Derült égből fasírt 2. - Cloudy With A Chance Of MeatBalls 2 [2013]
2014. november 13. írta: redbandita

Derült égből fasírt 2. - Cloudy With A Chance Of MeatBalls 2 [2013]

A második fogás alcímmel érkezett tavaly a mozikba a folytatás, csak tudnám, hogy minek??? Mert már az első se volt éppenséggel lélegzetelállító, vagy humoros alkotás. Sajnos... Ha ez lehetséges, akkor ez a második rész még a 2009-es verziónál is unalmasabb, vontatottabb, már már nézhetetlen kategória. Pedig én aztán nagyon szeretem az animációs filmeket, így ha még rajtam is kifog valami, akkor ott már nagy gáz van... A filmet leginkább ABC-s projektünk miatt néztem meg, de nem kellett volna.

Hat éven aluliak számára nem ajánlott

Cloudy2_online_plakatok3.jpgInterCom

A sztori

A történet tulajdonképpen ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt. Flint Lockwood (magyar hangja Hevér Gábor)és barátai megmentik Halfalvát a végzetes kajaesőtől, amit egyébként az őrült zseni találmánya okoz. Most is Halfalván járunk, de nagyon úgy fest, hogy Flintnek és az összes lakónak el kell hagynia a várost, mert a gépezete nem semmisült meg teljesen és most éppen furcsa kajaszörnyeket teremt.

Derult_egbol_fasirt2_A_masodik_fogas (30).JPGInterCom

Flint nagyon örül mikor megtudja, hogy a város kiürítését, a gép megsemmisítését, majd a visszatelepítést gyerekkori (és mostani) példaképe, Chester V. és annak vállalata, a Live fogja végezni. Flinnt mindig is arra vágyott, hogy találmányait egyszer megmutathassa Chesternek, akár az elismerését is kivívja vagy éppenséggel bekerüljön a férfi elit feltalálóinak körébe.

Ez a Chester amúgy nem teljesen ép, vagy nincs ki mind a négy kereke, az biztos. Teljesen bolond, állandóan pörög, és az első perctől érezni, hogy nem őszinte. A magyar hangot amúgy Mikó István szolgáltatja a karakternek.

Flint bekerül a vállalathoz, egész nap csak feltalál, vagy éppen ötletel. Ez lenne álmai melója, főleg miután megbízzák, hogy térjen vissza Halfalvára, találja meg egykori gépezetét és semmisítse meg. A srác ezt egyedül akarja csinálni, de atán rádöbben, hogy barátai nélkül nem menne semmire sem.

Derult_egbol_fasirt_2_jelenetfoto_1.JPGInterCom

Így tehát Flint és barátai, köztük a mostanra riporterré avanzsáló Sam Sparks (eredeti szinkronja Anna Faris), a rendőrből baristává változó Earl, a még mindig csirke Brent, Flint apukája, Tim Lockwood, Manny az operatőr és persze Steve a "beszélő" majom hazatérnek, hogy megmentsék a várost. Megjegyzem utóbbinak az Így jártam anyátokkal Barney-ja, Neil Patrick Harris kölcsönzi a hangot.

Derult_egbol_fasirt2_A_masodik_fogas (25).JPG

Na de mire számítsanak? Vagy mire számíthatunk mi nézők? Elvetemült kajaszörnyekre... Például almáspiton, banánstrucc, sárgadinka, dúvagdalt, uborkánya, sajtpók, flamangó, vízikrumpló, moszkitoszt, dinnyefánt, hagymaszaurusz. Vannak azért egyszerűbben megjegyezhetőek is, mint Eper, Ubi vagy Póré. Utóbbiak talán a kevésbé veszélyesek, bár vannak, akik még ezekben a már már cuki lényekben sem bíznak.

Derult_egbol_fasirt2_A_masodik_fogas (33).JPGInterCom

Saméknek egyre gyanúsabb Chester, vagy annak jószándéka, és már abban sem biztosak, hogy tényleg ki kell e írtani ezeket a lényeket. Szokáshoz hűen Flint megint teljes mértékben saját feje után megy, senkire sem hallgat, amivel nagy bajba sodor mindenkit.

Derult_egbol_fasirt2_A_masodik_fogas (31).JPGInterCom

Zene

Paul McCartney szereti a fasírtot és szeret együtt nevetni tízéves lányával, ezért a filmben felhangzik vadonatúj száma, új lemezének címadó dala, a New.

– Van egy rész a filmben, melyben a mi dilinyós tudósunk optimistán néz a jövőbe, úgy érzi, új kezdet, új kaland vár rá – mesélte Lia Vollack, a Sony Pictures zenei vezetője. – Amikor meghallottuk ezt a számot,tudtuk, hogy tökéletes: minden néző rögtön érteni, érezni fogja, miről van szó. És Sir McCartney-t egy percig sem kellett győzködni, hogy odaadja a jogokat. Szerencsére látta az első részt.

– A lányommal láttam az első részt, nagyon élveztem, és örülök, hogy a New benne lesz a folytatásban – tette ehhez hozzá Paul McCartney. – És fogadnék, hogy a lányom is nagyon büszke lesz rám.

Nem is tudom kinek ajánljam a filmet, talán a gyerkőcöknek úgy 6-8 év között tetszeni fog, de azért nem vennék rá mérget. Nagyon remélem, hogy a Sony nem tervez egy harmadik fogást, mert az már biztos a torkukon akadna...

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr266890113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása