Barát és ellenfél: Fehér Balázs vs. Felcser Máté
2015. március 11. írta: Szilvásgombóc

Barát és ellenfél: Fehér Balázs vs. Felcser Máté

felcser_mate_fotokredit_pejko_gergo.jpgA hazai zenészvilág meghatározó alakjai, akik saját együttesükkel hatalmas sikereket értek el, így nem meglepő, hogy tavaly megjelent közös daluk is rendkívül népszerű lett. Fehér Balázs és Felcser Máté már hosszú évek óta nagyon szoros barátságot ápol, rivalizálás pedig mindeddig alig volt köztük. Most azonban „ellenfelek” lettek, hiszen mindkettőjüket ugyanabban a kategóriában jelölték a Playboy Man of the Yearen.

„Nagyon örülök, hogy Balázst és engem is jelöltek, mert ez számomra azt jelenti, hogy a közös dolgaink biztos befutók lesznek” – mondta Felcser Máté, aki a tavalyi Ő és Én projekt sikerei után Fehér Balázs szólólemezének társproducere lesz. Nem a zenéléssel kezdődött azonban a két frontember kapcsolata.

feher_balazs_fotokredit_eder_krisztian.jpg„Előbb volt a barátság, csak utána jött a munka. Sokszor meglátogattuk egymást még akkor, amikor külön városban éltünk. Máté egyébként zseniális karakter, és bár sokban különbözünk, kicsit olyan, mintha az első perctől kezdve összekapcsolódott volna a lelkünk” – kezdte Fehér Balázs, aki hozzátette szakmailag és emberileg is nagyra tartja zenésztársát. „A legnagyobb erénye szerintem az, hogy kíváncsi és elhivatott, de hozzám hasonlóan ő is küzd a szuperegójával. Ezzel kapcsolatban nagyon sokat tanultam tőle” – mondta el a Carbonfools énekese. 

A Punnany Massif frontembere szerint Balázs már az első találkozásnál belecsapott a közepébe és mesélni kezdett a terveiről, amelyekben Máténak is szerepet szánt. Végül a közös elképzeléseket egy csapatépítő tréningen próbálták formába önteni, ami azonban nem úgy sült el, ahogy tervezték.

„Két alkotótársunkkal kiegészülve mentünk le a Balatonhoz azzal a céllal, hogy kitaláljuk Balázs szólóalbumának koncepcióját. A gyakorlatban viszont néhány óra elteltével FeBával ölre mentünk a bokáig érő vízben. Persze ez nem egy komoly meccs volt, de sajnos be kell vallanom, ebben ő teljesített jobban. Igazából a zenén kívül szinte mindenben eltér az ízlésük, így komoly rivalizálás sohasem volt közöttük” – mesélte Máté.

„Ez azért nem teljesen igaz így” – vette át a szót Balázs. „Az egészséges versenyszellem megvan köztünk is, mindig találunk valamit, amiben összemérjük magunkat, de persze csak a poén kedvéért. Most például biztos vagyok benne, hogy én vagyok az esélyesebb a Playboy díjára. Úgyhogy kedves Máté, azt üzenem, szedd össze magad, ha le akarsz nyomni!”

Üzengetés ide vagy oda, a jelöltek sorsáról csak az olvasók dönthetnek. Március 15-ig még szavazhatsz az alábbi linkre kattintva: http://www.playboy.hu/manoftheyear/

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr407259545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása