Társas Játék – nem monopoly, de elindult a 2. évad!
2013. október 10. írta: .loretta

Társas Játék – nem monopoly, de elindult a 2. évad!

Végre van egy igazán színvonalas magyar sorozatunk. Friss arcokkal, új tehetségekkel, viccesen kínos szituációkkal, izgalmas fordulatokkal, igényes munkával. Igaz az első évad egy Izraeli forgatókönyv (When Shall We Kiss) alapján készült, de párkapcsolatok, szerelmek, összetört szívek mindenhol vannak. A budapesti helyszínek (bérlakások, romkocsmák, bicikliboltok és ügynökségek) és színészeink megadják a kívánt magyaros fűszerezést. A romantikus vígjáték sorozatot, - amit Gazsó György inkább komikus dramedynek tart - Herendi Gábor és Fonyó Gergely rendezte.

HBO TJ2.jpg

Aki még nem látta az első évadot: egy olyan társas játékról beszélünk, ahol kevés mező van, és mindig mindenki mással áll egy-egy mezőn. Valahogy mindenki össze van kötve mindenkivel, és ezekből az érdekes összefonódásokból alakulnak ki a feszültségek, bonyodalmak, kapcsolatok.

Van nekünk egy modernkori Rómeó és Júlia párosunk, akik az egész első évadot keretezik: Léna (Martinovics Dorina) és Dávid (Simon Kornél). Egy véletlen baleset sodorja össze őket, azonban hamar szét is csúszik a kapcsolatuk. Van egy másik szál: a csúnya lány, aki az interneten keresi a szerelmet: Gabriella (Pokorny Lia), és úgy tűnik, mindent megtenne a boldogságért. Van egy irigylésre méltó boldog házaspár is: Judit (Balsai Mónika) és Iván (Thuróczy Szabolcs) két gyerekkel, akikről aztán kiderül, hogy minden jómód és szépség ellenére, mégsem olyan irigylésre méltóak. Ehhez a három fő élethelyzethez kapcsolódik majd a többi szereplő és bonyodalom 13 részen keresztül, és végre itt a folytatás (október 6. indult az HBO-n).

pokorny_lia_1.jpeg

A sorozat első évada egyébként hétről hétre nézettséget döntött, minden várakozást felül múlva. A filmsorozat készítői és szereplői több díjjal és elismeréssel is büszkélkedhetnek. A rajongók hangot adva szeretetüknek három szereplőt Arany Medál-díjjal jutalmaztak: Básti Juli Kossuth-díjas színművésznő az év hazai színésznője elismerést kapta, az internetes szavazatok alapján a legígéretesebb fiatal tehetség Martinovics Dorina lett, az év hazai színésze díjat pedig Simon Kornél vehette át. jelölték, az eredmény március végén várható. A Magyar Operatőrök Társasága Aranyszem Operatőr Versenyén pedig Csukás Sándor vehette át az Év operatőre elismerését többek között a Társas játék operatőri munkájáért.

Egy hosszabb werkvideó az első évadról

Az eredeti izraeli sorozat csak egy évadból állt, de a sikerre való tekintettel a készítők és az HBO úgy döntött saját forgatókönyvvel folytatja a sorozatot. az első epizódok után. Az HBO másfél évig dolgozott a folytatás forgatókönyvén, semmit nem bíztak az alkotók a véletlenre. A forgatás hatvannégy napig tartott, májustól egészen augusztusig. A rendezők Herendi Gábor és Fazakas Péter voltak, a már ismert színészeken kívül pedig olyan nevek csatlakoztak a második évadhoz, mint Udvaros Dorottya (üzletasszonyként lép be a sorozatba, és természetes belezúg valakibe, de nem spoilerezünk!), Parti Nóra, Fekete Ernő (professzorként Judittal fog összekavarodni az útja, de Léna orvosaként ismerhetjük meg) vagy Szabó Kimmel Tamás (Milán is szerelmes lesz). Bár a szerepcseréket nem szeretjük, de most muszáj volt: a második évadban Kovács Patríciát (Gabi húgát, Laurát alakította) Petrik Andrea váltja, Patrícia várandóssága miatt.

kovacs_patricia-horz.jpg

Az indextől kölcsön véve pár sort - SPOILER - (mert ezen jót kacagtam, és jobban elmondani nem tudnám):

„A sorozatban szerepet kapott ismét Básti Juli, pedig karaktere, Rita az első évad végén meghal. Rita a második szezonban is ott lesz azonban, de nem támad fel, nem derül ki, hogy csak tetszhalott volt, nincs ikertestvére, nem csak egy álomkép, mint Magdi anyus, és még csak nem is derül ki, hogy az előző 13 részt csak Pamela álmodta, mint a Dallasban. Ezek alapján egy zombiszál sem kizárt a Társas játékban, de azért a műfaj miatt nem túl valószínű.”

A második évad előtt az HBO Társas Játék maratoni hétvégét tartott: szeptember 28-án és 29-én újranézhettük a teljes első évadot, majd az október 3.-ai díszbemutató után, ahol a meghívottak premier előtt tekinthették meg az első részeket, október 6.-án dupla résszel indították útjára a 2. évadot. A Társas játék második évadának premierjét különleges épületfestéssel, fényszínházzal ünnepelte az HBO: a Gozsdu udvarban a nem mindennapi látvány-show alatt megelevenedtek a széria közkedvelt karakterei, de a nézők itt kaphattak először ízelítőt a sorozat második évadának új főcímdalából is (Knoll Gabi és az Anna and the Barbies frontembere, Pásztor Anna adják elő: Játszanék veled). (A régi főcímet Odett énekelte egyébként.) Továbbá a vetítésben szerepet kapott az új főcím animációja is.

A Társas játék folytatása pár héttel az első évad után veszi fel a történetek fonalait, és persze a fordulatok felbolygatják a Társas játék eddig megismert felállását!

 HBO TJ2_David-tile.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr205556671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zakk (törölt) 2013.10.10. 17:31:16

nice paid work by hbo..
How much you get for this? :) Huh?

.loretta · http://popkult.blog.hu/ 2013.10.11. 09:49:42

@Zakk: Kedves Zakk. Ez a weboldal egy sorozatokkal, filmekkel, könyvekkel és mindenféle populáris kultúra témájába illeszkedő témákkal foglalkozik. A Társas Játék című sorozatnak igenis helye van itt, de ha már így kérded, semmit nem kaptam érte. Ahogy a többi cikkért sem. Az írás teljesen a véleményemet tükrözi, hiszen, nézz körbe a magyar sorozatok között (Barátok közt, Jóban-rosszban stb...), ez igenis egy igényes, technikailag és színészileg is kiemelkedő munka, tökéletesen megérdemelte, amit írtam róla. Nyugodtan böngéssz a többi cikkem között, ha valami nem tetszik, láthatod, azt is leírom. Láttad már egyébként a sorozatot?

Egyébként, ha tudsz nyugodtan ajánlj be az HBO-nál, szívesen elfogadnék tőlük egy éves ingyenes előfizetést :D De nem a cikkért, hanem mert szép a szemem.

Üdv, és jó hétvégét: Loretta.

enbee 2013.10.11. 15:14:39

@.loretta: @Zakk: tényleg szép a szeme ;)

numermetal 2013.10.14. 10:33:33

Én bírtam az első évadot is. Most nincs HBO-nk itthon, úgyhogy csak az első 2 részt néztem meg már előre a GO oldalon: redir.ec/tarsasjatek de ez is bejött, úgyhogy meg kell nézni a folytatást is.
süti beállítások módosítása