie, mint saját félelmeivel, emlékeivel. Mert ő is bevándorlóként érkezett mostani hazájába. Akciódús, sokrétű, izgalmas krimi a Kolibri. Különlegességei a finom megfigyelések, a társadalmi kérdések iránti érzékenység. A könyvet több nyelvre lefordították, és szép sikert aratott a nemzetközi könyvmustrákon.

covers_365962.jpg

  • Lana Millan - Átkozott Hannah Brown

Hannah Brown televíziós szerkesztő, aki, ha nagyon muszáj, műsorvezetőként is megállja a helyét. Makacs, akaratos, többnyire magával is elégedetlen, esendő nő. Időnként fenemód kritikus, a barátaival is kíméletlen, mégis jószívű, és gondoskodik azokról, akiket szeret. A boldogság keresése nehéz feladat, főleg, ha az ember a saját vágyaival sincs teljesen tisztában. Hannah botladozó, gyakran elbizonytalanodó, ám a céljait és a szerelmet kitartóan kereső, szerethető figura, aki gyakran bajba kerül, de kimászik belőle, hogy a gyökerei kutatásának kellős közepén egyszer csak magát és a társát is megtalálja. Ismerős a helyzet? Lányok, vigyázzatok! Ez a hol fanyar-humoros, hol keserű, hol édes, de mindenképpen izgalmas lányregény veletek is megtörténhet. Nem biztos, hogy egy szép napon a kezében karácsonyfatalpat szorongató, félmeztelen szexistent találtok az erkélyeteken, de jobb, ha nyitva tartjátok a szemeteket, mert bármelyik kanyarban rátok kacsinthat az élet egyik pajzán kihívása vagy öröme.

covers_364110.jpg

  • Mészáros László - Egy amerikai magyar vállalkozó útja a Szilícium-völgyig és tovább

Hősünk alig tizenhét éves kamasz fiú volt, amikor 1956-ban egyedül, zsebében csupán egyetlen dollárral hajóra szállt Amerika partjai felé. Ma sikeres vállalkozó, akinek két hazája van, és szívügye, hogy mindkét nemzet fiataljainak útját egyengesse. Alapítványával, a MICE-szal hosszú évek óta azon munkálkodik, hogy a gyerekek felfedezhessék magukban a tehetséget és merjék a saját kezükbe venni életük irányítását.  Mészáros László memoárjában egy különleges férfi kalandokkal teli sorsa rajzolódik ki, aki egy pillanatra sem adta fel. A semmiből építette fel magát az Egyesült Államok leggazdagabb emberei közé, de soha nem feledte el, honnan indult. Története inspirációként szolgálhat mindenkinek, aki elhagyja az otthonát, hogy szerencsét próbáljon. Többek között volt ő is gyári munkás, szobafestő, laboratóriumi technikus... Aztán cégvezető lett, és nevéhez egy olyan komoly technológiai újítás fűződik, amely felkeltette egy nemzetközi óriásvállalat, az Intel figyelmét... A sikertörténetek kedvelőinek, a számítástechnikai kulisszatitkok iránt érdeklődőknek, kivándorlóknak és geekeknek, és persze kezdő vállalkozóknak különösen ajánljuk a könyvet.

2801528_4.jpg

  • Pirner Alma - Rúdtánc

Pirner Alma, a magyarországi rúdtánc legnagyobb sztárja hiánypótló művet alkotott. Könyvéből minden kiderül erről az izgalmas, ám sokak számára mégis megfoghatatlan műfajról, mely egyszerre sport és előadóművészet, önkifejezési mód és érzéki tánc. Az olvasó megismerheti a rúdtánc gyökereit, alapjait és legnevesebb hazai valamint nemzetközi képviselőit, bepillanthat a csillogó show-műsorok kulisszái mögé, gyönyörködhet a csodaszép táncosnők mozdulatsorait megörökítő fényképekben, és elfelejtheti a műfajjal kapcsolatos esetleges fenntartásait és előítéleteit. Hiszen a rúdtánc minden nőnek, kortól és edzettségi szinttől függetlenül segíthet abban, hogy megismerje és megszeresse a testét, megélje a nőiességét, és akár még a párkapcsolatát is színesebbé tegye. És elárulunk egy titkot: a férfiaknak is tartogatunk egy kis meglepetést a kötetben...

2675602_4.jpg

  • S. J. Watson - A másik én

Milyen mélyen ismerhetsz meg egy másik embert? Meddig mennél el azért, hogy kiderítsd az igazságot valakiről, akit szeretsz? Amikor Julia, a harmincas éveiben járó brit családanya megtudja, hogy Párizsban élő húga brutális gyilkosság áldozata lett, nincs nyugodalma, amíg meg nem leli a gyilkost. A kutatás azonban hamarosan saját, bűnös érzéki vágyainak felfedezésébe csap át. Miután megismerkedik egy titokzatos idegen férfival az interneten, elveszíti önmagát... az uralmat a tettei felett... és talán mindent. Ráadásul egy olyan világban igyekszik összekaparni darabokra hullott életét, melyben senki és semmi nem az, aminek látszik, egyedül a múlt kísértete...

watson_second.jpg

A világsikerű Mielőtt elalszom (Amnézia) szerzőjének pattanásig feszült hangulatú, lélegzetelállító fordulatokkal teli új pszichológiai thrillere az online chatszobák és a kiberszex sötét útvesztőjébe vezeti az olvasót, ahonnan nincs kiút. A Mielőtt elalszomról anno mi is írtunk.

  • Tóth Vera - Gyémánt

Siker, csillogás vagy kudarc, feledés? Ezzel az alapvető kéréssel találja magát szembe minden tehetséges ember, s ebben a fenyegetettségben bizony felőrlődik a gyenge személyiség. Tóth Vera a nagykorúság küszöbén, több mint tíz éve nyerte a Megasztár első szériáját. A „gyár” bedarálta, majd kiköpte, s magára hagyta a sztárság kihívásaival, a korabeli média ellen felvértezetlenül. A Gyémánt annak a sokéves küzdelemnek a krónikája, amelyet egy kamaszlelkű fiatalnak kellett véghezvinnie, hogy kiegyensúlyozott felnőtté válhasson. A könyvben Vera személyes naplóbejegyzései vezetik az olvasót az énekes lelki tusáinak során át, szép lassan eljuthatunk vele a totális káosztól a teljes harmóniáig. Segítséget nyújt eltévedt vándoroknak is, és arra ösztökél, hogy a jól kitaposott helyett a járatlan utat válasszuk, mert bár néha fájdalommal, harcokkal van kikövezve, az út végén ott a jutalom: a gyémánt, amelyet egy látszólag érdektelen kődarabból sikerült csiszolni…

918281_2.jpg

  • Virginia MacGregor - Milo szerint a világ

A kilencéves Milo Moonnak retinitis pigmentosája van: a szeme egyre romlik, idővel meg is fog vakulni. Egyelőre még egy kulcslyuknyi résen át elég jól látja a világot, olyannyira, hogy sokkal több mindent vesz észre, mint mások. Amikor Milo imádott Nagyiját idősek otthonába kell adni, a kisfiú hamar rájön, hogy sötét dolgok történnek a Nefelejcs nevű intézményben. A felnőttek eleinte nem hisznek neki – az illegálisan Angliába menekült, fiatal szír szakács, Tripi kivételével. Másik lelki támasza Hamlet, a házimalac. Milo belevág, hogy leleplezze az otthont igazgató Thornhill nővért… A kiskamasz Milo önként vállalt küldetése éppen egy nehéz időszakra esik: apja új családot alapít, kilép Milo életéből; anyja depressziós lesz; az iskolában kudarcok és megaláztatások érik, így a gondok fojtogatóvá válnak. Lassacskán azonban – ahogy Milo kezdi elveszteni a szeme világát – feldereng a fény az alagút mélyén…

1114353_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr468169214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása