Camp Rock - Rocktábor [2008]
2013. február 14. írta: redbandita

Camp Rock - Rocktábor [2008]

Szegény Demi Lovatonak mostanában nem olyan könnyű az élet, mint a Rocktábor idején. Jó ideje attól hangos sajtó, hogy milyen alkohol, drog illetve szerelmi problémái vannak. De nem volt ez mindig így, volt idő, amikor még fényesen ragyogott a Disney sztárjának csillaga. Gondoltam a HSM 2 mellett ajánlok még egy filmet a tizenéves korosztálynak Valentin nap alkalmából. A Rocktábor volt Demi első igazán komoly szerepe ahol a Jonas Brothers tagjaival és leginkább Kevin Jonassal került közelebbi kapcsolatba. Ahogyan az egy igazi Disney filmhez illik van itt minden: nyár, zene, tánc, gitár na és persze tiniszerelem.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

FP2110-480px.jpg

Demi Lovato ezzel a filmmel robbant be a Disney szereplők népes táborába, majd jött egy sorozat, a Sonny a sztárjelölt (Sonny With A Chance) aztán a Rocktábor második része, és egy film Selena Gomezzel, a Hercegnő védelmi program. Eközben persze, mint minden Disney sztárnak beindult vagy beindulni látszott énekei karrierje is, de szép lassan egyre lejjebb csúszott: pasik, drog, alkohol, elvonó és ezek körforgása. Mivel ez nem igazán illett a Disney által képviselt image-be, ezért szép lassan karrierje is lefelé kezdett indulni, és már annak volt nagy híre, ha egy rész erejéig feltűnt a Grace Klinikában, meg az amerikai X-Factorban zsűriként... Kár érte... Ezzel szemben a Jonas Brothers tagjai ma is énekesi, és disneys karrierjükből élnek, na meg a Jonas című sorozat sikeréből.

Mitchie (Demi Lovato) nyári terve, hogy részt vegyen egy táborban, ahol minden csakis egy dologról szól: a zenéről. Összegyűl itt aprajafalva, mármint nem a kis kék törpök, hanem mindenféle zenei stílus képviselői, leendő pop/rock stb sztárok. Olyan nagyágyúk kerültek ki innen, mint az ünnepelt tinisztár, Shane (Joe Jonas). Akinek a haja egyébként valami félelmetesen borzalmas ebben a filmben. Na szóval ezzel a Shane-el egy kicsit elszaladt a ló, és a sikert elég rosszul viselve, botrányt kavar, amivel egész együttesének a pályáját megpecsételheti. Vagy mégse?

936full-camp-rock-photo.jpg

Ugyanis Shanet büntetésből visszarendelik a Rocktáborba, mint tanár. Ez miért büntetés? Mert a tinilányok egy perc nyugtot se hagynak neki, és mert a vezető, a nagybátyja (Daniel Fathers). Mitchiet édesanyja (Maria Canals Barrera - a Varázslók a Waverly helyről szereplője) nem akarja elengedni a táborba, de aztán munkát kap ott, így a lány is elmehet, csakhát van egy kis bibi: a konyhában kell dolgozni.

Ez nem teljesen olyan, mint amit a kislány elképzelt magának, de jobb mint a semmi és az is kiderül, hogy némi füllentés után akár még jól is elsülhet a dolog. Talán. Vagy mégse. Az azonban biztos, hogy barátokat szerezni és népszerűnek lenni nem könnyű még egy ilyen helyen sem. A tábor dívája Tess (Meaghan Martin), akinek nem könnyű a kegyeibe férkőzni, de ha sikerül, akkor megvan az áhított népszerűség is. Meaghan ismerős lehet a Bajos csajok második részéből, vagy a 10 dolog amit utálok benned című sorozatból. Mitchinek szimpi lesz egy másik lány, Connie, de ő vele nem barátkozhat, mert Tess szerint a csaj egy lúzer. Conniet az az Alyson Stoner alakítja, aki korábban feltűnt a Step up 1-ben, a Zack és Cody életében, a Tucatjával olcsóbb filmekben, majd főszereplője volt a Step up 3-nak.

CampRock26.jpgHa Mitchinek nem lenne elég baja saját hazugságaival, a csajokkal, akik harcot vívnak, akkor ott van még neki az elanyátlanodott, magányos, antiszoc tinisztár is. Hogy ebből mi lesz? Dalolás és tánc...

Egy film a sikerről, a népszerűségről, a barátságról, az első szerelemről, ajánlom a Disney filmek kedvelőinek, tiniknek, a Jonas Brothers rajongóinak és persze akik még hisznek Demi Lovatoban!

vagy:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr125074921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása