Agymenők - The Big Bang Theory 1. évad
2013. augusztus 14. írta: redbandita

Agymenők - The Big Bang Theory 1. évad

Eddig méltánytalanul keveset foglalkoztunk az egyik legjobb sorozattal, ezt bepótolván igyekszem a közeljövőben feltenni egy kis ízelítőt az eddig évadokról. Komolyan mondom, hogy aki eddig nem tette az nézzen bele ebbe a vígjátéksorozatba, mert nagyon megéri! De vigyázat: függőséget okoz :) Mivel sztori annyira nincsen, így inkább a szereplőkről írnék most egy kicsit, akik nem ismerik azok rákapjanak, akik pedig szeretik, azok nosztalgiázzanak!

2.jpg

A sorozat főszereplői mind okostojásnak tűnő, de annál szerethetőbb figurák és egy színésznőnek készülő, de jelenleg még pincérként dolgozó szőke szépség. A sorozat 2007-ben debütált és mondhatni, hogy a sikere töretlen és már a hetedik évad premierjéhez közeledünk. De nézzük mit ír róla a Wikipedia:

Az Agymenők (eredetileg angolul The Big Bang Theory, am. A Nagy Bumm-elmélet) amerikai televíziós sorozat, műfaja szituációs komédia. Készítői Chuck Lorre és Bill Prady, akik egyben vezető producerei a sorozatnak, Lee Aronsohn és Steve Molarov vezető írókkal együtt. A sorozat első adása 2007. szeptember 24-én került adásba az amerikai CBS csatornán, és, miután az első két évad sikeresnek bizonyult, a CBS 2011. január 22-i bejelentése alapján, miszerint a csatorna megrendelte további három évad elkészítését, a sorozat várhatóan 2013–2014-ben is folytatódni fog. Az eredeti amerikai változat és a magyar szinkronos részek is nevetés hangsávval együtt kerültek vetítésre.

A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik. Itt él egy albérletben a két főszereplő Caltech-tudós: a kísérleti fizikus Leonard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Két legjobb barátjuk is állandó szereplője a sorozatnak: Howard és Rajesh. Életüket mindjárt az első epizódban felforgatja egy csinos, szőke pincérlány, Penny érkezése a szemben lévő albérletbe. A négy zseni gondolkodásmódja és „geeksége” merőben eltér az átlagos életet élő lány életvitelétől, ami a poénok fő forrásává válik.

A sorozatból Magyarországon ezidáig 5 évad volt látható a Cool TV műsorán. 2012-től az RTL Klubon is látható.

Ez az első évad 19 részből állt, de szerencsére mindegyik ugyanolyan vicces. Nektek volt kedvenc részetek? Vagy jelenetetek? Nekem az egyik kedvencem volt a Haloween bulis rész...

The-Big-Bang-Theory-season1b.jpg

Picit a szereplőkről:

  • Dr. Sheldon Cooper (Jim Parsons) elméleti fizikus, életét a logika irányítja, csak a munkájának, a tudománynak él és ezt most teljesen szó szerint kell érteni. Azt gondolja, hogy ő a világ egyik legokosabb, hanem a legokosabb embere és ennek hangot is ad, de mentségére szóljon, hogy fogalma sincs arról, hogy ezzel akár meg is bánthat másokat. Sőt általában egyáltalán nem veszi észre, ha megbánt valakit, ahogyan pl. a szarkazmust sem ismeri fel, igazság szerint mindent szó szerint próbál értelmezni. Meglehetősen mereven viselkedik és gondolkodik, de éppen ez teszi legalábbis számomra az egyik legviccesebb karakterré, habár barátait pontosan ezzel kergeti az őrületbe. A nők, és az érzelmi alapú kapcsolatok egyáltalán nem érdeklik, sőt igazából semmi olyasmi, ami nem szolgál a javára, ami nem jár valamiféle haszonnal. Elképesztő figura, az biztos, hogy ha nem lenne ki kéne találni :) Az is biztos, hogy egyik énje örök gyerek marad, ez látszik mikor néhány részben édesanyja meglátogatja, és amikor az ő mimókájáról beszél, vagy amikor megbetegszik, esetleg mikor bizonyos dolgok nem úgy történnek, ahogy ő szeretné. jelenleg barátjával, és kollégájával lakik, Leonard-el, és erről lakótársi szerződés is születik, amiben pontosan le van írva, hogy Leonard mit tehet és mikor, és mik vannak megtiltva. 

sheldon_cooper_the_big_bang_theory_wallpaper_1600x1200_1.jpg

  • Dr. Leonard Hofstadter (Johnny Galecky) egy igazi „kocka”, aki némileg jobban érti a társadalmi érintkezés íratlan szabályait, mint Sheldon, habár mondjuk az nem nehéz :) A csajozás azonban (meglepő módon?) neki sem megy valami jól. Az élete gyökeresen felfordul, amikor új szomszéd költözik a házba, a gyönyörű, szőke szépség, Penny. Leonard azonnal és végérvényesen beleszeret, dehát lássuk be ez a szerelem elég plátóinak tűnik. Leonard egyébként egy nagyon okos családból származik, szinte mindenki többre vitte, mint ő, habár ő is elismert fizikus. Bár Sheldon nem ismeri el a munkásságát, jelenlegi munkáját is csak koppintásnak tekinti. Talán jellemző tulajdonsága még Leonard-nak a laktózérzékenysége, hiszen számos poént köszönhetünk ennek is.

the_big_bang_theory_the_complete_first_season_1.png

  • Howard Wolowitz (Simon Helberg), a NASA-nak dolgozó mérnök, talán még Leonardnál is nagyobb kocka, aki az állandó elutasítások ellenére minden szembejövő nőre ráakaszkodik. De sajátos módon, ahogyan egyébként egész külseje is elég sajátos. Nemcsak a viccesesen vágott és beszárított hajára gondolok, hanem tapadós, színes sztreccsgatyáira is, vagy az elmaradhatatlan garbókra. Tipikus „geek”, akit jellemez még sci-fi-rajongása és a „mama pici fia” státusz, amit persze az is elősegít, hogy még mindig anyukájával lakik. Akit egyébként sosem látunk, mindig csak az ordibálást halljuk. Ő az egyetlen a csapatban, akinek ugyan van mérnöki diplomája, de a doktorit nem végezte el, na ezt szépen az orra alá is dörgölik a többiek.

big-bang-theory50.jpg

  • Dr. Rajesh Koothrappali (becenevén Raj), asztrofizikus, de szociális fóbiában szenved, nők közelében csak ittasan tud megszólalni (vagy, ha azt hiszi, hogy ivott alkoholt), józanul csak három barátja körében tud felengedni. Pennyvel bár többször találkozik Sheldonék lakásában, mégsem tud hozzászólni egy árva szót sem. Na ez persze sok tréfának áldozatául teszi őt, mint ahogy az is, hogy Indiában élő szülei (akik olyan gazdagok, hogy még szolgálóik is vannak) az egyik részben megakarják házasítani őt. A legjobb barátja, Howard, szinte minden idejüket kettesben töltik, kicsit olyanok, mint egy házaspár, Raj maga is elég sokszor viselkedik nőként, de persze erről nem akar tudomást venni, és folyton csajozni próbál.

raj-orul.jpg

  • Penny (Kaley Cuoco) Omahából költözött Los Angelesbe, hogy színésznő legyen, de ebben eddig nem sok sikert tudott elérni, így jelenleg kénytelen a Cheescake Factoryban pincérkedni. Sokszor mindennapi feladatokkal hozza nehéz helyzetbe az e téren tapasztalatlan fiúkat. Máskor ő érezheti magát kellemetlenül, amiért nem érti barátai tudományos kifejezéseit és a „geek”ségüket.  Szinte mindig idióta pasikat sikerül kifognia, akik persze rövid időn belül törik össze a szívét. Azt azért érezni, hogy bár Leonarddal teljesen különbözőek mégis van vagy lesz köztük valami. Az első csókra nem is kell sokat várni, és az első randira is sor kerül az évad végén. Én nagyon bírom Pennyt, bár az első pár részben még valahogy idegesített, de aztán megkedveltem. Elképesztő nagy türelme van a srácokhoz, főleg Sheldonhoz, akinek sok esetben, mintha az anyukája lenne (pl. ha Sheldon beteg... "szép cica, jó cica...")

Penny-leonard-big-bang-theory.jpg

  • Leslie Winkle (Sara Gilbert) Ugyanolyan „kocka”, mint Leonard vagy Howard, csak női testben. Jellemzően Sheldon ellenlábasa, szinte mindig odaszúr neki valamit. Nekem nagyon ellenszenves, semmi nőcis tulajdonság nincs benne, inkább férfinak gondolnánk. Néhány egyéjszakás kaland erejéig keveredik össze Leonarddal, de remélem nem kell sokáig elviselni őt a sorozatban.

ku-xlarge.jpg

  • Dr Eric Gablehauser (Mark Halerik) - a srácok főnöke az egyetemen, de nem túl sok szerep jut neki. Talán egy részben tűnik fel hosszabb időre, amikor Sheldont kirúgja, amiért az elég durván beolvasott neki. Utána már csak nagy ritkán láthatjuk őt.
  • Mary Cooper (Laurie Metcalf) - Sheldon anyja, aki megrögzött templomba járó, a vallást sűrűn gyakorló aszony, amivel Sheldont halálosan idegesíti. Ez egyébként kölcsönös, hiszen bár Mrs. Cooper mindent megpróbál Sheldont elviselni azért nem egyszerű... Finoman szólva, mégis igyekszik mindig a kedvére tenni, úgy viselkedik vele, mintha még most is kisgyerek lenne, de ha kell akkor jól helyre teszi a fiút.
  • Mrs. Koothrappali (Alice Amter) és Dr. V. M. Koothrappali (Brian George) - Raj szülei, de nincs jelentősebb szerepük, mindig csak Skyepon beszélnek Raj-al, így próbálják nevelni őt, megóvni az amerikai kultúra befolyásától, ami persze viszonylag kis sikerrel valósul meg. Nagyon aggódnak amiatt, hogy Raj nem talált még magának egy indiai lányzót, akit feleségül vehetne. 
  • Missy Cooper (Courtney Henggeler) - a látszat ellenére, ő Sheldon ikertestvére, aki egy rész erejéig látogatja meg a fiút, és ezzel elég nagy felfordulást kavar, mivel a többi srác le se tudja venni róla a szemét, olyannyira, hogy a lány kénytelen Pennynél tölteni az estét.

courtney-henggeler-6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr965455063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.14. 15:40:49

a magyar szinkron se rossz, de ezt felirattal jobb nézni azt azért tegyük hozzá.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2013.08.14. 16:07:19

most kezdtem neki - újra - illetve hébe-hóba láttam részeket

Pretoryan 2013.08.15. 11:13:02

"Penny (Kaley Cuoco) Omahából"

Linkoln NEBRASKA-ból jött Penny!
wiki.the-big-bang-theory.com/wiki/Penny

Többek között mikor Sheldon új lakást keres akkor megkérdezi Penny-t hogy ő ugye Nebraskából jött-e, Penny stílusosan válaszol "bornd and raised" erre Sheldon egyszerűen kihúzza az államot.

Amúgy emberiség elleni vétek magyarul nézni a sorozatot, még a feliratok sem tudják teljesen visszaadni a humor tömeget amit elsütnek...

redbandita 2013.08.15. 11:40:51

most az ötödik évadot én is angolul nézem és tényleg sokkal jobb, lehet hogy mindet újra meg kell néznem eredeti nyelven :) Penny amikor bemutatkozik több részben is azt mondja, hogy Omaha-ból jött, de néha tényleg Nebraskat említi, meg hogy mik a szokások stb. De ez szerintem csak abból fakad, hogy Omaha városból, Nebraska államból jött, nem? en.wikipedia.org/wiki/Omaha,_Nebraska

Pretoryan 2013.08.15. 12:59:41

@redbandita: Lincoln, Nebraska a szülőhelye Wiki szerint... A barátnője jött Omaha-ból;

www.youtube.com/watch?v=-4E4POu2Tkk
süti beállítások módosítása