Sorozatok B-vel - avagy Balu Kapitánytól a Buffyig minden
2014. július 24. írta: redbandita

Sorozatok B-vel - avagy Balu Kapitánytól a Buffyig minden

Gondoltam ha már ennyi időt szánunk itt a Popkulton különböző filmek és könyvek ABC sorrendben történő feldolgozására, akkor egyetlen poszt erejéig illene a sorozatokról is ejteni néhány szót. Azt gondoltam, hogy B kezdőbetűvel nincs is ezekből olyan sok, de csakhamar (némi kutató munka után) rájöttem, hogy tévedtem. Biztosan lesz olyan, ami lemaradt a listáról, kérlek titeket, hogy ezeket kommentben írjátok meg nekünk!

problem4.jpg

  • Babylon 5 - amerikai sci-fi
    Sztori: 2260-ban járunk, a Babylon 5-ön, egy öt mérföld hosszú, űrállomáson. A Babylon 5 semleges központként üzemel, ahol a különböző bolygók lakói megoldhatják egymás közötti konfliktusaikat. 
    Főbb szereplők: Jerry Doyle (Michael Garibaldi), Mira Furlan (Delenn), Richard Biggs (Dr. Spehen Franklin)
    Évadok száma: 5
    Csatornák: TNT, RTL Klub, Viasat 3

Wallpaper-babylon-5-32359656-1280-720.jpg

  • Balu kapitány kalandjai - amerikai rajzfilm
    Sztori: Balu kapitány egy botcsinálta pilóta, aki néha a legtisztább időben is lezuhan, máskor viszont hihetetlenül ügyesen manőverezik a légikalózok között. 
    Főbb szereplők: Balu, Lajcsi, Kit, Don kartács, Sir Kán
    Évadok száma: 65 epizód
    Csatorna: Disney, M1, RTL Klub, Story 4

  • Banshee - amerikai krimi
    Sztori: A feltételesen szabadlábra került tolvaj felveszi Lucas Hood, a Pennsylvania állambeli Banshee városka seriffjének személyazonosságát. A városban él régi szerelme, akit tizenöt évvel ezelőtt látott utoljára. Carrie azóta újból férjhez ment.
    Főszereplők: Antony Starr (Lucas Hood), Ivana Milicevic (Carrie)
    Évadok száma: eddig 2, a harmadik már berendelve, várhatóan 2015-től indul
    Csatorna: HBO

  • Barátok közt - magyar szappanopera
    Sztori: A Berényi család és környezetének hétköznapi történetei nap, mint nap.
    Főszereplők: Szőke Zoltán (Berényi Miklós), Varga Izabella (dr. Balogh Nóra), Rékasi Károly (Barta Zsolt), Kiss Ramóna (Szentmihályi Zsófi)
    Évadok: eddig 17
    Csatorna: RTL Klub

  • Bates Motel - amerikai thriller
    Sztori: A Bates Motel, Alfred Hitchcock klasszikus filmje, a Psycho előzményeit meséli el - innen a cím is, hisz a szálló az eredeti alkotás központi helyszíne volt. A széria gyerekként, illetve tinédzserként mutatja be Norman Batest, rávilágítva azokra az eseményekre, amelyek ahhoz vezethettek, hogy később sorozatgyilkossá vált.
    Főbb szereplők: Vera Farmiga (Norma Louise Bates), Freddie Highmore (Norman Bates)
    Évadok: eddig 2, harmadik premierje 2015-ben
    Csatorna: A&E, Viasat 3

  • Bátor a gyáva kutya - amerikai rajzfilm
    Sztori: Bátor-ról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy ő lenne a világegyetem legbátrabb négylábúja, biztosan nem. Mégis, becsületbeli kötelességének érzi, hogy stratégiai fontosságú helyekre elásott kellékeinek gazdag tárházával megvédje idős gazdáit - a rajongó Muriel-t és a hóbortos Eustace-t, a farmert - mindazon paranormális erőktől, amelyek közös otthonukat fenyegetik az Amerikai Egyesült Államok-beli Sehonnan városában.
    Évadok: 4 évad
    Csatorna: Cartoon Network

cn14.gif

  • Baywatch - amerikai kalandfilm
    Sztori: A népszerű sorozat a napfényes Kalifornia fürdőzőktől hemzsegő partszakaszára hívja a felhőtlen kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó nézőket. Itt teljesítenek kemény és felelősségteljes szolgálatot a parti őrség életmentői. Mindannyian fiatalok, lelkesek, ki komolyabban, ki könnyedébben fogja fel feladatát, miközben éli a maga életét, örömeit, kudarcait. A nem egyszer izgalmas, veszélyes kalandok során ők maguk is kockára teszik életüket mások épségének, biztonságának megőrzése érdekében.
    Főszereplők: David Hasselhoff (Mitch Buchannon), Jeremy Jackson (Hobbie), Michael Newman (Michael Newman), Pamela Anderson (C.J.)
    Évadok száma: 11
    Csatorna: NBC, M1, RTL Klub, COOL, Pro4

  • Befutó - amerikai dráma
    Sztori: A szabaduló Chester "Ace" Bernstein visszatér kedvenc időtöltéséhez, a szerencsejátékhoz és a pénzmosáshoz. Gus Demitriouval az oldalán azt tervezi, beszáll a lóversenyüzletbe. Közben négy kispályás meg akarja bundázni az egyik futamot.
    Főszereplők: Dustin Hoffman (Chester Bernstein), Dennis Farina (Gus), John Ortiz (Turo)
    Évadok: 1
    Csatorna: HBO

befuto-1.jpg

  • Békét, bíró!
    Sztori: Kate Reed (Sarah Shahi) szilárd meggyőződése, hogy az igazság mindig győzedelmeskedik - még ha nem is a tárgyalóteremben. Régebben a családjához tartozó prominens San Francisco-i irodánál ügyvédként dolgozott, ám annyira kiábrándult a jog világából, hogy frusztráltsága egy új karrierhez vezette: mediátor lett. Hála veleszületett emberismeretének, jogi jártasságának és fanyar humorának, Kate igazi őstehetség, ha konfliktuskezelésről van szó. Tehetsége, úgy tűnik, csak akkor hagyja cserben, amikor a saját konfliktusait kellene megoldania.
    Főszereplők: Sarah Shahi (Kate Reed), Michael Trucco (Justin Patrick)
    Évadok: 2
    Csatorna: Universal Channel

fairly-legal-520x245.jpg

  • Benne vagyok a bandában - amerikai vígjáték
    Sztori: Egy tinisrác a rock nagymestereitől tanulja, hogyan váljon igazi rocksztárrá!
    Főszereplők: Logan Miller (Tripp Ron Campbell), Steve Valentine (Derek Jupiter), Greg Baker (Burger Pitt)
    Évadok: 2

    Csatorna: Disney Channel

I-m-In-The-Band-im-in-the-band-16474280-1600-969.jpg

  • Betty a csúnya lány - kolumbiai sorrozat
    Sztori: Beatriz Pinzón Solano történetét meséli el, aki kitűnő közgazdász, és pénzügyi szakember, csak egyetlen hibája van: hogy csúnya. Betty minden idejét és energiáját a tanulmányainak szenteli, és fényes szakmai karrierre készül. Döntését nagyon helyesli apja, aki túlzottan aggályoskodó és sokat követel a gyermekétől. Betty élete gyökeresen megváltozik, amikor az Ecomoda nevű vállalatnál, az ország legnagyobb divatcégénél kezd el dolgozni. Ott találkozik Armando Mendozával, akibe azonnal beleszeret...
    Főszereplők: Ana Maria Orozco (Beatriz Pinzón Solano), Jorge Enrique Abello (Armando)
    Évadok: 216 rész
    Csatorna: RCN, TV2, Prizma TV, Sorozat+

e3cc1a7faa.jpg

  • Beverly Hills 90210
    Sztori: A Beverly Hills 90210 sorozat /1990-2000/ Aaron Spelling producer "szárnyai alatt" jött létre. A történet egy Beverly Hills-i gimnáziumban játszódik, ahova egy "vidéki" testvérpár (Brandon és Brenda) próbál beilleszkedni, és ahol igazi barátokra találnak. Végigkísérhetjük mindennapjaikat, gondjaikat, szerelmeiket, csalódásaikat. Természetesen ahogy a szereplők öregedtek úgy változott a sorozat is. Miután leérettségiztek tovább követhetjük őket az egyetemre, illetve az egyetem után a nagybetűs életbe. Néhány év után Jason Priestley társproducere is lett a sorozatnak, illetve néhány rész rendezését is magára vállalta, majd lassan kilépett a sorozatból.
    Főbb szereplők: Jennie Garth, Ian Ziering, Brian Austin Green, Tori Spelling, Jason Priestley, Joe E. Tata
    Évadok száma: 10

    Csatorna: Fox, TV2, Fem3

9O21O-beverly-hills-90210-24996520-596-448.jpg

  • Big Time Rush - amerikai tinisorozat
    Sztori: A Big Time Rush (BTR) amerikai televíziós sorozat, amely négy minnesotai jégkorongozó (Kendall, James, Carlos és Logan) kalandjait követi Hollywoodban, akikből egy fiúcsapatot akarnak csinálni. A sorozat alapötletét Scott Fellows találta ki.
    Főszereplők: Kendall Schmidt (Kendall Night), James Maslow (James Diamond), Carlos PenaVega (Carlos Garcia), Logan Henderson (Logan Mitchell)
    Évadok: 4
    Csatorna: Nickelodeon

big-time-rush-4.jpg

  • Bír-lak
    Sztori: három kislányt a nemrégiben megözvegyült apjuk mellett, a papa két legjobb barátja próbálja nevelni.
    Főszereplők: Bob Saget (Danny), John Stamos (Jessie), Dave Coulier (Joey) Ashley/Mary-Kate Olsen (Michelle)
    Évadok: 8
    Csatorna: HBO, COOL

  • Bitten - kanadai fantasy
    Sztori: Kelley Armstrong nagy sikerű Otherwold című könyveinek alapján készült sorozat, amely a világ egyetlen női vérfarkasáról szól. Évekkel azután, hogy megharapták, Elene Michaels fényképészként dolgozik Torontóban, és minden erejével azon van, hogy kilétét titokban tartsa. Sajnos azonban szembe kell néznie múltjával, amikor holttestek bukkannak fel egy vérfarkas szentélyben.
    Főszereplők: Laura Vandervoort (Elene Michaels), Greyston Hoyt (Clayton), Greg Bryk (Jeremy)
    Évadok: eddig egy, de a második berendelve
    Csatorna: Syfy

bitten_triangle.jpg

  • Blinky Bill kalandjai - ausztrál rajzfilm
    Sztori: Blinky Bill, a kedves koalamaci és barátai ijedten menekülnek lakóhelyükről, amikor az emberek kivágják kedvenc eukaliptuszfáikat. Ám hamar rájönnek, hogy otthonukat nem hagyhatják elpusztulni. A bátor koalamaci vezetésével az állatok felveszik a harcot a favágókkal. Izgalmas és vidám kalandjaik során kiderül, hogy ki tudják-e szabadítani társaikat és sikerül-e megállítaniuk a pusztulást.
    Évadok: 3 évad (78 rész)
    Csatorna: ABC, Carton Network, HBO, TV2, RTL Klub, M2

  • Bob Burger falodája - amerikai animációs szitkom
    Sztori: Bob Belcher a burgerfaloda tulaja, és büféjét a világon (szinte) mindennél jobban imádja. Linda Bob feleségeként társa az életben és az üzletben; mindig igyekszik új dolgokat kipróbálni még akkor is, ha nem tudja, mi sül ki a dologból.
    Évadok: eddig 4
    Csatorna: FOX, Comedy Central

bobs-burgers.jpg

  • Boci és Pipi - amerikai rajzfilm
    Sztori: Nem igazán van, a sorozat két nagyon különböző jellem, figura barátságáról szól, akik mindig kimentik egymást a bajból. Főleg Pipi a kicsit együgyű Bocit.
    Évadok: 4
    Csatorna: Cartoon Network, TV2, RTL Klub

  • A bohóc - német akció
    Sztori: Max Zander, bár hivatalosan halott, továbbra is harcra kész a szervezett bűnözés felszámolása érdekében. Volt főnöke, Ludowski segített neki, hogy a világ elhigyje, Max halott. Max azonban készül a bevetésre a búvóhelyén, amely a város tévétornyának tetején van. A csodaszép riporternő, Claudia sosem marad le sokkal Max mögött a motorbiciklijével, Dobbs pilóta pedig légi segítséget nyújt nekik a bajban.
    Szereplők: Sven Martinek (Max Zander), Diana Frank (Claudia), Thomas Anzenhofer (Dobbs)
    Évadok: 6
    Csatorna: RTL, RTL Klub, Sorozat+

cat_details_clown.jpg

  • Borgiák - történelmi kanadai-ír-magyar sorozat
    Sztori: A sorozat 15. századi Itáliában játszódik, és a történelem egyik legmeghatározóbb családjának, a legendás Borgiáknak a sötét és véres uralmát viszi képernyőre - a Tudoroknál már megszokott ármánnyal, intrikával és erotikával.
    Főszereplők: Jeremy Irons (Rodrigo Borgia), Francois Arnaud (Cesare Borgia), Holliday Grainger (Lucrezia)
    Évadok: 3
    Csatorna: Showtime, HBO, M1

the-borgias.jpg

  • Bosszú - amerikai drámasorozat
    Sztori: Afféle modernizált Monte Cristo grófja-sztori – női főszereplővel. Helyszín a Hamptons, a hihetetlen gazdagság és a csúnya titkok otthona. Egy új lakó érkezik, egy fiatal lány, akiről nem tudnak sokat, de ő pontosan tudja, hogy a környéken lakók kicsodák és, mit tettek a családjával. Csak a bosszú élteti.
    Főszereplők: Emily VanCamp (Emily Thorne), Gabriel Mann (Nolan Ross)
    Évadok: eddig 3
    Csatorna: ABC, M1

Bosszu (1).jpg

  • Bostoni halottkémek/Nyughatatlan Jordan - amerikai bűnügyi
    Sztori A főszerepben Jill Hennessey (Law & Order) a szexi és felülmúlhatatlan bostoni törvényszéki orvos Dr. Jordan Cavanaugh szerepében. A Garret Macy (Miguel Ferrer) által vezetett elhivatott szakértői csoport tagjaként Jordan hatáskörét túllépve is igyekszik megoldani az útjába kerülő eseteket.
    Évadok: 6
    Csatorna: NBC, Cool, TV2

jordan_cast.jpg

  • Botrány - amerikai dráma
    Sztori: Titkos szerelmi viszonyok, végletekig menő hatalmi harcok, gyilkosság, vesztegetés. Minden, ami bűnös és botrányt ígér. Azonban van egy ember, aki csapatával minden piszkos ügyet képes kezelni, hogy a legfelsőbb tízezer kényes titkai semmiképpen ne lássanak napvilágot. Ő Olivia Pope. A Botrány egy krízis-kommunikációból élő cég életét mutatja be a Grace klinika alkotójának jóvoltából.
    Főszereplők: Kerry Washington (Olivia Pope), Columbus Short (Harrison Wright)
    Évadok: eddig 4
    Csatorna: ABC, Universal Channel

botrany_2_evad_1.jpg

  • Briliáns elmék17316_1.jpg
    Sztori Harvey Specter New York egyik legdörzsöltebb ügyvédje, aki m
    inden problémás esetet képes megoldani. Mike Ross egy rendkívüli képességekkel rendelkező fiatalember, aki letette ugyan a jogi szakvizsgát, de sohasem járt egyetemre. Egy szerencsés véletlen folytán ők ketten találkoznak egymással, és Harvey úgy dönt, hogy alkalmazza a fiút.

    Főszereplők: Gabriel Macht (Harvey Specter), Meghan Markle (Rachel Zane)
    Csatorna: USA, TV2
    Évadok: eddig 4

 

  • Brooklyn 99 - Nemszázas körzet - amerikai vígjátéksorozat
    Sztori: A New York 99. számú rendőrőrsén játszódó, poénokkal tűzdelt sorozat a tehetséges, ám gyerekes módon viselkedő Jake Peralta nyomozó (Andy Samberg) és újdonsült főnöke, a mogorva Ray Holt (Andre Braugher) közötti konfliktusokat mutatja be rendkívül vicces formában, amihez persze az őrs többi, nem kevésbé defektes munkatársa is asszisztál. A káoszt csak fokozza, hogy az új vezető döntései nem könnyítik meg a szolgálati szabályzatot igencsak lazán kezelő Peralta életét.
    Szereplők: Andy Samberg (Jake Peralta), Stephanie Beatriz (Rosa Diaz)
    Évadok: eddig 2
    Csatorna: CBS, Viasat 3

  • Bűbájos boszorkák - amerikai misztikus
    Sztori: A történet három testvérről szól, akik családi örökségként boszorkány képességeiket kapják.
    Főszereplők: Alyssa Milano, Holly Marie Combs, Shanmen Doherty 
    Évadok: 8
    Csatorna: WB, Tv2, FEM3

39019.w.jpg

  • Buffy a vámpírok réme - amerikai fantasy
    Sztori: Buffy Summers egy átlagos, 18 éves lány; leginkább a fiúk érdeklik, az iskola azonban annyira nem. Élete fordulatot vesz, amikor egy különös alak azzal áll elé, hogy ő nem egy mindennapi lány, hanem kiválasztott. A világon egyedül ő rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy vámpírokat semmisítsen meg.
    Főszereplők: Sarah Michelle Gellar (Buffy), Nicholas Brendon (Xander), Alyson Hannigan (Willow), David Boreanaz (Angel)
    Évadok: 7
    Csatornák: WB, FOX, Viasat 3, COOL

Buffy_season5_cast.jpg

  • A Búra alatt - amerikai sci-fi
    Sztori: Az Egyesült Államokbeli kisváros lakói egy nap különös jelenségre ébrednek. Hirtelen gyorsasággal egy rejtélyes erőmező, egy láthatatlan Búra ereszkedik le a településre. A pánik azonnal eluralkodik az embereken, ám a megpróbáltatások sora csak most kezdődik számukra. Teljesen elszigetelődnek a civilizációtól és a láthatatlan Búrát sem belülről, sem kívülről nem lehet megsemmisíteni. A csapdába esett városlakóknak fel kell fedezniük a Búra eredetét, és létezésének célját. 
    Főszereplők: Mike Vogel (Dale Barbie Barbara), Natalie Martinez (Linda)
    Évadok eddig: 2

    Csatorna: CBS, TV2

under-the-dome.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr176540509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása