Négy Golden Globe-díjra jelölték a Kódjátszmát
2014. december 12. írta: redbandita

Négy Golden Globe-díjra jelölték a Kódjátszmát

Legjobb film, Legjobb forgatókönyv, Legjobb férfi főszereplő (dráma) és Legjobb női mellékszereplő (dráma) kategóriákban kapott Golden Globe-jelölést a Kódjátszma (12) című film a Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetségétől. A BAFTA-díjas norvég Morten Tyldum filmje az Enigma-kód feltöréséről önmagában is izgalmas történet, azonban a kódot feltörő Alan Turing matematikus élettörténetével kiegészülve hihetetlenül izgalmas és egyben szívszaggató dráma is. A rejtőzködésre kényszerülő zseni megformálója, és a Golden Globe várományosa Nagy-Britannia egyik legnagyobb sztárja, a Sherlock-sorozatból vagy a 12 év rabszolgaságból ismert Benedict Cumberbatch. A női főszerepet, Turing egyik legközelebbi barátját és bizalmasát Joan Clarke-ot a szintén brit Keira Knightley kelti életre.

unnamed_11.jpgfórumhungary

A film a most induló díjátadó szezon egyik nagy várományosa, a közelmúltban ugyanezekben a kategóriákban kapott jelöltést a Brit Filmakadémiától BAFTA-díjakra, és igazi közönségsiker mindenhol: kimagasló eredményekkel nyitott az Egyesült Államokbeli  illetve a nagy-britanniai mozikban is.

A Tina Fey és Amy Phoeler által vezetett Golden Globe átadóra január 11-én kerül sor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr496978439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása