Decemberi mozipremierek
2014. december 08. írta: redbandita

Decemberi mozipremierek

Számomra elég hihetetlen, de máris elérkeztünk az év utolsó hónapjához, így pedig az idén decemberben mozikba kerülő alkotásokhoz is. Ti melyiket várjátok?

tumblr_mx5hfmp5ma1s0x8rpo3_500.png

December 4.

  • A fogoly - kanadai thriller
    Eredeti cím: The Captive
    Rendező: Atom Egoyan
    Szereplők: Ryan Reynolds, Rosario Dawson
    Sztori: A 9 éves Cassandrának nyoma vész. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később Matthew (Ryan Reynolds), az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ráadásul egyszer csak olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi ugyan kevés segítségre számíthat, de Nicole (Rosario Dawson), a pedofil-ügyekben jártas nyomozó mellette van. 

  • Berosált a rezesbanda - magyar ifjúsági film
    Rendező: Mátyássi Áron
    Szereplők:Szemző Simon, Sipos Tamás, Hollósi Frigyes, Schneider Zoltán, Hevér Gábor
    Sztori: Kukucs város iskolájában kísérleti osztályt indítottak Riminyák tanár úr vezetésével. Riminyák szigorú, porosz elveket valló tanár, aki egy óra alatt kétszer is képes lefeleltetni az osztályt. És ez még a kisebb hibái közül való! Nem csoda hát, ha az ötletes Szinyák vezetésével eltérítik az iskolabuszt, és az egész osztály beveszi magát az erdőbe. Beköltöznek az üresen álló orosz laktanyába, ahol hamarosan kiderül, hogy társaságuk is van Igor, az itt maradt orosz katona személyében. Igor átveszi a parancsnokságot, és kemény kiképzésbe részesíti az ifjúságot. Hamarosan rájönnek a gyerekek, hogy Riminyák tanár úrnál talán könnyebb volt az élet. A kukucsi városi híradón keresztül tárgyalnak a szülőkkel és az iskolával, feltételként szabva Riminyák elbocsájtását...

  • Körberajzolva - francia vígjáték
    Eredeti cím: Je fais le mort
    Rendező: Jean-Paul Salomé
    Szereplők: François Damiens, Géraldine Nakache
    Sztori: A mulatságos vígjáték hőse, a negyvenéves Jean (François Damiens) jobb napokat látott színész, aki eljutott élete mélypontjára. Végső elkeseredésében élete legbizarrabb munkáját vállalja el: rendőrségi helyszínelésekre ugrik be, a holttest megformálójaként segítve a nyomozók munkáját. A maximalista, éppen ezért nehéz természetű férfi hamar túllép a hatáskörén. A rendőrség hagyja, hogy segítsen nekik egy furcsa gyilkosságsorozat utáni nyomozásban a Megeve síparadicsomában, ezzel azonban Jean nem csak egy bájos lány (Géraldine Nakache) és a helybéliek, de a gyilkos figyelmét is magára vonja.

  • Swing - magyar zenés vígjáték
    Rendező: Fazekas Csaba
    Szereplők: Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari, Kulka János
    Sztori: Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?

December 11.

  • Brooklyn legdühösebb embere - amerikai vígjáték
    Eredeti cím: The Angriest Man in Brooklyn
    Rendező: Phil Alden Robinson
    Szereplők: Robin Williams, Mila Kunis, Peter Dinklage
    Sztori: Henry Altmann, egy, az életében bekövetkezett tragédia folytán a világ leggorombább férfijává vált. Személyiségének gyökeres megváltozására akkor döbben rá, amikor a Brooklyni Kórház fiatal orvosa egy vizsgálaton tévesen diagnosztizálva azt mondja neki, hogy agyi aneurizmája miatt életének további kilátásai nem túl jók. Henry követeli orvosától, hogy mondja meg, mennyi ideje van hátra, aki jobb híján mindössze 90 percet saccol páciensének. A rossz hírt és fennmaradó idejét a férfi arra használja fel, hogy újra jobb emberré váljon és megpróbálja kapcsolatait rendbe hozni - másfél óra alatt próbál meg kibékülni feleségével, fiával, testvérével és barátaival.

  • Dumb és Dumber Kettyó - amerikai vígjáték
    Eredeti cím: Dumb and Dumber To
    Rendező: Peter Farelly, Bobby Farelly
    Szereplők: Jim Carrey, Jeff Daniels, Bill Murray
    Sztori: Húsz év telt el Dumb és Dumber feltűnése óta, ám a két hős ez idő alatt egy cseppet sem változott - legalábbis ami az agyi kapacitásukat illeti. Dumb katatón állapotban, egy szanatóriumban múlatja az időt, mióta álmai asszonya elutasította, Dumbernek pedig sürgősen új vesére van szüksége. Mit ad isten, kiderül, hogy van egy felnőtt lánya - a tökéletes donor, akit már csak meg kell találnia. Miután Dumb bevallja, hogy két évtizedig megjátszotta magát, és valójában kutya baja, a nyerő páros hatalmas lelkesedéssel veti bele magát a családegyesítésbe. És ha ők egyszer útra kelnek, kő kövön nem marad.

  • Exodus - Istenek és királyok - amerikai-brit-spanyol kalandfilm
    Eredeti cím: Exodus: Gods and Kings
    Rendező: Ridley Scott
    Szereplők: Christian Bale, Joel Edgerton, Sigourney Weaver
    Sztori: A világ egyik legismertebb történetében Mózest a fáraó lánya menti ki a Nílusból és hercegként neveli fel. A férfi gyilkol, menekülése közben találkozik az Úrral. Szembefordul az istenkirállyal, és végül kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból de az Ígéret Földjére már nem léphet be.

  • Godard: Búcsú a nyelvtől - francia dráma
    Eredeti cím: Adieu au langage
    Rendező: Jean-Luc Godard
    Szereplők: Héloise Godet, Kamel Abdeli
    Sztori: Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás iránt. Szenvedélyesek, veszekszenek, pofonok csattannak el. Egy kutya közben város és vidék közt kóborol. Múlnak az évszakok. A férfi és a nő újratalálkoznak. A kutya köztük találja magát. Az egyik a másikban él, a másik a harmadikban és így élnek ők hárman együtt. A nő férje azonban mindent tönkretesz, és ezzel egy második film kezdődik: ugyanaz, mint az első és mégsem az.

  • Lovagok háborúja 2 - Harc a trónért - brit-szerb kalandfilm
    Eredeti cím: Ironclad: Battle for Blood
    Rendező: Jonathan English
    Szereplők: Michelle Fairley, Roxanne McKee
    Sztori: A nagysikerű első részt követően Jonathan English elkészítette a Lovagok háborúja második részét Michelle Fairley és Tom Austen főszereplésével. A történetben a Rochester kastély ostromának túlélői próbálják feltartóztatni a kelta fosztogatókat, megvédve így családjukat és megmaradt birtokaikat.

 

  • Mázli a csodakutya - angol vígjáték
    Eredeti cím: Pudsey The Dog: The Movie
    Rendező: Nick Moore
    Szereplők: Izzy Meikle-Small, Jessica Hynes
    Sztori: Mázli megszökik gazdájától, és inkább szabadon, az utcán tengeti mindennapjait, egészen addig, míg bele nem botlik egy kedves családba, akik örömmel befogadják a kóbor kutyust. Molly, George, Tommy és Gail épp költöznek, egy csendes, nyugodt kis faluba teszik át székhelyüket. Ahogy megérkeznek, az új családtag azonnal akcióba lép, hogy megakadályozza a házi úr, Mr. Thorne gonosz tervét.

 

  • Paddington - brit-francia családi film
    Eredeti cím: Paddington
    Rendező: Paul King
    Szereplők: Nicole Kidman, Sally Hawkins
    Sztori: Paddington, a mackó a legsötétebb perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével. A néni egy angol felfedezővel történő találkozás után abban a szellemben nevelte unokaöccsét, hogy az izgalmas londoni életről álmodozzon. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni úgy dönt, hogy felcsempészi Paddingtont egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. A mackó egyedül érkezik meg a Paddington állomásra, ahol azonnal szembesül vele, hogy az élet a nagyvárosban nem pont olyan, amilyennek megálmodta. Szerencsére találkozik a kedves Brown családdal, akik a mackóra nyakában egy kartonpapírral találnak rá: "Kérem, törődjenek ezzel a medvével! Köszönöm!" Átmenetileg befogadják, míg Paddington elindul megkeresni a felfedezőt, aki annak idején olyan nagy hatást tett Lucy nénire. Csakhogy a mackóra szemet vet egy sötétlelkű állatpreparátor, és hamarosan veszélybe kerül otthona, sőt, még az élete is!

December 18.

  • A hobbit - Az öt sereg csatája - amerikai-új-zélandi fantasy
    Eredeti cím: The Hobbit: The Batlle of the Five Armies
    Rendező: Peter Jackson
    Szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage
    Sztori: Miközben sikeres visszahódították otthonukat Smaugtól, a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra, a Tóvárosra. 

  • Eszeveszett mesék - argentín-spanyol vígjáték
    Eredeti cím: Relatos salvajes
    Rendező: Damián Szifrón
    Szereplők: Ricardo Darín
    Sztori: Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.

  • Szexterápia - ausztrál vígjáték
    Eredeti cím: The Little Death
    Rendező: Josh Lawson
    Szereplők: Bojana Novakovic, Josh Lawson, Ben Lawson
    Sztori: Valahol Ausztráliában, egy idilli, szép házakkal szegélyezett utcában öt pár lakik. Vannak köztük friss házasok, a megszokásba beleunt gyerekesek, eljegyzésben, illetve gyermekáldásban reménykedők. Egyvalami közös bennük: mindannyian titkos szexuális vágyakat dédelgetnek, és szenvedélyeik hajszolása abszurd és komikus helyzetekbe sodorja őket. A Szexterápia az orgazmus köré építi az öt történetszálból összefonódó cselekményt, de a testiségen kívül másról is szól: szerelemről, önzésről és önzetlenségről, hazugságságról és őszinteségről, és legfőképpen az egymás közti kommunikációról. A helyenként meghökkentő, máshol megható, egy ponton összetalálkozó történetek könnyed szórakozást ígérnek sok nevetéssel, ugyanakkor tabukat feszegetnek és elgondolkodtatnak a párkapcsolatok működéséről is.

  • Válás francia módra - francia-olasz romantikus vígjáték
    Eredeti cím: L'ex de ma vie
    Rendező: Dorothée Sebbagh
    Szereplők: Géraldine Nakache, Kim Rossi Stuart
    Sztori: Ariane és Nino házassága egy másodperc alatt zátonyra fut, amikor a nő bejelenti, hogy válni akar, mert beleszeretett egy ismert karmesterbe, aki megkérte a kezét és az esküvő után Amerikába költöznek. Ám Olaszországban egy válás három évig is eltart, ezért a nő azt javasolja férjének, hogy utazzanak el Franciaországba, ahol nyolc nap alatt letudhatják a procedúrát. A hírből alig ocsúdó Nino egy feltétellel megy bele a válásba: ha Párizsban a papírmunka közben bepótolják nászútjukat, amit éppen a szerelem városába terveztek, de sosem jutott rá idejük. Párizs romantikus díszletében pedig Ninonak egy további titkos szándéka is van.

  • Zűrös olasz esküvő - olasz vígjáték
    Eredeti cím: Un matrimonio da favola
    Rendező: Carlo Vanzina
    Szereplők: Luca Angeletti, Osvárt Andrea
    Sztori: A Zűrös olasz esküvő öt jó barát történetét meséli el, akiket a közös gimnáziumi kalandok, a foci, a barátság és a szerelem úgy tűnik, örökre összeköt. Ahogy azonban az lenni szokott, húsz évvel később meglepetten tapasztalják, hogy az élet mennyire különböző irányba sodorta őket. Daniele az egyetlen, aki közülük látszólag sikeres életet él, és ennek megkoronázásaként egy svájci hétvégére hívja meg egykori pajtásait, hogy vegyenek részt az esküvőjén.

December 25.

  • A hetedik fiú - amerikai-brit-kanadai-kínai fantasy film
    Eredeti cím: Seventh Son
    Rendező: Szergej Bodrov
    Szereplők: Ben Barnes, Jeff Bridges, Julianne Moore
    Sztori: Egy régmúlt korban gonosz erő készül elszabadulni, mely újra felszítja a háborúságot az emberiség és a természetfeletti erők között. Gregory Mester egy lovag, aki századokkal ezelőtt foglyul ejtette a gonosz erőkkel bíró boszorkányt, Malkin Anyát. Azonban a boszorkány megszökött, és most bosszút forral. Malkin Anya összehívja a követőit minden inkarnációjából, és szörnyű haragját a gyanútlan világra akarja zúdítani. Csak egy valaki állhat az útjába: Gregory Mester. Gregory szemtől szembe kerül a gonosszal, melynek eljövetelétől mindig is rettegett. A következő teliholdig meg kell tennie azt, ami általában évekig tart: be kell tanítania új tanítványát, Tom Wardot, hogy legyőzhesse a semmihez sem fogható sötét mágiát. Az emberiség utolsó reménye a hetedik fiú hetedik fia.

  • Asterix - Az istenek otthona - francia családi animációs film
    Eredeti cím: Astérix: Le domaine des dieux
    Rendező: Alexandre Astier, Louis Clichy
    Sztori: Az időszámítás csak ötven év múlva kezdődik, de a rómaiak már rég elfoglalták egész Galliát. Az egészet? Nem! Egyetlen falu lakói ellenállnak a hatalmas sereggel érkező hódítóknak, és mindenkit, aki egy kicsit is rómainak tűnik, messzire kergetnek. Julius Caesar már nagyon unja ezt a helyzetet, és úgy dönt, taktikát változtat. Ha erővel nem megy, más módon hajtja rabigába a verhetetlennek tűnő gallokat: a civilizáció örömeivel. A falu közelében építkezés kezdődik: a földből kinövő Istenek otthona minden luxussal, kényelemmel és kényeztetéssel felszerelt, csili-vili új hazát ígér - ennek pedig jóval nehezebb ellenállni, mint a kardoknak meg pofonoknak. Kivéve, ha agyas és izmos hőseink, Asterix és Obelix előrukkol valami ravasz tervvel, mely keresztülhúzza a cézár számításait.

  • Éjszaka a múzeumban 3 - A fáraó titka - amerikai-brit kalandfilm
    Eredeti cím: Night At the Museum: secret of the Tomb
    Rendező: Shawn Levy
    Szereplők: Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson
    Sztori: Sokáig nem tudta a világ, milyen izgalmas, tarkabarka élet zajlik egy múzeumban zárás után. Egy kezdő múzeumőr, Larry Daley (Ben Stiller) kellett hozzá - azóta a múzeum nem poros tárlókat és unalmas, udvarias álldogálást jelent, hanem kalandot, veszélyt és játékot. De a New York-i Természettudományi Múzeum és a washingtoni Smithsonian még nem volt minden.  Az éjjeliőr újra felveszi egyenruháját és övére akasztja a tekintélynövelő nagy zseblámpát. A látogatók hazamennek, egy múzeum bezárt: kezdődhet az új kaland!

  • Hogyan írjunk szerelmet? - amerikai romantikus film
    Eredeti cím: The Rewrite
    Rendező: Marc Lawrence
    Szereplők: Hugh Grant, Marisai Tomei
    Sztori: A jobb napokat látott forgatókönyvíró, Keith Michaels (Hugh Grant) egyszer csak azon kapja magát, hogy egy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. Ám megváltozik a hozzáállása, amikor találkozik Hollyval (Marisa Tomei), akivel hamarosan rájönnek, hogy mindketten ugyan azt várják az élettől: egy második lehetőséget.

  • Újrahasznosított szerelem - svájci vígjáték
    Eredeti cím: Recycling Lily
    Rendező: Pierre Monnard
    Szereplők: Bruno Cathomas, Johanna Bantzer
    Sztori: Egy német-svájci városban, ahol a tisztaság uralja az utcákat, egy szemétfelügyelő szerelmi története bontakozik ki. A hölgy Lily, egy gyorsétterem felszolgálója, aki egyben egyedülálló anyuka. A felügyelő közeledését Lily elutasítja, ámde lányával kötött szoros barátságának és a férfi odaadásának nem tud ellenállni. Szerelmük beteljesedik, azonban konfliktust rejt Lily szenvedélybetegsége: ugyanis beteges gyűjtögetése szembeállítja őt a város működésével. Amikor a polgármester rájön, hogy a szemét, amelyet Lily lánya az utcán hagy, kihez tartozik, rendőrségi beavatkozást rendel el a nő ellen. A felügyelő ezt tétlenül végignézi, azonban hamar rájön, hogy hatalmas hibát követett el ezért visszahódítja a nőt és a kislány bizalmát.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr536966831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása