Hamupipőke - Cinderella [2015]
2015. április 21. írta: redbandita

Hamupipőke - Cinderella [2015]

Nem volt meglepő, hogy Hófehérkék, Piroska, Csipkerózsika, Alice, Jancsi és Juliska, Pán Péter stb után Hamupipőke is élőszereplős filmet kap. A rendező Kenneth Branagh, a gonosz mostoha Cate Blanchett, de feltűnik Helena Bonham Carter is a vásznon! Mindez persze látványos jelenetekben, nagyszerű zenei aláfestéssel. Varázslatos, érdemes benevezni rá!

disney_cinderella_2015_character_posters_by_nickelbackloverxoxox-d88lauy.jpg

A feljebb felsorolt adaptációk között voltak jobbak és elég rosszak is, így kis aggodalommal ültem le megnézni ezt az alkotást. Rákerült az idei várólistámra, mert mindig érdekelnek az ilyen klasszikusok újragondolásai, így ez is. Továbbá jó volt újra épségben látni Robb Starkot :) Ugyanis a Trónok harca sztárja, Richard Madden kapta a herceg szerepét.

c-001-00909r.jpgFórum Hungary

A rendező, Kenneth Branagh amúgy a Thor és a Jack Ryan: Árnyékügynök után készítette el a Disney-nek ezt a habos-babos, kosztümös, hercegnős filmet. Éles váltás, de bejött! Az eredeti mese még 1697-ben jelent meg Charles Perrault tollából, amiből azóta rengeteg feldolgozás, balett, színházi darab készült.

Magát Pipőkét, azaz Lily James-et bevallom nem ismertem annyira, ő a Downton Abbey egyik szereplője, ebből az is egyértelmű, hogy nem nézem a sorozatot. Bár a direktor Emma Watson-t szerette volna, de ő jövőre Belle-t fogja alakítani a Szépség és szörnyetegben, így fura lett volna...James nem rossz, de nem fogott meg különösebben a játéka, de azért jobb volt, mint a Hófehér és a vadászban szerencsétlen Kristen Stewart. Lily James szerint Ella és a herceg kapcsolata nem olyan egyértelmű alá és fölérendelt viszony, mint a Disney mesében.

Fórum Hungary

 "Sokkal erősebb - állítja - vele nem csak úgy megesnek a dolgok, befolyással van mások életére és a saját sorsára is."

A sztori egyébként nagyjából hű marad a Disney meséhez, van egy szőke kislány, akit édesapja egyedül nevel, majd újranősül, meghal. Innentől pedig a mostoha és a két nővér keseríti Bella vagyis Hamupipőke életét, mindennapjait. Ám jön a JóTündér Keresztanya, varázsol és így a mi Pipőnk ismét(!) találkozik a Herceggel. Itt van eltérés a Disney változatban pl. ekkor találkoznak először. Egymásba szeretnek, de éjfélt üt az óra a lánynak el kell rohannia, és elhagyja a fél üveg cipőjét. A Herceg agyba főbe keresi, megtalálja és boldogan élnek míg meg nem halnak... Valószínű ezzel semmi újdonságot nem mondtam, de így is azt ajánlom, hogy adjatok neki egy esélyt.

c-050-35684r.jpgFórum Hungary

A mostohát Cate Blanchett alakítja, valami olyan elképesztően unszimpi karaktert hoz, amit eddig még sosem láttunk a színésznőtől. Szerintem zseniális, de az ember tényleg megtudná fojtani egy kanál vízben. Ami érdekes, mert én általában szimpatizálok a negatív karakterekkel, na ezzel a banyával, nem tudtam. A két nővér (Hollyday Grainger - Borgiák és Sophie McShera - Downton Abbey) is elképesztő gőgös, beképzelt, elkényeztetett csúf népség. Szerencsétlen Hamupipőkét ténylegesen elkezdi szánni az ember, még rosszabb a sora, mint egy cselédnek, és jóval nehezebb az élete, mint az állandóan táncikáló, daloló Disney-féle Pipőnek.

c-042-30509_rsm.jpgFórum Hungary

Blanchett egyébként nagyon örült a felkérésnek, ő maga is sokszor felolvasta a mesét gyerkőceinek. Így nyilatkozott róla:

"Ez a történet azt tanítja, hogy a világ időnként nagyon rossz hely, sok bátorság kell ahhoz, hogy szembenézzünk vele, és ez nem mindig sikerül, de képesek vagyunk változtatni. És hogy még mindig a kedvesség az egyik legfőbb erény."

Fórum Hungary

Pipő Keresztanyját Helena Bonham Carter játssza, akit szerintem még sosem láttunk ilyen kis cukiskodó, habosbabos, rózsaszín karakter bőrébe bújni. Nagyon furi. Mit szólna ehhez Bellatrix Lestrange vagy éppen Voldemort Nagyúr :D?

c-020-16901_r.jpgFórum Hungary

Mivel ez egy Disney produkció, így elkerülhetetlen a happy end, dehát nincs is ezzel probléma, furán is venné ki magát, ha a rossz nem kapná meg méltó büntetését, vagy a jó nem nyerné el jutalmát. Bár az is érdekes lenne, nem?

Ajánlom a filmet mesék, hercegnők, hercegek, kosztümös mozik, fantasyk kedvelőinek. Ők biztosan nem fognak csalódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr267360482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása