Trónok harca - Game of Thrones 4X06 - 4X08
2014. június 04. írta: redbandita

Trónok harca - Game of Thrones 4X06 - 4X08

Az a jó a Trónok harcában, hogy sosem unalmas, sosem kiszámítható és nem igazak rá klisék, mint pl. hogy "jaj ez főszereplő, úgyse hal meg..." Itt senki nincs biztonságban, már lassan nem is számolom hány főbb karaktert veszítettünk el az eddig évadok során. Már mindig azt hiszem, hogy nem tudok meglepődni semmin, ha ezt a sorozatot nézem, de aztán kiderül, hogy még is! A hétfő estém is azzal zárult, hogy "mi??????" meg "te jóóóóó ééég" meg "ez komoly????". 

Game-of-Thrones.jpg

Vigyázat SPOILER veszély!

4X06 The Laws and Gods and Men

Előző posztomat ugye azzal zártuk, hogy egyik kedvenc karakterem, Tyrion (Peter Dinklage) nagy bajba kerül, hiszen királygyilkossággal vádolják meg. Ez főben járó bűn már önmagában is, de a helyzetet rontja, hogy a király a rokona volt és hogy kiskorú/fiatal. Nyilván az is súlyosbító tényező, hogy Cersei (Lena Headey) akarja öccse fejét vétetni, a bizottságban pedig apjuk, Tywin (Charles Dance) elnököl, akiről ugye szintén nem mondható el, hogy fia pártfogója volna.

Pedig Jaime (Nikolaj Coster Waldau) mindent megpróbál, hogy Tyrion esélyt kapjon a kegyelemre. Még azt is felajánlja apjának, hogy elfogadja annak korábbi ajánlatát. Továbbra is fenntartom, hogy a karaktere egyre kedvelhetőbb.

Már amikor kiderült, hogy tárgyalás lesz, gondoltam, hogy nem lesz túl igazságos, de eeeezzz.... Felháborító. Mindenki mindent kiforgat, mindenki Tyrion ellen vall, még az is, akit barátjának vélt. A legfájóbb pontnál, pedig az egyetlen normális Lannister-nél is elszakad a cérna. Tanúnak szólítják Shae-t (Sibel Kekili), aki meglepő dolgokkal áll elő.

10325786_714106768631225_5166224947898299312_n.jpg

Jaime minden tanácsa ellenére, Tyrion nem kér kegyelemet, nem marad csöndben, nem húzódik vissza csigaházába. Sőt! Kikel magából és mindenkit elhord mindenfélének... No persze a nagy részében igaza van, csak ezt ugye sokan nem akarják elismerni.

Theon "Bűzös" Greyjoyt (Alfie Allen) nővére, Yara (Gemma Whelan) megpróbálja (apjuk véleménye ellenére) kiszabadítani, be is jut egy kisebb bandával Havas Ramsey (Iwan Rheon) várába, de ott kellemetlen meglepetés éri. Mostanra ugyanis öccsét teljesen megtörte a sok kínzás, rá sem ismer a testvérére.

Daenerys (Emilia Clarke) továbbra is Meereen-ben van, most éppen meghallgatja alattvalóinak sérelmeit. Igyekszik mindenki kedvében járni, de ez nem könnyű feladat. Én azt várom már mikor ér Királyvárba, de attól tartok az még odébb van....

10297651_714105908631311_9215015391046519042_n.jpg 

4X07 Mockingbird

Ebben az epizódban a szálak nagyon sokfelé mutatnak, de igyekszem egybeszedni őket. Mivel Tyrion párbaj általi döntést követel, most itt az ideje, hogy találjon maga helyett egy ügyes kardforgatót. Csakhogy nem sok jelöltje van. Jaime nem tud kiállni, egykori barátja pedig nem igazán akar, főleg mióta kiderült, hogy Cersei jelöltje maga a Hegy lesz. Végül már úgy fest magának Tyrionnak kell kiállnia, de az utolsó pillanatban megérkezik a felmentő sereg.

Sansa (Sophia Turner) békésen hóvárat építget, pontosabban egykori otthonát, Derest próbálja felidézni. A kicsit bolond Robin (Lino Facioli) egyre inkább kezd hasonlítani Goffrey-ra, Sansa felpofozza, aminek még súlyos következményei lehetnek. Kisujj (Aidan Gillen) megvédi a lányt, és tudtára hozza vonzalmát is, amit a nagynéni (Kate Dickie) persze lefülel. Nyilván tudva levő, hogy nem hagyja szó nélkül.

Daenerys már elég közel jár Királyvárhoz, de egyelőre nem mozdul, hanem inkább Daariot (Michiel Hulisman) visszaküldi egy korábban már felszabadított, de aztán megint leigázott város visszafoglalására. 

10389196_719384178103484_4306548290871498220_n.jpg

Arya (Maisie Williams) és a Véreb (Rory McCann) folytatják útjukat és nem annyira meglepő módon megint nagy veszélybe kerülnek, habár ezúttal inkább a Véreb húzza a rövidebbet. Brienne és Gren is tovább keresi Sansat, hát őt nem találják meg, de találnak valakit, aki információkat szolgáltat az egyik Stark gyerekről.

4X08 The Mountain and The Viper

Bár az epizód címe is a sorozat talán eddigi legizgalmasabb párbajára utalt, mégis arra majdnem az utolsó percekig várni kellett. Akkor ugyebár a Véreb testvére (aki gyerekként megégette az arcát), a Hegy csapott össze Oberyn herceggel (Pedro Pascal), aki nem feltétlenül azért állt ki Tyrion mellett, hogy megvédje, sokkal inkább személyes bosszú vezeti. A Hegy ugyanis megölte a herceg testvérét és annak gyermekeit is. De vajon ki győz? Hát ezt persze nem árulom el...

A vadak rátámadnak Vakondvárosra: kérdés nélkül gyilkolnak le nőket, férfiakat, gyerekeket. Mindenki veszélyben így Szegfű és kisfia is, habár... A varjak úgy tudják mindenki meghalt és továbbra sem igen tudják mit tehetnének a százezres vad sereg ellen. Enyhén túlerőben vannak, mivel Havas Jonék (Kit Harington) mostanra kb. százan maradtak összesen. Sam magát hibáztatja Szegfű haláláért. Bár én még kételkedem a dologban, tudjátok miért...

Megkezdődik Kisujj hááát kihallgatása, aki azt állítja, hogy Lissa öngyilkos lett. A bizottság igencsak kétkedik ebben, felettébb gyanús, hogy nem sokkal a Lord és Lissa esküvője után történt a dolog. Azzal vádolják Baelisht, hogy a Völgy ura akart lenni, és ő maga intézte az egészet. A bizottság Sansa-t is kihallgatja, aki végül leleplezi igazi személyiségét...

Arya és Véreb megérkeznek a Völgy bejáratához, de szomorú(?) hírt kapnak. A lány reakciója a legjobb, egyre inkább megkedvelem a kiscsajt.

game-of-thrones-4x08-11.jpg

Bűzöst beidomítják, hogy a segítségével Ramsey könnyedén elfoglalja a Greyjoy katonák által őrzött árkot. Báron Theon megígéri a katonáknak, hogy mindenki életben marad, sejthető, hogy ez nem igaz... Bolton annyira elégedett fia teljesítményével, hogy nevére veszi. De megható, nem?

Meerenben már már idilli a hangulat: szinte a legnagyobb dolguk a pancsikolás, így végre a szerelemé lehet a főszerep. Egy baj van csak, hogy a Makulátlanokat ugyebár megcsonkították annak idején a mestereik. Így Szürke Féreg (Jacob Anderson) hiába ácsingózik a szépséges tolmácslány (Nathalie Emanuelle) után... Daenerysnek élete egyik legnehezebb döntését kell meghoznia. Ser Barristan (Ian McElhinney) levelet kap, melyben az áll, hogy Ser Jorah kegyelmet kap a királytól, mert annak idején kémkedett a Sárkányok anyja után. A férfi nem tud magyarázatot adni a lánynak, így az kénytelen elküldeni őt...

A képek nagy részéért köszönet a Trónok harca magyar Rajongói oldalnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr176271211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása