Máris itt van Advent! [2013]
2013. november 26. írta: lámadémon

Máris itt van Advent! [2013]


36_2621.jpgHatáridők szorító és nagyon is szűk keresztmetszetében, már el sem tudjuk életünket képzelni utóvizsga, no meg pótbefizetések nélkül. De az ünnepek makacsul ragaszkodnak a jó öreg dátumaikhoz. Íme itt a figyelmeztetés tőlem, hogy már csak 5 nap és itt van advent első vasárnapja.

 

 

 

 

 

 

A katolikus liturgia szerint ez az időszak az örömteli várakozás ideje és nem hiába a lila és az egy szál rózsaszín gyertya sem. A lila gyertyák a bűnbánatot, elcsendesülést jelképezik a rózsaszín pedig az örömöt. Sajnos egyre kevesebb klasszikus koszorúval lehet találkozni, a virágkötőknél és különböző dekor boltokban, azonban semmi nem szab határt a fantáziánknak, sem pedig a jó ízlésünknek.

AK26-adventi koszoru.jpgMondom hogy nincs határ! ;)

Felfogható kis írásom a klasszikus koszorú kampánybeszédeként! Mert ha az ember nem kötődik is oly nagy jelentéssel a koszorúhoz, és sajnos jó ízléssel sem áldotta meg az ég, akkor jobb, ha a klasszikusokat választja. Vagy csak egyszer próbáljuk ki milyen a hagyományokat követni! És nem viccelek, manapság a koszorúkra mindent ráraknak. Kígyót, békát, cipőcskét, puttonyt, csillámot és még ami megmaradt idénről a boltban. Várom, mikor tűnik fel egy-egy ballagási szalag is a koszorúkon.

982ea7e705817c92a5f843947216356a.jpgSzép, szép de inkább egy ízléses asztaldísz nem Adventi!  

Tehát ne felejtsük, hogy ez az időszaka a várakozásról és az elcsendesülésről szól bármennyire is sikít felénk a VÁSÁROLJ hangulat, a sok vásár, mennyei forralt bor és hogy kinek mit is hoz a Jézuska, meg hogy már itt az év vége és még 100 dolgot kell elintéznünk. Ne hagyjuk magunkat! Lehet pont a koszorúval jó elkezdeni ezt a kis csendesedést!

f65fd0fece934bfaf56241fcb9928b10.jpgÖtletes, de nekem nem ér fel egy Adventi koszorúval, ez sem!

Nos az adventbe vegyül karácsony szent áhítata, karácsonyi vására, a fahéj illata, no meg az idegeskedés, hogy kinek mit hoz a Jézuska? tiszta stressz komolyan mondom!

Örömteli várakozást Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr165657053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása