Agymenők - The Big Bang Theory 6. évad
2013. szeptember 27. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory 6. évad

Mivel Amerikában tegnap elstartolt a sorozat hetedik évada, így gondoltam írok egy kis összefoglalót a hatodikról, mintegy felidézésül... Hiszen vannak dolgok, amik kihatással lesznek az új részekre. kis kulisszatitok, hogy ezt a cikket még akkor írom mikor még nem láttam a legújabb részt, leginkább azért, hogy ne áruljak el belőle semmi újdonságot. Csakúgy, mint az előző kettő ez az évad is 24 részből állt, és eredetileg 2012 ősze illetve 2013 májusa között futott. Ez idő alatt is (ahogyan már megszokhattuk) rengeteg díjra jelölték a szereplőket és magát a Big bang-et is, amik közül a fontosabbak talán a Golden Globe, az Emmy, a Teen Choice Awrds, a People Choice Awards jelölések, amik közül Jim Parsons többet is díjra váltott, legutóbb egy Emmy szobrocskának örülhetett.

223b33cbe45044536ed.jpg

Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons)

Sheldon és Amy párkapcsolati szerződést kötnek, ami nagyon hasonlít a Leonard-el kötött lakótársihoz, mivel a mi Sheldon-unk ugye szeret mindenre felkészülni. Amy belemegy a dologba, de persze annyira nem örül neki, ami megjegyzem elég érthető is. Sheldon nehéz helyzetbe kerül amikor Stuart randizni viszi az ő Amyjét és tőle teljesen váratlan dologra szánja el magát. De újra és újra szembesülnie kell vele mennyi baj van a lányokkal, és milyen nehéz megérteni őket. Sheldon felvesz egy új asszisztenst, Alexet és nem is sejti, hogy ezzel milyen problémát hoz a saját fejére.

rs_661cf1e41e6b9e5a186.jpg

Sheldon újabb példaképpel találkozhat, ezúttal egy gyerekkori bálvánnyal, Proton professzorral, akit Bob Newhart alakít, idén vendégszereplése miatt Emmy díjat is kapott.

rs_9650409a82698bc57ac.jpg

Az évad végén Sheldonnak óriási problémája támad, hiszen utálja a változásokat és most vélhetően nélkülöznie kell egyik barátját több hónapon át.

Dr. Leonard Hofstadter (Johnny Galecky)

Leonard talán végre révbe ér az ő Pennyjével, bár többször kisebb nagyobb bukkanóhoz érnek pl. mikor Sheldon felvesz maga mellé egy új asszisztenst, akinek láthatólag nagyon tetszik Leonard. Penny bár ezt sosem hitte volna féltékeny lesz, ami talán érthető hiszen a lány nagyon szép és még okos is. Leonard maga is többször bénázik a lánnyal való kapcsolatában pl. a rendszeres(!) lánykérésekkel. Az évad végén a fiataloknak újabb váratlan dologgal kell megküzdeniük.

rs_281ddd1716c02b6db66.jpg

Howard Wolowitz (Simon Helberg)

Howard élete legnagyobb kalandját éli át, űrutazáson vesz részt, de ez egy picit nehezebb, mint arra számított és őszintén szólva már alig várja a hazatérést. Nem kell őt nélkülöznünk egyetlen rész erejéig sem hiszen neten keresztül tudnak vele beszélni a többiek, persze leginkább újdonsült arájával való kommunikációba hallgathatunk bele. Hazatérése után Wolowitznak szembesülnie kell azzal, hogy távolléte alatt sok minden megváltozott pl. édesanyja összeállt valakivel, Raj új legjobb barátot választott magának stb. A többieket pedig halálra idegesíti, hogy a fiúnak mindenről csak a NASA-s élményei jutnak eszébe.

516896beae0b7feadbb.jpg

Dr. Rajesh Koothrappali (Kunal Nayar)

Raj nehezen viseli legjobb barátja távollétét, de végül rátalál egy leendő, új legjobb barátra, Stuartra, aki legalább olyan magányos, mint ő. Raj továbbá kap egy kiskutyát barátaitól, hogy az is enyhítse a magányát, de erre talán nincs is szükség, hiszen csoda történik és a fiú meg ismer egy lányt, Lucyt akinek legalább annyi fóbiája van, mint neki.

rs_3261f14ce44cc40db9f.jpg

Penny (Kaley Cuoco)

Penny egyre jobban érzi magát Leonard-el, de féltékeny lesz amikor a fiút megkörnyékezi Sheldon asszisztense. Irigy a lányra, aki nemcsak szép, de nagyon okos is. Penny úgy dönt beiratkozik egy iskolába, de fél, hogy mit szól majd ehhez Leonard. Aggodalma be is válik, hiszen a srácnak vannak aggodalmai a dologgal kapcsolatban: pl. mindenáron rá akarja beszélni még több tantárgyra, bele akar javítani a dolgozataiba és persze nem tetszik neki Penny tanulótársa sem.

34621ef5d2d4484899a.jpg

Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch)

Bernadette nehezen de hősiesen viseli, hogy friss házasként egyedül él mindennapjait, hiszen a férje nagyon távol van tőle. Nagyon készül a férfi hazatérésére, de az nem sül el valami jól. Bernie új állása miatt sokkal többet keres, mint howard, aki egyáltalán nem tud gazdálkodni a pénzzel, és ez több konfliktust is okoz köztük.

rs_8058fa10ff2c1801b6c.jpg

Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik)

Amy nagyon örül neki, hogy egyre közelebb kerül Sheldonhoz, de nehezen viseli, hogy szinte semmilyen testi kontaktus nem alakul ki köztük. Ezzel nem igazán tud mit kezdeni, de Sheldon újra és újra megcsillogtatja a reményt, hogy egyszer annak is eljöhet még az ideje. Amy továbbra is bálványozza a barinőjét és persze társa akkor is, mikor Sheldon új asszisztensnőjével kell felvenni a harcot.

747b3b52ae7ce71987e.jpg

Barry Kripke (John Ross Bowie)

Talán mondhatjuk, hogy Kripke csak kis ideig volt jó fej és egy állás miatt megint át áll a sötét oldalra. Ám előtte még közös projektbe kezd Sheldonnal.

rs_283e8a51085a23dee87.jpg

Stuart (Kevin Sussmann)

Stuart ebben az évadban már nagyon sokat szerepel (számomra túl sokat is), folyton magát sajnáltatja: se nője, se pénze, mostanra már lakása se. Szinte a képregényboltban lakik, no meg Raj-nál, akivel nagyon egymásra találnak.

rs_527c8df2db9086903b6.jpg

Alex Jensen (Margo Harshman)

Sheldon új asszisztense, aki bár tudós palánta mégis Sheldon csak butácska feladatokkal látja el, mivel szerinte a lány még csak egy gyerek, no meg persze fel nem érhet ő hozzá. Alexnek nagyon tetszik leonard, amit nyíltan a tudtára is ad, ezzel kiváltva a lányok haragját.

35396197e27ff390529.jpg

Janine Davis (Regina King)

Az egyetem személyzeti osztályának vezetője. Élete békésen zajlik, míg meg nem ismeri a fiúkat, de főleg Sheldonnal akasztja össze a bajszát, méghozzá többször is. Jópofa karakter, úgyhogy örültem, hogy többször is feltűnt az évadban és remélem látjuk is még.

2583685afdf8b75fbc1.jpg

Lucy (Kate Miccuci)

Fúúú nekem nagyon ellenszenves, meg idegesítő karakter Raj új barátnője. Tudom én, hogy beteg, de akkor se bírom megkedvelni.

rs_90153081de342709543.jpg

Képek forrása: http://the-big-bang-theory.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr595532891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perfect FM · www.pfm.ewk.hu 2013.09.29. 08:46:23

Ha kene egy kis segitseg:

secretary.mindenkilapja.hu/html/23922979/render/en

Sok hasznos info az oldalon. :)

redbandita 2013.10.10. 17:41:01

@doggfather: fúúú engem nagyon idegsített, nem hiányzik egyáltalán :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.10. 18:01:59

@redbandita: nekem se. :S

Jó lenne ha raj is kapna egy nőt, sőt egy jobbat, mint Penny és ott is lehetne egy kis féltékenység. :D

redbandita 2013.10.10. 18:26:20

@doggfather: húha be kell valljam, hogy engem már Raj is eléggé idegsít az állandó nyavajgással, meg mintha egyre csajosabb lenne vagy mi :P

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.10. 18:48:37

@redbandita: hát igen az első 3 évadban vártam a coming out-ot.
süti beállítások módosítása