Trónok harca - Game of Thrones - 4X09 - 4X10
2014. június 22. írta: redbandita

Trónok harca - Game of Thrones - 4X09 - 4X10

Jaj ne! Vége... Várhatunk egy csomót a következő részig (2015 április), pedig maradt bőven megválaszolatlan kérdés. Nem olyasmire gondolok, hogy végül kié lesz majd a Vastrón, mert azt gondolom még évekig nem tudjuk meg... Ennél azért kisebb volumenű problémák is vannak pl. kiírnak e egy újabb (általam nagyon kedvelt) főszereplőt, vagy hihetünk a híreknek, mely szerint a könyvekkel ellentétben Tyrion Lannister megmarad Nekünk... Mi a helyzet Sansa-val és Kisujjal? Hogyan folytatódik Arya útja? Kik a "Gyerekek"? És még hosszan sorolhatnánk... De nézzük előbb, hogy mi is történt az évad utolsó két epizódjában.

Game-of-Thrones.jpg

SPOILER veszély!

4X09 The Watchers On The Wall

Meglepő módon (számomra legalábbis) ez a rész egy és ugyanazon a helyen játszódik elejétől a végéig. Ettől függetlenül egyébként izgalmas, mert végig harcjeleneteket látunk. A vadak ugyanis - ahogy arra számítottunk is - megtámadják Fekete Várat. Havas Jon (Kit Harrington) és a varjak próbálják tartani a Falat és védeni a várat, de ez ugye nem könnyű, hisz óriási a túlerő.

game_of_thrones13.jpg

A rész tulajdonképpen egészen jól indul, mert Szegfű (Hannah Murray) és a kisfia épségben eljutnak a Fekete Várhoz, nagy nehezen be is jutnak, így Sam (John Bradley) biztonságba tudja helyezni őket és tulajdonképpen (végre!) ki is fejezi a lánynak, hogy mit érez. Mondjuk az kérdés, hogy vajon az esküjét is képes lesz-e feladni a szerelemért..

Game-Of-Thrones-4x09-11.jpg

Tormund (Kristofer Hivju) vezetésével a különböző népcsoportok(?) összeverődéséből álló sereg(?) végül tényleg megtámadja a Fekete Várat és a Falat is. A hatalmas tömeggel szemben a varjaknak vajmi kevés az esélyük, habár köztük legalább vannak képzett emberek is. Mint pl. Havas Jon, aki most végre megmutathatja mit tud... Egy idő után némi vezetői szerephez is jut, és igyekszik jó döntéseket meghozni. Nem könnyű, hiszen tudja, hogy ez még több barátja/bajtársa életébe kerül.

Ygritte (Leslie Rose) még a csata előtt meghagyja a többieknek, hogy ő maga akar végezni Jonnal. De vajon képes lesz rá?

4x09-bruti-2.jpg

Elképesztően látványos csatajelenetek, végtelen izgalmak, no meg töménytelen mennyiségű vér, lehulló végtagok, levágott fejek, hullahegyek - ez jellemző az évad utolsó előtti részére.

4X10 The Children

Miután a varjak rengeteg emberi áldozattal, de megvédik a Fekete Várat, Jonnak az az ötlete támad, hogy ő maga végez a különböző csoportokat eggyé kovácsoló "királlyal", Mance Rayderrel (Ciarán Hinds). Már az is nagy dolog, hogy a közelébe jut, de a férfi még le is ül vele tárgyalni. Szinte már már megköttetik az alku mikor egy hatalmas lovas sereg érkezik a vadak táborába és majdnem mindenkit megölnek. Kik ők? Nos ez egy elég meglepő fordulat, mert erről eddig nem tudtunk. Mármint arról, hogy ez a bizonyos illető a seregeivel arra készülne, hogy a vadakat leigázza. Vagy talán az a cél, hogy maga mellé állítsa őket? Egyelőre nem tudjuk...

Egy másik szálon is futnak az események: nevezetesen Arya (Maisie Williams) és a Véreb (Rory McCann) tovább bandukolnak, bár mostmár nem tudjuk mi a cél, ugyanis mostanra a lány szinte minden rokona halott... De most nem is az úticél a fontos, hanem az, hogy belefutnak Brienne-be (Gwendolin Christie), aki ráismer a kisebbik Stark lányra. A Vérebet arra kéri, hogy adja át neki a lányt, hogy biztonságba helyezhesse. Persze gondolhatjátok, hogy a férfi erre nem hajlandó, így tehát párbajozni kezdenek...

Game-Of-Thrones-4x10-15.jpg

Cersei (Lena Headey) ráakarja venni apját (Charles Dance), hogy ne kelljen férjhez menni a későbbiekben. Mivel a férfi erre nem hajlik, így Cersei elmondja neki az igazat Jaime-vel való kapcsolatáról. Beteges... Ezt később bátyja tudomására is hozza, aztán megint tanúbizonyságot kapunk kettőjük szerelméről. Fúj...

GoT-4x10-still-03-1.jpg

Hamarosan sor kerül Tyrion (Peter Dinklage) kivégzésére, legalábbis Tywin erre célozgat... Itt hagy áruljak el egy kis kulisszatitkot. A sorozat alapjául szolgáló könyvekben kiírásra kerül a legkisebb Lannister testvér, de a sorozatból állítólag nem fogják teljesen kiírni akkora népszerűségnek örvend a figura. Meglátjuk... Én nagyon szurkolok, mert az egyik kedvenc szereplőm. Ti mit gondoltok? Mit szóltatok Tyrion bosszúhadjáratához?

Tyrion-Lannister-4x10-game-of-thrones-37209704-2100-1181.jpg

Daenerys (Emilia Clarke) óriási gonddal szembesül, ami miatt valami számára nagyon fájdalmas dolgot kénytelen megtenni. Egyetértettek a döntésével?

Game-of-Thrones-4x10-Daenerys-1.jpg

Bran Stark (Isaac Hempstead Wright), Hodor (Krstian Nair), és a Reed testvérek végre elérik az áhított úticélt, de ez egyikük életébe kerül. Itt találkozik a kis csapat a Gyerekekkel és azok vezetőjével. Hogy kik ők arról egyelőre keveset tudunk, de gondolom, hogy az ő segítségükkel lehet majd megszabadulni a Másoktól. Szerintetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr466397515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása