Sherlock és Watson - Elementary 1X04-1X06
2013. március 01. írta: redbandita

Sherlock és Watson - Elementary 1X04-1X06

Sherlock körül sosincs nyugi, hol eltűnik, hol megkerül, hol az apjával nem akar szóba állni... Szóval mindig van valami, ami miatt a mellé felfogadott dr. Watson sosem unatkozik. Ebben a három részben is van mindenféle pl. repülőgép baleset, emberrablás, na meg persze gyilkosság...

elementary-music-songs.jpg

Az előző részben ugyebár egy gyerekrablást derített fel a rendőrség leginkább persze Sherlock segítségével, de akkor a bűnöző még a nagyon rafinált Sherlockot is majdnem átverte. Ebben a három részben nem kerül szembe ilyen ellenféllel, de ő maga többször is bajba kerül, nem túl meglepő módon.

1X04 The Rat Race

Holmes-ot (Johnny Lee Miller) felkéri egy Wall Street-i cég egy gyilkosság kinyomozására, amit ő nem túl lelkesen, de jó sok pénzért elvállal. Ám amikor az derül ki, hogy a vállalatnál többen is meghaltak furcsa körülmények között és Sherlock gyanúsítgatni kezdi a "nagykutyákat" akkor az már sokaknak nem tetszik és elküldik. De persze ő nem nyugszik míg végére nem jár az ügynek...

1X05 Lesser Evils

Sherlock eltűnik... Hiába van Watsonra (Lucy Liu) bízva, a nő sehol se találja és ez nagyon gyanús lesz neki, így a kapitányhoz fordul segítségért, de el kell árulja emiatt azt is, hogy Holmes régebben drogozott. De talán ne szaladjunk ennyire előre. Egy kórházban járunk, ahol a betegek sorra meghalnak, ez még nem lenne fura, de az egyik hullán Sherlock egy furcsa nyomot talál és nagyon sajátos módon kezd bele a nyomozásba, amit kezdetben a kapitány nem néz jó szemmel, de aztán rábólint mivel a gyanús halálozások száma egyre nő. Nagyon úgy fest, hogy egy "fekete angyal" ténykedik a kórházban.

Eközben Watson belefut egy régi kolléganőjébe és kiderül, hogy nem tiltották el végleg az orvoslástól, ő maga nem hosszabbította meg az engedélyét, de hogy miért azt egyelőre nem tudjuk. Úgy sejtem, hogy Sherlock biztosan kinyomozza majd, nem?

1X06 Flight Risk

Az eheti rész úgy indult, hogy a mi szegény Sherlock-unk nagyon unatkozott, így már annyira ingerszegénynek érzi az életét, hogy már egy repülőgép baleset is lázba hozza. Watsonnal azonnal a helyszínre vonulnak, és bár a kapitány (Aidan Quinn) szerint itt nincs semmi keresnivaló, hiszen nem történt gyilkosság, Sherlock nem tágít. Azt akarja kinyomozni, hogy a gépen utazók közül ki volt a gyilkos, de végül ennél sokkal bonyolultabb az eset. Hálaistnnek, mert különben egyrészt uncsi lett volna az epizód, másrészt pedig Sherlock talán tényleg becsavarodna a tétlenségtől vagy visszanyúlna a drogokhoz.

Watson kap egy üzenetet mely szerint az idősebb Holmes szeretne vele és fiával vacsorázni, és bár Sherlock figyelmezteti a nőt, hogy az apja úgysem megy el a vacsorára, Watson teljesen megvan győződve róla, hogy elfog. Így puccba vágja magát és elmegy a megadott helyszínre, ahol egy férfi várja.. Watson kiderít valamit Sherlock múltjából, egy nevet...

Egyelőre nagyon tetszik a CBS-féle Sherlock Holmes, mert imádom a szarkazmusát, és hogy bármit kimondd, amit gondol. Emlékeztet Doktor House-ra, úgyhogy én biztos megnézem a többi részt is. Egyébként Lucy Liu is nagyon jó választás volt, mert jól kiegészíti a higgadtságával, az őrült nyomozót :)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr955110350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása