Novemberi mozipremierek
2015. november 10. írta: redbandita

Novemberi mozipremierek

Így év vége felé mindig egyre jobb filmek kerülnek a mozikba, a novemberi felhozatal között is akad olyan, amit még Oscarra is esélyesnek tartanak. Ti melyiket várjátok leginkább? Szavazni ér!

november.jpg

November 5.

007 Spectre - A Fantom visszatér - amerikai-angol akcióthriller, 150 perc, 2015
Rendező: Sam Mendes
Szereplők: daniel Craig, Monica Belucci, Christoph Waltz

Egy titokzatos múltbeli üzenet arra készteti a 007-es ügynököt (Daniel Craig), hogy a szabályokat megszegve magánakcióba kezdjen Mexikóvárosban. A hajsza során eljut Rómába, ahol megismerkedik a titokzatos és gyönyörű Lucia Sciarrával (Monica Bellucci), egy hírhedt bűnöző özvegyével. Miután Bond beférkőzik egy titkos találkozóra, felfedi egy velejéig romlott szervezet, a Spectre létezését. Eközben Londonban Max Denbigh (Andrew Scott), a Nemzetbiztonsági Központ új igazgatója megkérdőjelezi Bond tetteit, amely veszélybe sodorja az M (Ralph Fiennes) által vezetett MI6 létezését is. Bond titokban beszervezi Moneypenny-t (Naomie Harris) és Q-t (Ben Whishaw), hogy segítsenek neki megtalálni Madeleine Swann-t (Léa Seydoux), az ügynök ősellenségének, Mr. White-nak (Jesper Christensen) a lányát, aki a Spectre elleni harc kulcsfigurája lehet. Egy rettegett bérgyilkos lányaként ő az egyetlen, aki úgy képes megérteni Bondot, mint senki más. Ahogy a titkosügynök közelebb kerül a rejtély megoldásához, vérfagyasztó kapcsolatra bukkan önmaga és az általa keresett ellenség (Christoph Waltz) között.

A kis herceg - francia animációs film, 108 perc, 2015
Eredeti cím: The Little Princess
A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt.

A lecke - bolgár-görög dráma, 97 perc, 2014
Eredeti cím: Urok
Rendező: Petar Valchanov és Kristina Grozeva
Szereplők: Margita Gosheva

Nadezhda (Margita Gosheva) tanítónő egy általános iskolában, és amikor az egyik diákját meglopják az osztályteremben, nyomozásba kezd, hogy megtalálja a tettest. Megszállottja lesz a bűntény felderítésének, noha odahaza sokkal nagyobb gondjai vannak: hála adósságainak, amelyet munkanélküli, részeges férjének köszönhet, a bank éppen ki akarja dobni őket és kislányukat a házukból. A becsületes és szigorú elvek szerint élő Nadezhda egyre mélyebbre sodródik munkahelyén és magánéletében egyaránt, kétségbeesett és megalázó megoldásokhoz kell folyamodnia összeomló élete megmentésére.

Anyám és más futóbolondok a családból - magyar film, 108 perc, 2015
Rendező: Fekete Ibolya
Szereplők: Ónodi Eszter, Gáspár Tibor

Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencven négy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a 20. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.

Miért én? - román dráma, 125 perc, 2014
Eredeti cím: De ce eu?
Rendező: Tudor Giurgiu
Szereplők: Emilian Oprea, Mihail Constantin

Cristian, a fiatal és idealista bukaresti ügyész karrierje egyre magasabbra ível, amikor egy bonyolult ügyet bíznak rá. Egy idősebb nagyváradi kollégája ellen kellene eljárást indítson, aki leleplezett egy korrupciós ügyet, amelyben magas rangú politikusok, nagyvállalkozók és ügyészek is érdekeltek. A fiatal ügyésznek választania kell a karrierje és az igazság között. Ahogy egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, veszélyes terepre téved.

November 12.

A keresés - francia dráma, 149 perc, 2014
Eredeti cím: The Search
Rendező: Michel Hazanavicius
Szereplők: Bérénice Bejo, Anette Bening

A háború szabdalta Csecsenföldön egy kisfiú egyedül marad karon ülő kistestvérével, miután szeme láttára gyilkolják meg katonák a szüleit. Mivel fogalma sincs róla, hogyan kell ellátni a csecsemőt, egy ház verandáján hagyja a babát és a menekülők tömegével elindul a legközelebbi menekülttáborba. Az Európai Unió delegáltja, Carole az utcán pillantja meg a magára maradt kisfiút és lakásában szállásolja el pártfogoltját. A nő mellett a fiúcska lassan ismét bízni kezd az emberekben, ám retteg az egyenruhás katonáktól, és nem hajlandó megszólalni, így a vele történtekről sem derül ki semmi. Eközben a halottnak hitt idősebb lánytestvére - az időközben megtalált csecsemővel - a fiú keresésére indul, hogy egyesítse a megmaradt csonka családot.

A szerelem útján - Amerikai romantikus dráma, 95 perc, 2015
Eredeti cím: Before We Go
Rendező: Chris Evans
Szereplők: Chris Evans, Alice Eve

Brooke lekési az utolsó vonatot, mely hazavihetné Bostonba. Nagyon úgy tűnik, hogy az éjszakát New York-ban kell töltenie. Szerencsére társasága is akad az utcazenész, Nick személyében, aki felajánlja a lánynak, hogy segít neki hazajutni. Ahogy hajnalodik, a két idegen egyre inkább megismeri egymást, és lassacskán ráébrednek, egyikük sem szeretné, hogy ez az éjszaka véget érjen.

A tengernél - amerikai dráma, 123 perc, 2015
Eredeti cím: By The Sea
Rendező: Angelina Jolie
Szereplők: Angelina Jolie, Brad Pitt 

Roland, az amerikai író, és felesége, Vanessa egy csendes, idilli tengerparti üdülőbe érkeznek a '70-es évek Franciaországában. Házasságuk a jelek szerint válságban van. Ahogy egyre több időt töltenek a többi utazóval, köztük Leával és Francois-zal, az újdonsült házasokkal, vagy Michellel és Patrice-szal, a két helybélivel, az amerikai pár lassan szembenéz saját élete megoldatlan problémáival.

Eisenstein Mexikóban - Holland-mexikói-finn-francia-belga romantikus vígjáték, 105 perc, 2015
Eredeti cím: Eisenstein in Guanajauto
Rendező: Peter Greenaway
Szereplők: Emilian Oprea, Mihail Constantin

A nagy orosz filmrendező, Eisenstein a Patyomkin páncélos zajos sikere után Amerikába utazott, de nem találta meg a számítását: a konzervatív amerikaiak nem fogadták el sem személyét, sem művészetét. Az extravagáns művész ezért továbbutazik Mexikóba, ahol érzéki tapasztalatokban van része: megismerkedik Érosszal és Thanatosszal, a szerelem és a halál istenével.

Fekete mise - amerikai akciófilm, 122 perc, 2015
Eredeti cím: Black Mass
Rendező: Scott Cooper
szereplők: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch

Barátok voltak. John Connolly (Joel Edgerton) és James 'Whitey' Bulger (Johnny Depp) együtt nőttek fel a dél-bostoni utcákon. Azután vagy húsz évig nem találkoztak. Mire a '70-es években újra összefutnak, Connolly az FBI magas rangú tisztje, Whitey pedig az ír maffia főnöke lett. De a régi kapocs erősebb: amikor az olasz családok megpróbálják kiszorítani Whiteyt és bandáját a városból, ő megegyezik egykori haverjával, hogy híreket fog szállítani addigi leggyűlöltebb ellenségeinek. De semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. Sok gyilkosság és sok árulás következik, és Whitey végül felkerül az FBI 10 legveszélyesebb bűnözőt tartalmazó listájára: bin Laden után ő volt a második helyezett.

Legújabb testamentum - luxemburgi-francia-belga vígjáték, 113 perc, 2014
Eredeti cím: Le tout nouveau testament
Rendező: Jaco Van Dormael
Szereplők: Benoit Poelvvorde

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

November 19. 

Apák és lányaik - amerikai-olasz dráma, 116 perc, 2015
Eredeti cím: Fathers and Daughters
Rendező: Gabriele Muccino
Szereplők: Russel Crowe, Amanda Seyfried, Jane Fonda

Az Apák és lányaik egy megható és érzelmes családi történet egy New York-i apa és lánya egymás iránti szeretetéről. A film két idősík között váltakozik: a '80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

Az éhezők viadala - A kiválasztott 2. rész, amerikai kalandfilm, 2015
Eredeti cím: The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Rendező: Francis Lawrence
Szereplők: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson

Az éhezők viadala: A kiválasztott - II. rész az eddigi történetet drámai erővel lezáró végjáték, amelyben Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) felismeri, hogy már nem egyszerűen a túlélésért, hanem a jövőért kell küzdenie. Panem országát lángba borítja a totális háború, Katniss pedig végső leszámolásra készül Snow elnökkel (Donald Sutherland). Legjobb barátai - Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) és Peeta (Josh Hutcherson) - támogatásával Katniss kockázatos küldetésre indul és a 13-as körzet legjobbjaival együtt életét kockáztatja Panem polgárainak felszabadításáért. A harcosok merényletet terveznek Snow elnök ellen, akinek rögeszméjévé vált a fiatal lány elpusztítása. A Katniss előtt álló halálos csapdák, kegyetlen ellenfelek és erkölcsi dilemmák az Éhezők viadalának minden eddigi próbatételénél nagyobb megpróbáltatásokat jelentenek a siker felé vezető úton.

Blinky Bill - A film, ausztrál-amerikai animációs film, 93 perc, 2015
Eredeti cím: Blinky Bill The Movie
Rendező: Deane Taylor

Blinky Bill a legmenőbb és legvagányabb koala az egész vadonban. A kis kalandor arról álmodozik, hogy felfedező édesapja nyomdokaiba lépve egyszer majd elhagyja szülőföldjét, Zöld Völgyet, és bejárja a vadregényes ausztrál vidék különleges teremtményekkel teli világát. Blinky az egyetlen, aki hisz abban, hogy megtalálhatja Bill papát, aki a Fehér Sárkányok tengerét kutatva tűnt el a Sivatagban.
A tettre kész Blinky egy nap rejtélyes jelre bukkan, ami az első nyom lehet elveszettnek hitt édesapjához. Maga mögött hagyja a biztonságot nyújtó Zöld Völgyet, és nekivág az ismeretlen Sivatagnak. Útja során megismerkedik az állatkertben nevelkedett, kissé félénk koalalánnyal, Mogyorócskával és a nagy dumájú galléros gyíkkal, Jackóval. A kis csapatnak nemcsak a hatalmas ausztrál vadon minden veszélyével kell szembenéznie, de még egy könyörtelen vadmacska bosszújával is meg kell birkóznia. A lenyűgöző tájakon megtett izgalmas út, a különleges élőlényekkel való találkozás és a megannyi váratlan kaland egyre jobban összekovácsolja a három jóbarátot. Blinky pedig egyre biztosabb abban, hogy meg fogja találni imádott édesapját.

Tökmag és Gázolaj - Vakáció négy keréken, francia vígjáték, 103 perc, 2015
Eredeti cím: Microbe et Gasoil
Rendező: Michel Gondry
Szereplők: Ange Darget, Théophile Baquet, Audrey Tautou

Daniel nehezen találja meg a közös hangot kortársaival, csakúgy, mint Théo. Úgy tűnik, ez a nyár is olyan unalmas lesz, mint a többi. Ám amikor Ők ketten megismerkednek, rögtön egymásra találnak. És kiderül, ez a nyár nagyon is más lesz, mint a többi. Eltervezik, hogy beutazzák Franciaországot, méghozzá egy guruló házzal.

November 26.

A szüfrazsett - brit-francia dráma, 106 perc, 2015
Eredeti cím: Suffragette
Rendező: Sarah Gavron
Szereplők: Carey Mulligan, Meryl Streep, Helena Bonham Carter

1912-ben járunk. Maud Watts egy mosodában gürcölve keresi keserves kenyerét. Egy nap a munkából hazafelé menet a szüfrazsettek tüntetésébe botlik. A nőknek szavazati jogot követelők között meglepetésére ott látja egyik munkatársát is. Kezdetben ugyan vonakodva, de lassan azonosul a szüfrazsettek ügyével, és ráébred, hogy harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt. Maud mozgalom iránti elkötelezettsége többször próbára tétetik - tanúskodnia kell a parlament előtt, utcai csetepatéba keveredik, sőt, börtönbe is kerül.

Az éjszakám a nappalod - magyar vígjáték, 2014
Rendező: Dési András György, Móray Gábor
Szereplők: Anger Zsolt, Czukor Balázs

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba. Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények, főnökük a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve. Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle.

Kémek hídja - amerikai történelmi dráma, 141 perc, 2015
Eredeti cím: Bridge of Spies
Rendező: Steven Spielberg
Szereplők: Tom Hanks, Amy Ryan

1960. A hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban elfogják egy lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótáját. Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet (Tom Hanks), hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Moszkvába kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr608067342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása