Villám és varázsló - The House of Magic [2013]
2014. szeptember 01. írta: redbandita

Villám és varázsló - The House of Magic [2013]

Bár 2013-as alkotás, nálunk csak idén augusztusban kerül mozikba ez a belga animációs film. Kedves kis történet, vicces karakterekkel és akár felnőttek számára is élvezhető poénokkal. Szerencsére senki sem fakad dalra benne, mint a Disney mesékbe, és bár nem egy Hollywood-i szuperprodukció mégis érdemes akár 3D-ben is megnézni, a gyerkőcöknek biztos tetszeni fog!

Hat éven aluliak számára nem ajánlott

Villam_es_a_Varazslo_B1_nagy.jpg@Fórum Hungary

Tulajdonképpen nincs nagy történet, nem igazán van tanulság, vagy mondanivaló, így a legkisebbek is érteni fognak mindent. De azért nekünk, idősebbeknek is akad egy két poén, ami teljesen fogyaszthatóvá teszi a mesét! Vannak benne mókás, jópofa karakterek, mint a villanykörtefejű kis találmánya a varázslónak, vagy a kis csivava. A gyerekeknek biztosan a főszereplő, Villám a cica is nagy kedvence lesz.

@Fórum Hungary

A cikk elején már írtam, hogy nem egy Disney vagy Pixar, Dreamworks animációról beszélünk, hanem egy kisebb költségvetésű belga moziról, de azért hozzátenném, hogy a Canal + nevű stúdió jókora összeggel támogatta a munkát. Talán emiatt sikerült olyan nagy neveket beszervezniük, mint Ben Stassen rendező (Sammy nagy kalandja filmek) vagy Ramin Djawadi zeneszerző (Vasember, Tűzgyűrű, Trónok harca, Szökés). 

Egy kis vörös cica az utcára kerül mikor gazdái elköltöznek. Betéved egy külsőre (is) nagyon furcsa házba, itt mint kiderül egy idős bácsi, Lorenzo lakik. A férfi korában ismert, neves bűvész volt. Mióta megöregedett inkább csak hobbiból lép fel pl. gyerekkórházakban. A cicát örömmel fogadja, el is nevezi Villámnak. Csakhogy a már korábban is itt élő állatok között akad olyan, aki az új jövevény miatt veszélyben érzi saját pozícióját és emiatt bármire hajlandó lenne a jövevény elüldözése érdekében. 

@Fórum Hungary

Talán a leggonoszabb Jack, a fehér nyúl és hű társa, Maggie a kis fehér egér. Eddig ők voltak a varázsló kedvencei, a fellépéseken is hű társak. Most azonban veszélyben érzik saját helyüket, és elakarják üldözni a háztól Villámot. Az egyik akció során még Lorenzo életét is veszélybe sodorják. Mivel ez egy rajzfilm, persze nem nagy titok, hogy a bácsi életben marad, de kórházba kerül. Ezt próbálja kihasználni unokaöccse annak érdekében, hogy a férfit idősek otthonába dughassa és házát eladhassa.

200_0130_int_2k_stills_l.1773.jpg@Fórum Hungary

Innentől a történet kicsit átmegy Reszkessetek betörőkbe, ugyanis a ház lakói, a varázslatos lények és a kis állatok összefognak és megpróbálnak minden érdeklődő vásárlót elüldözni szeretett otthonuktól. A menő ingatlanosnak azonban elég sok trükk van a tarsolyában...

@Fórum Hungary

Aranyos kis mese, gyerkőcökkel is nyugodtan megnézhető. Akár 3D-ben is merem ajánlani, mert elég sok látványos jelenettel megfűszerezték a készítők!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr976650017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása