Márciusi mozipremierek
2015. március 03. írta: redbandita

Márciusi mozipremierek

Végre elérkeztünk a tavasz első hónapjához! A hazai mozik márciusban is elhoznak számunkra néhány igazán nagy durranást. Talán az egyik legjobban várt film A lázadó, de jön Tim Burton új rendezése, Hugh Jackman sci-fi-ben szerepel, Vince Vaughn és Adam Sandler igyekszik megnevettetni minket. Míg Liam Neeson megint fegyvert ragad, ahogyan Sean Penn is. Jennifer Lopez fiatal fiúval keveredik kalandba, a mesék szerelmeseinek pedig jön egy új Dreamworks film, és Hamupipőke is életre kel. Ti mit vártok leginkább?

Március 5.

A tenger dala [2014] dán-belga-luxemburgi-francia-ír animációs film
Eredeti cím: Song of the Sea
Rendező: Tomm Moore
Főszereplők: mesefigurák
Sztori: A "selkie-k" a vízben fókaként, a szárazföldön emberként élnek. Bennek és Saoirse-nek, a fiatal testvérpárnak fel kell tárnia őseik varázslatos titkait, hogy hazataláljanak. A Brendan Gleesont és Fionnula Flanagant is felvonultató szinkronnak, a Bruno Coulais és az ír Kíla zenekar által szerzett fülbemászó filmzenének is köszönhetően A tenger dala varázslatos, vizuálisan gazdag kalandot kínál. A családi hagyományok és egymás segítése mellett állást foglaló film megmutatja, hogy mindenkiben rejtőzhet egy kis varázserő.

Chappie [2015] amerikai sci-fi
Eredeti cím: Chappie
Rendező: Neill Blomkamp
Főszereplők: Hugh Jackman, Sigourney Weaver
Sztori: Chappyt születésekor elrabolják. Idegen emberek közé kerül, és egy különleges, össze-vissza, teljesen működésképtelen családban nevelkedik. Lassacskán kiderül róla, hogy különleges tehetség, természetfeletti érzékek birtokosa. Egyedi és megismételhetetlen, ám egyben megnevelhetetlen is. És nem mellesleg, ő egy robot...

Csajkor [2014] - francia dráma
Eredeti cím: Bande de filles
Rendező: Céline Sciamma
Főszereplők: Karidja Touré
Sztori: Az afrikai bevándorló családból származó, tizenéves Marieme élete nyomasztó: menekülni szeretne családi háttere, kilátástalan iskolai viszonyai és az őt körülvevő, fiúk által uralt közeg elől. Megismerkedik egy háromfős, szabad szellemű lánycsapattal. Nevet és öltözéket változtat és az iskolát is otthagyja: egyetlen vágya, hogy teljes jogú tagként kerülhessen be a bandába. Abban reménykedik, hogy ez az identitásváltozás jelenti majd számára a szabadsághoz vezető utat és személyisége kiteljesedését.

Csocsó-sztori [2013] spanyol-argentin-indiai-amerikai családi animációs film
Eredeti cím: Metegol
Rendező: Juan José Campanella
Főszereplők: mesefigurák
Sztori: Amadeo egy kicsi faluban él, amit senki sem ismert. Napjait, gyerekkora óta a helyi társadalmi élet központjában, egy kis vendéglőben töltötte, ahol féltve dédelgetett csocsó-asztalán való játék, és titkos szerelme, Lara utáni vágyakozás tette ki a mindennapjait. Megszokott kis élete hirtelen darabokra hullott, amikor a falubéli Ász, mint a világ legjobb labdarúgója visszatér, hogy egy gyermekkori csocsóvereségéért elégtételt vegyen, nem csak Amadeón, hanem az egész falucskán. Ász bosszúja kegyetlen. A falucska lerombolását a vendéglővel kezdi, azon belül is a csocsó asztallal. Amadeo összeomlott világát siratja, amikor hirtelen valami varázslatos történik: csocsóasztalának egyetlen általa megmentett játékosa, CséKá életre kel. A csapat gólvágója bátorságot önt Amadeóba és együtt indulnak útra, hogy megtalálják a csapat többi játékosát Betót, Öcsit, Lisandrót és a többieket. A veszélyes, varázslatos és persze szórakoztató kalandok során, újra összeáll a legendás csapat, hogy megmentsék falujukat, visszahódítsák Larát, és igazi, ütőképes focicsapattá válva egy "igazi" labdarúgó mérkőzésen is legyőzzék Ászt és csapatát.

Nagy szemek [2014] - amerikai életrajzi dráma
Eredeti cím: Big Eyes
Rendező: Tim Burton
Főszereplők: Amy Adams, Christoph Waltz
Sztori: Tim Burton 10 év után kilép a fantáziavilágból és egy életrajzi filmmel áll elő. A dráma középpontjában a Margaret Keane által festett, az '50-es évek Amerikájában hatalmas sikert aratott festmények állnak, amelyeken az összes szereplőnek jellegzetesen nagy szeme van.

Üzlet bármi áron [2015] amerikai vígjáték
Eredeti cím: Unfinished Business
Rendező: Ken Scott
Főszereplők: Vince Vaughn, Dave Franco
Sztori: Üzlet az üzlet. Vagy annak kéne lennie. De egy keményen dolgozó, kis cégét folyton féltő üzletember (Vince Vaughn) valamint két alkalmazottja (Tom Wilkinson és Dave Franco) számára nem ilyen egyértelmű a helyzet. Pedig épp életük legfontosabb szerződését készülnek aláírni, és ezért mindhárman Európába utaznak. És életükben nem követtek el annyi baklövést, mint üzleti útjuk során. Semmi sem alakul a terv szerint, minden lehetséges baleset megtörténik velük, minden lehetetlen hibát elkövetnek, és soha nem az történik, amit szeretnének, vagy ami józan ésszel elvárható volna. Mert az eredeti elképzelés szerint biztosan nem keveredtek volna el egy tömeg szexfétis gyűlésre vagy a világ leggazdagabb országai vezetőinek csúcstalálkozójára. De az igazi üzletember nem adja fel könnyen: bármibe keverednek, igyekeznek kimászni belőle.

Rio, szeretlek [2014] brazil-amerikai romantikus film
Eredeti cím: Rio Eu Te Amo 
Rendező: Andrucha WaddingtonJohn TurturroPaolo SorrentinoCarlos SaldanhaJosé PadilhaFernando MeirellesNadine LabakiSang-soo ImStephan ElliottGuillermo ArriagaVicente AmorimCésar Charlone
Főszereplők: Rodrigo Santoro, Ryan Kwanten
Sztori: 10 rövid szerelmes történet Az Isten városa, A nagy szépség, a Robotzsaru és a Rio 1-2 animációs filmek rendezőitől. A "Szeretlek"-sorozat legújabb része az egzotikus brazil város, Rio de Janeiro antológiája. A Rio, szeretlek! a metropoliszhoz kötődő ódák, romantikus történetek gyűjteménye. Rio sokak szerint Dél-Amerika legszebb városa, amely híres a szambáról, a Copacabana strandjáról, a kulturális sokszínűségéről, a karneválról, a Megváltó Krisztus Szobráról, és a focijáról is, amelyek mind-mind ihletők voltak, és rendkívüli témákat adtak a város és lakói életének megfilmesítéséhez. A 10 epizódból álló filmet 10 rendező készítette, és mindegyik epizód középpontját a város gyönyörűségei és szerethetősége adja. Ez a néhány epizód Rio hatmillió lakosát, a város lüktető mindennapjait mutatja meg: Rio, szeretlek!

Szeretni, inni és énekelni - francia vígjáték
Eredeti cím: Aimer, boire et chanter
Rendező: Alain Resnais
Főszereplők: Sabine Azéma, Hippolyte Girardot
Sztori: Colin és Kathryn, a két műkedvelő színész, miközben az új színdarabot próbálja, szörnyű hírrel kénytelen szembesülni: barátjuk, George halálos beteg, csak hónapjai vannak hátra. Kathryn korábban George szerelme volt, de nem csak az ő élete kezd darabokra hullani a hír hallatán: barátnőinek, Tamarának és Monicának is hatalmas érzelmi válságot jelent az elmúlás közelsége. Eddig eltemetett vágyaik és érzelmeik újra életre kelnek. Tiszteletre méltó, nyárspolgári férjeik nagy megrökönyödésére azon kezdenek vitatkozni, melyikük kísérje George-ot utolsó nyaralására.

Március 12.

2001 - Űrodüsszeia [1968] amerikai sci-fi
Eredeti cím: 2001: A Space Odyssey
Rendező: Stanley Kubrick
Főszereplők: Gary lockwood, Keir Dullea, William Sylvester
Sztori: Valamikor a távoli múltban, az emberiség hajnalán a különös, fekete monolittal való találkozásnak köszönhetően a majomemberek fölfedezik a tüzet és az eszközhasználatot. Évezredekkel később amerikai kutatók hasonló oszlopra bukkannak a Holdon, amely rejtélyes rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíció indul útnak, hogy megvizsgálja, kinek szólhat az üzenet. A hosszú út alatt a fedélzeti komputer meghibásodik, és ez a legénység életébe kerül. Az egyetlen túlélő a visszatérés reménye nélkül mégis megpróbálja teljesíteni a küldetést.

A cipőbűvölő [2015] - amerikai víjáték
Eredeti cím: The Cobbler
Rendező: Thomas McCarthy
Főszereplők: Adam Sandler, Steve Buscemi, Dustin Hoffman
Sztori: Adam Sandler egy magányos New York-i cipészt alakít, aki hirtelen ráeszmél, hogy elment mellette az élet. A amikor rálel a családi örökségre, amely mágikus módon lehetővé teszi, hogy mások (cipőjébe) helyébe kerüljön, minden megváltozik.

Éjszakai hajsza [2015] - amerikai krimi
Eredeti cím: Run All Night
Rendező: Jaume  Collet-Serra
Főszereplők: Liam Neeson, Ed Harris
Sztori: Egy hivatásos bérgyilkos (Liam Neeson), aki már azt fontolgatta, hogy visszavonul a szakmájától, kénytelen újra akcióba lendülni. És ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint eddig bármelyik munkája - pedig nem is fizet érte senki. Most saját maga a megbízója. A célpontja nem más, mint egykori főnöke, a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi: most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerül is.

Elemi szerelem [2015] - francia romantikus film
Eredeti cím: Une Rencontre
Rendező: Lisa Azuelos
Főszereplők: Sophie Marceau, Lisa Azuleos
Sztori: Elsa sikeres írónő. Pierre sikeres ügyvéd. Pierre tizenöt éve él boldog házasságban családapaként. A mai napig szerelmes feleségébe, élvezi a családjával töltött időt, és a vele járó mindennapi teendőket is. Egyik este, egy összejövetelen találkozik a gyönyörű Elsa-val, és azonnal felforrósodik köztük a levegő, mindkettőjükben azonnal fellángol valami. Egyértelmű vonzalmukat igyekeznek felelősen kezelni. Pierre felesége iránt érzett szerelme, és Elsa szabálya, miszerint házas férfivel nem randizik, visszatartja őket attól, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. Ám amikor pár nappal később véletlenül ismét egymásba botlanak, a vonzalom rajongásba csap át. Tovább már nem tudják titkolni, hogy elválásuk óta ott élnek egymás fantáziájában, és a képzelet és a valóság hamarosan összemosódik számukra.

Nicolas az iskolában [2009] - francia családi film
Eredeti cím: Le Petit Nicolas
Rendező: Laurent Tirard
Főszereplők: Maxime Godard
Sztori: Nicolas egy francia kisiskolás, kinek élete felhőtlen, a szülei imádják, az iskolában rengeteg barátja van, minden úgy tökéletes, ahogy van. Egy szép napon azonban Nicolas megsejti, hogy hamarosan kistesója születik. Attól tart, hogy élete ezután teljesen megfog változni.

Őrült szerelem [2014] osztrák romantikus film
Eredeti cím: Amour fou
Rendező: Jessica Hausner
Főszereplők: Christian Friedel, Birte Schnoeink
Sztori: Berlin, a romantika kora. Az ifjú költő, Heinrich a szerelem által próbálja különös módon legyőzni az elkerülhetetlen halált, de nem sikerül szkeptikus unokanővérét, Marie-t bevonnia öngyilkossági tervébe. Megpróbál felülemelkedni Marie érzéketlensége feletti elkeseredésén, amikor véletlenül megismerkedik Henriette-tel, aki egy üzletfelének a felesége. Heinrich ajánlata eleinte vonzónak tetszik a fiatalasszony számára - de csak addig, amíg halálos betegségére fény nem derül. Az Amour fou romantikus film, amelyet Heinrich von Kleist 1811-ben elkövetett öngyilkosságának története ihletett.

 Március 19.

A küzdők [2014] - francia vígjáték
Eredeti cím: Les Combattants
Rendező: Thomas Cailley
Főszereplők: Kévin Azais, Adele Haenel
Sztori: A tinédzser Arnaud (Kévin Azais) nyáron besegít a család asztalos vállalkozásába. Az egyik ügyfélnél ismerkedik meg a nagyszájú és csodaszép Madeleine-nel (Adele Haenel), akinek magabiztossága egyszerre lenyűgözi és rabul ejti a fiút. Amikor a lány katonai kiképzőtáborba megy, ő is csatlakozik, még nem sejtve, szerelme milyen veszélybe sodorja ezzel.

A lázadó (A beavatott 2. rész) [2015] - amerikai akció sci-fi 
Eredeti cím: Insurgent
Rendező: Robert Schwentle
Főszereplők: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
Sztori: A lázadó emeli a tétet: Tris (Woodley) szövetségeseket és válaszokat keres a futurisztikus Chicago romjai között. Négyessel (James) együtt menekülniük kell a műveltek csoportjának hataloméhes vezetője, Jeanine (Winslet) elől. Az idővel versenyt futva Trisnek rá kell jönnie, hogy családja milyen titok miatt áldozta fel életét és miért próbálja meg a műveltek vezére megállítani őket mindenáron. Múltbeli választásai kísértik, de megtenne mindent azért, hogy megvédje szeretteit. Trisnek Négyessel az oldalán lehetetlen feladatok sorával kell szembeszállnia, hogy feltárja a múlt igazságát.

Az új barátnő [2015] - francia dráma
Eredeti cím: Une Nouvelle amie
Rendező: François Ozon
Főszereplők: Romain Duris, Anaïs Demoustire
Sztori: Claire mély depresszióba esik, miután elveszíti legjobb barátnőjét. Egy nap különös felfedezést tesz elhunyt barátnője férjével kapcsolatban, ami megváltoztatja életét.

Fácángyilkosok [2014] dán thriller
Eredeti cím: Fasandræberne
Rendező: Mikkel Nørgaard
Főszereplők: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares
Sztori: Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy fiatal ikerpárt. A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta. Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd az esettel. Carl Morck nyomozó és társa beleássa magát az ügybe, és hamar rájönnek, hogy a bűncselekmény körül valami bűzlik. A meglévő nyomok egy, a testvérpár meggyilkolásával egy időben eltűnt lányhoz vezetnek, ám hamar kiderül, hogy nem csak a nyomozók próbálják elszántan felkutatni a nőt, hogy a hiányzó információkat megszerezzék tőle. Az ország három legbefolyásosabb köreiből néhányan szintén kétségbeesetten kutatnak az utcán élő nő után, mert olyan tudás birtokában van, ami egy életre tönkreteheti őket. A hajtóvadászat kezdetét veszi.

Hamupipőke [2015] amerikai film
Eredeti cím: Cinderella
Rendező: Kenneth Branagh
Főszereplők: Lily James, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter
Sztori: A klasszikus mese élőszereplős feldolgozása a fiatal Ella (Lily James) történetét meséli el, akinek kereskedő apja újból megnősül Ella édesanyjának halála után. A lány szeretettel fogadja új mostohaanyját (Cate Blanchett) és lányait, Anastasiát (Holliday Grainger) és Drisellát (Sophie McShera). Azonban, amikor édesapja is váratlanul meghal, a lány hirtelen egy féltékeny és kegyetlen családban találja magát, új rokonai kénye-kedvének kiszolgáltatva. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák rá és cselédként tartják a háznál, Ella nem adja fel a reményt és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: ?légy bátor és kedves?. Ezért fogát összeszorítva tűri, hogy mostohaanyja és lányai lépten-nyomon kihasználják. Amikor találkozik egy jóképű idegennel az erdőben, Ella nem is tudja, hogy egy álruhás herceggel (Richard Madden) sodorta össze a sors, akiben igazi társra lel. Amikor a királyi udvar meghívókat küld szét a birodalom összes hajadonjának, Ella reménykedni kezd, hogy ismét találkozhat a sármos Kittel. Azonban gonosz mostohaanyja megtiltja a lánynak, hogy részt vegyen a bálon és még ruháját is szétszaggatja. De persze, ahogy a tündérmesékben lenni szokott, a segítség sem várat magára sokat. Egy kedves koldus öregasszony (Helena Bonham Carter) néhány egér és egy hatalmas sütőtök segítségével örökre megváltoztatja a fiatal lány életét.

Samba [2014] - francia romantikus vígjáték
Eredeti cím: Samba
Rendező: Eric Toledano, Olivier Nakache
Főszereplők: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg
Sztori: A szenegáli bevándorló Samba (Omar Sy) Franciaországban egy hotel mosogatófiújaként dolgozik, megtakarított pénzét pedig családjának küldi haza. Amikor egy állásinterjún elutasítják, felmerül a veszélye, hogy kiutasítják az országból. A félénk bevándorlási hivatalbeli alkalmazott, Alice (Charlotte Gainsbourg) megígéri, hogy segít neki, ám hiába kellene távolságot tartania, az életvidám, sármos férfinak nem tud ellenállni és kis idő elteltével belé habarodik. A Samba érzékeny emberi történet pompás humorral és a vígjátéki vonal mellett felszínre törő érzelmekkel.

Március 26.

A 7. törpe [2014] német animációs film
Eredeti cím: Der 7bte Zwerg
Rendező: Harald Siepermann, Boris Aljinovic
Főszereplők: mesefigurák
Sztori: Csipkerózsikát egy gonosz átok évszázados álomba szenderíti, a kastély összes lakójával együtt. Csak egy szerelmes csók segíthet. A hét törpe elindul, hogy megtalálják a herceget, aki felébresztheti az alvó királyságot.

A szomszéd fiú [2014] - amerikai thriller
Eredeti cím: The Boy Next Door
Rendező: Rob Cohen
Főszereplők: Jennifer Lopez, Ryan Guzman
Sztori: A férjétől frissen elvált Claire (Jennifer Lopez) józan ítélőképességét elveszítve egy éjszakás kalandba bonyolódik tinédzser fiának legjobb barátjával, akit Ryan Guzman alakít. A bajok akkor kezdődnek, amikor Claire megpróbál hirtelen véget vetni a fiú vonzalmának, mert attól tart, hogy Noah rajongása túl hevessé vált.

Bérhaverok [2015] amerikai romantikus vígjáték
Eredeti cím: The Wedding Ring
Rendező: Jeremy Garelick
Főszereplők: Josh Gad, Kaley Cuoco-Sweeting, Kevin Hart
Sztori: Egy balféknek is jár a boldog esküvő. Doug (Josh Gad) legalábbis ebben reménykedik, így menyasszonyának, álmai nőjének azt hazudja, hogy rengeteg barátja van, vagy hét vőfélyt szervezett már a legjobb cimbikből és a tanúja pedig a legeslegjobb haver lesz. A lagzi viszont vészesen közeledik, és Doug képtelen beújítani legalább egy balekot, akit otthon bemutathatna. Így jut el Jimmy (Kevin Hart) cégéhez. A nagydumás kiscsávó vállalata pont a Doughoz hasonló lúzerek miatt megy jól: hívásra régi iskolatársnak, gyerekkori pajtásnak adja ki magát, igény szerint tanú vagy vőfély. A lényeg, hogy hazudik, mint a vízfolyás, és mestere a sosem volt közös emlékek kitalálásának és előadásának. Ő szervezi össze azt a hét gyanús figurát is, akiknek az a feladata, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék pirulós és dadogós, de nagyon szerelmes hősünk élete nagy napját. De az is lehet, hogy végül inkább tönkre teszik.

Gunman [2015] angol film
Eredeti cím: The Gunman
Rendező: Pierre Morel
Főszereplők: Sean Penn, Javier Bardem, Idris Elba
Sztori: Sean Penn egy ügynököt alakít, akit elárul a szervezet, amelynek dolgozik. AFél Európán át tartó hajtóvadászat indul ellene. Az Elrabolva rendezőjének új filmjében felbukkan még Javier Bardem és Idris Elba.

Végre otthon! [2015] amerikai animációs film
Eredeti cím: Home
Rendező: Tim Johnson
Főszereplők: mesehősök
Sztori: A Galaxis legidegesítőbben optimista űrlénye, akit az sem lendít ki mindent átfogó boldogságából, hogy saját népe üldözi keresztül a világűrön, a Földön bujkál. Egy mogorva, magányos és makacs kamaszlány talál rá, és bár sem a világlátásukban sem a végtagjaik számában nincs bennük semmi közös, mégis társulnak. Igaz, csak azért, mert muszáj. A jövevény üldözői rájuk találnak, és a nyomukba vetik magukat. Mit tehetnének erre ők? Menekülnek, és közben azon törik a fejüket, hogyan menthetnék meg a bolygót, melyet már mindketten otthonuknak éreznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr787236917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása