Kifutó a semmibe - Gia - 1997
2013. március 05. írta: .loretta

Kifutó a semmibe - Gia - 1997

„Abban az időben, mindenki magas volt, vékony és szőke. Mindenki pózolt.” Gia viszont egy élettel teli barna lány volt, aki a kisvárosi lányok álmát teljesítette be. Majd túl messzire ment. Igaz történet, zseniális alakítás Angelina Jolie-tól.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

tumblr_m54fbpq4Oe1rxhky3o1_500.jpg

Ha már divathetet tartunk, bár nem a legharmónikusabb kezdet, mégis az elsők között kell említeni. Képzeljük el, amikor ősszel, az almaszedés után, visszük be a nagy kosarat a házba, és egy szerencsés valahogyan, észrevétlenül elgurul. Gurul, gurul töri az utat maga előtt, kecsesen kikerüli az asztal lábát, a szék lábait, és eljut a hűtő mögé, ahol a sarok megálljt parancsol neki. Ez a szép, piros, nagy alma itt vészeli át a telet, és amikor a tavaszi nagytakarítás során megtaláljuk, és megkívánjuk ezt a még mindig csillogó almát, a kettévágás után nyilvánvaló, hogy ez az alma teljesen rohadt. Büdös is. Kiábrándultan hajítjuk a kukába. Ezt próbálja a film is bemutatni. A divatszakma minden lány álma, ám Gián keresztül megismerhetjük a rothadó belső felét.

 

Gia, a szeretetéhes lány, lázadó viselkedésével próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy mennyire szenved ő valójában. „Hova megy mindenki, amikor el kell mennie?” – teszi fel a sokatmondó kérdést a filmben is. Gia a szakmában megkap mindent, amit akar, tör felfelé, eléri azt, amit csak nagyon kevesen, ő lesz a legkeresettebb manöken. Bejárja a világot, pózol a neves divattervezőknek, mindene meg van. Látszólag. Ugyanakkor nincs semmije. Egyre inkább kiábrándul ebből a világból, szép lassan rájön, hogy miről is van szó valójában.

171868_1.jpg

„Elérte, amit akart. Befutott. Ez a nagy pillanata. És mit érez? Fájdalmat. Amikor minden a magáé, mije van? Semmije! … És ez kiábrándító. De ilyen az élet!”

hbo-hd7-vert.jpg

A szeretetéhség, az eltaszítottság viszi őt az egyre durvább drogokhoz. Az anyja hiánya, aki nem volt ott neki, amikor szüksége lett volna rá. Akire nem számíthatott, aki nem teremtett otthont számára. Az elveszett Gia, aki olyan, mint az aranyhajú lány: mindig levágnak egy kis tincset a hajából, s végén elfogy. Majd lecserélik.

angelina joli GIA.jpg

Angelina pedig remekül megformálja Giát. A cikk végén találtok egy interjút az igazi Gia Carangi-val összehasonlításképpen. Aki látta a filmet biztosan észreveszi, hogy mennyire hasonló a beszédstílusok, a mozdulataik, a gesztusaik. Sokak szerint ez volt Angelina legjobb alakítása. Trailer és íme néhány kép is Gia-ról!

gia-carangi-7-horz.jpg

_Vogue_Paris_08_1980-horz.jpg

c1ry9-horz.jpg

62288511_-_copia-vert-horz.jpgGia Carangi Interjú:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr585111374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása