Anyád napja - Monster in Law [2005] - Fiús anya kontra latin szépség
2014. február 13. írta: redbandita

Anyád napja - Monster in Law [2005] - Fiús anya kontra latin szépség

Valószínűleg nincs olyan, aki legalább egy anyós viccet ne hallott volna még életében. Na azt hiszem pont az olyan fiús anyukák miatt létezik ez a sztereotípia, mint amilyen Viola ebben a filmben. Talán mindannyian találkoztunk már ilyen anyukával, akinek egyáltalán nem tetszett, hogy kicsi fia valaki másnak szenteli a figyelmét, szeretete egy részét. Aki tapasztalt már olyat, hogy az anyós, vagy a leendő anyós a kelleténél egy picit többet szólt bele a dolgokba, annak kötelező ez a film! Az Anyád napjában Jennifer Lopez és Jane Fonda vívják meg csatáikat, ami nagyon sok (számunkra) vicces jelenetet eredményez!

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

02_anyad_napja.jpg

A film elején azt gondolhatjuk, hogy a gyönyörű, fiatal nő, Charlie (Jennifer Lopez) lesz ennek a romkomnak a főszereplője, hiszen néhányszor láttuk már ilyen szerepben. Nagy kanállal eszi az életet, minden percet ki akar élvezni. Nem szereti elkötelezni magát, éppen ezért fix munkahelye sincsen, alkalmi munkákból tartja fent magát (asszisztens, kutyasétáltató, pincér stb). Amikor először látja meg Kevint (Michael Vartan) azonnal szemet szúr neki a jó képű, sportos fiatalember. A következő pár napban többször is összefutnak. Látszólag véletlen az egész, de Charlie barátai szerint talán sorsszerű.

Tulajdonképpen minden idilli lenne, ha először nem kavarna be egy ex, aztán pedig nem tűnne fel a félőrült(?) mami, akit Jane Fonda alakít. A még mindig elképesztő formában lévő Fonda pillanatok alatt orozza el a figyelmünket Lopez kisasszonytól.

910.jpg

A hölgyemény, azaz Viola éppen most veszíti el az állását, és ez talán karrierje végét is jelenti. Pedig nagyon híres riporter: készített már interjút a Dalai Lámával, amerikai elnökökkel, rengeteg sztárral. Most a TV vezetősége egy fiatalabb lányt vesz fel helyette, amit a nő nagyon rosszul fogad. Több hónapos kórház lesz a vége, és amikor hűséges asszisztense, Ruby (Wanda Sykes) kihozza őt az intézményből, Violát csak egy dolog érdekli: a fia. Minden idejét vele akarja tölteni, csöppet sem érdekli, hogy a srác már felnőtt férfi.

monster-monster-in-law-29952635-714-474.jpg

Itt fonódnak össze az események, ugyanis Kevin Viola fia, aki éppen bemutatni készül barátnőjét, Charliet, sőőőőt pár hónapos ismeretség után már a kezét is megkéri. na ez már tényleg sok(k) a maminak, és valamiféle bosszúhadjáratot indít a fiatal lány ellen...

monster-in-law-6.jpg

Kettőjük harca kezdetben egyoldalú, Charlie csak tűr és tűr, bár egyre nehezebben. Ráadásul kettesben marad, és közös fedél alatt a kedves anyóssal. Ez persze még több cselhez, fortélyhoz segíti hozzá Viola-t, aki az őrületbe akarja kergetni a menyét. Mi, nézők sokat nevetünk a kisebb nagyobb bosszantásokon, de Charlie helyében talán egyikünk sem szívesen lenne. Úgy érzi, hogy megtalálta a Nagy Ő-t, de vajon elég ez ahhoz, hogy túlélje a minden lében kanál anyóst?!

monster-monster-in-law-29952586-1600-1098.jpg

Közben mégis szerveződik az esküvő, elérkezik a nagy nap is. Már csak az a kérdés, hogy elhangzik-e a boldogító igen? A rendező, Robert Luketic, aki korábban és később is rendezett hasonló romkom-okat, mint a Doktor Szöszi, A csúf igazság, A bérgyilkosék. Legutóbb pedig egy thriller-el jelentkezett, a Paranoiával.

Mindenkinek kötelező megnézni, aki érezte már úgy, hogy kedves/párja/házastársa édesanyja egy picivel többet van jelen közös életükben, mint kellene.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr755812402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása