Mosás, vágás, ámítás - 2010
2013. április 04. írta: .loretta

Mosás, vágás, ámítás - 2010

Kedves kis történet Dél-Francia hangulattal, sok vodkával, Audrey Tautou-val, Nathalie Baye-jel, Amelie szellemiségével – mert úgy tűnik ez megunhatatlan, és mindig valaki megpróbálja újrateremteni azt a különösen édes atmoszférát, amit még 2001-ben láttunk. Persze ehhez Audrey kell, aki ebben a filmben Emilie-ként keveri a lapokat, és persze semmi sem úgy sül el, ahogy tervezi, de a happiendet már az elején tudjuk. Kellemes, nézhető és felejthető romkom.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

affiche-De-vrais-mensonges-2009-1.jpg

Dél-Franciaország egyik csodálatos és romantikus kisvárosában a harmincas Émilie a „Hajmeresztő” fodrászszalont vezeti. Megkérdőjelezhető párkapcsolati és életvezetése tanácsokkal látja el vendégeit és kolléganőit, csak a saját anyjával nem tud mit kezdeni.  Maddy (Nathalie Baye) kedvetlensége és elhanyagolt külseje miatt aggódik, aki nem mellesleg remekül érzi magát a depressziójában, amit a négy éve történt válása okoz.

149728_2f7cac3fc62a605af359d6c028758b35.jpg

Az alaphelyzetből kialakuló anya-lánya-férfi háromszöghöz még van egy kucsszereplőnk: Jean (Sami Bouajila), Émilie arab származású alkalmazottja (a „mindenes”) titokban szerelmes Émilie-be, ám szerény mivoltából adódóan ezt egy érzelmekkel teli, szenvedélyes levéllel fejezi ki, ami hamar a kukában landol. Ám mégsem. Emilie kifurdal egy tervet: úgy gondolja a levél, vagyis egy titkos hódoló léte alkalmas lesz rá, hogy anyját felrázza a csüggedésből és életkedvet öntsön belé. A hatás be is következik, sőt, túlságos is. Anyja ugyanis további leveleket vár a titkos „hódolótól”, amik nem érkeznek meg.

de-vrais-mensonges-08-12-2010-8-g.jpg

Ebből lesznek bonyodalmak, sírások és nevetések, szerelmek és szakítások. Egy unalmas délutánon, amikor ebben az esős tavaszi időben inkább belülről néznénk az ablakon legördülő esőcseppeket, és elmélkednénk az élet értelméről, mézes teánkat szürcsölgetve, tökéletesen megfelel, de sokat ne várjunk tőle.

Még egy érdekesség: Tautou és Baye már játszottak egy filmben közösen 1999-ben a Vénusz szépségszalon (Venus beauté) című hasonlószőrű romkomban. Itt egy kép összehasonlításként az eltelt 11 évhez.

venus-beaute-institut-1999-14-g.jpg

Ja és egy trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr655190315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása