A sárkányok szárnyalnak
2014. augusztus 15. írta: redbandita

A sárkányok szárnyalnak

A Dreamworks Animation legújabb animációs vígjátéka hű maradt a stúdió hagyományaihoz. A Shrek-et és a Kung Fu Pandá-t is gyártó cég ismét bebizonyította, hogy nagyon ért a humor és a fantázia egyesítéséhez. Az Így neveld a sárkányodat 2. (6) (How to Train Your Dragon 2, már a mozikban) egyértelműen az év filmje nálunk: az idén egyetlen Magyarországon játszott mozidarab sem vonzott még 300 000-nél több nézőt, a sárkányos kalandra pedig tegnapig már több mint 326 000-en váltottak jegyet: és ez még nem is a végleges adat.

A film nemcsak idei vetélytársai, hanem saját maga fölé is emelkedett. A sárkányokkal haverkodó vikingek történetének folytatása jóval több mint 100 000-rel több embert vonzott a mozikba, mint az első része: a siker minden szempontból egyértelmű.

unnamed_1.jpg

Ám a hazai eredmény nem kivételes: az észak-amerikai mozikon kívül, az egész világon már 320 millió dollárért vettek jegyet az Így neveld a sárkányodat 2.-re, míg otthon, az USA-ban 170 milliót költöttek rá kicsik és nagyok: így a film összbevétele meghaladja a meghökkentő 490 millió dollárt!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr906606087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.08.15. 17:53:07

Nagyon jó film volt, egyetlen egy hibát véltem benne felfedezni.

Szerintem azon a környéken a görög szókincs kevéssé ismert.

Valahol viszont bíztam benne, hogy a két "alfa" különböző nemű és lesz belőle egy randizás...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.16. 11:30:22

még az első részt se láttam, pedig csak jót hallottam róla mindenhol. nem is tudom hogy miért nem néztem meg még.
süti beállítások módosítása