Sztár születik - Raise Your Voice (2004)
2013. szeptember 07. írta: Szilvásgombóc

Sztár születik - Raise Your Voice (2004)

Ahogy azt már tudjátok a héten iskolában, gimnáziumban játszódó filmekről írunk nektek az iskolakezdés alkalmából. Így mindannyian lecsaptunk néhány filmre. Én személy szerint egy régi kedvencemre és egy olyan filmre, ami megvan itthon. Ez utóbbiról írok először, a Sztár születik című film főszerepében Hilary Duff.

sztár születik.jpg

12 éven aluliak számára nem ajánlott 12.png

Egy tipikus amerikai családot ismerünk meg, Pault és Territ szüleik egy kisvárosban nevelik. Az apa túlzottan is félti gyermekeit a nagyvárostól, így egy cseppet sem meglepő, hogy hallani sem akar 16 éves lánya legnagyobb vágyáról. Ez pedig nem más, mint a Los Angeles-i Bristol Hillman Konzervatórium augusztusi zenetanfolyama. Terri, aki imád énekelni és zenélni hamar beletörődik az apai döntésbe és nem küzd ellene. Paul ezzel szemben kiáll testvére mellett, aminek eredményeként saját érettségi buliján kap szobafogságot. Ám a tiniket nem gátolja meg abban, hogy kiszökjenek egy Three days grace koncertre. A fantasztikus este azonban tragédiába torkollik, hazafelé tartanak, amikor egy kamion belerohan a kocsijukba. Paul belehal sérüléseibe, Terri pedig mindenért magát hibáztatja. Fel akar hagyni mindennel, ami eddig örömöt okozott neki, a zenéléssel és az énekléssel. Magát okolja bátyja haláláért.

Ám egy napon kézhez kapja a Bristol Hillman Konzervatórium értesítőjét miszerint felvették. Paul küldött a zeneiskolának egy dvd-t melyet ő maga készített testvéréről. Persze sejthető, hogy a lány apja hallani sem akar majd erről, így Terri anyja és nagynénje cselhez folyamodnak. Azt hazudják Terri apjának, hogy a lány egy hónapot tölt nagynénjénél augusztusban. Így keveredik a kisvárosi lány Los Angelesbe. A zeneiskolában sok új barátra is szert tesz és persze bekopogtat a szerelem is Jay személyében (Oliver James).  Persze adódnak hullámvölgyek, de végül eljut a záró esti fellépésig, ahol persze nem babra megy a játék, hanem 10 000 dolláros ösztöndíj a tét. Kisebb zökkenőkkel, de simán elhitetik a mit sem sejtő apával, hogy a Terri valóban a nagynénjénél van, amikor az iskola egy kiküldött meghívóval bekavar. Így pedig ahogy az várható a zabos apa betoppan, hogy becsomagoljon lányának és hazarángassa. De a lány végre a sarkára áll és kiáll a színpadra, ahol testvére emlékére Jay-jel előadják a „vizsgadarabot”. Igaz, hogy nem ő nyeri meg az ösztöndíjat, de nyer valami mást. Megkapja az apai engedélyt, hogy jövőre is az iskola hallgatója legyen.

Nem épp a rongyosra nézem kategória legalábbis nekem, de hát ugyebár ez nem nekem kell, hogy tetszen (hiszen eléggé túl vagyok már a tini koron),  de egy tini csajok filmnézős estéjére megteszi. Már az elején tudható mi lesz a vége, meglepetést nem igen tartogat. Minden fontos elemet tartalmaz, hiszen adva van egy jó hangú fiatal kisvárosi csajszi, aki mer nagyot álmodni. Ott van a konfliktus is nem is kicsi a bátyja halála, az iskoláról való folyamatos hazudozás (ne be kell, hogy valljam ez nem nyerte el a tetszésem), és persze van belőle a suliban is. Hiszen az iskola méhkirálynőjének a pasijának a fejét szédíti meg a kisvárosi lány. Igen, és ha már említettem van benne "tuti" pasi is, akiért a tini csajok tuti csorgatták és csorgatják a nyálukat. Alapvetően nincs vele gond, ha tudod mire vállalkozol. Kedves film.

Íme a finél:


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr555501016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása